Poro kesälaitumella Ruka-Kuusamossa

Kansallishuvipuiston persoonasi on:

Rentoilu-Ronkainen

Kyllä lomalla pitää olla leppoisaa!

Huolettomia hupeja ja rentoa meininkiä on luvassa näillä vinkeillä, olipa tarkoituksenasi lomailla sitten isommalla possella tai ihanasti itsekseen.

Letkeästi sähköpyörällä

Sähköpyörän satulassakin meno on sopivan seesteistä ja ensiluokkaisia reittejä löytyy runsaasti esimerkiksi Hossan kansallispuistosta.

Maastopyöräilyä Ruka-Kuusamossa, kuvaaja: Jaakko Posti
Elämyksellinen karhujenkatselu vai rentouttava porojooga?

Onneksi lomaohjelmaan voi valita molemmat! Leppoista maisemien ihailua sopivan jännillä koskiosuuksilla on luvassa myös koskenlaskussa Perhereitillä.

Karhunkatselua Karhu-Kuusamolla, kuva Harri Tarvainen
Riisitunturin huippu lumoaa näkymillään

Riisitunturin Riisin rääpäsyllä (4 km) ikuistat kuuluisan Ikkunalammen maiseman. Valtavaaran huiputus vie nimensä mukaisesti huipulle, josta näet Rukan kaikista ilmansuunnista.

Oulangan ikoniset kosket Kiutaköngäs ja Jyrävä osuvat parhaiten Könkään keinon reitille sekä Pienen Karhunkierroksen varrelle.

Auringonlasku Konttaisella, Ruka-Kuusamo
Suomen parhaat mökkimaisemat

Kuusamo on Suomen himoituin mökkikunta – aloita siis lomasuunnitelma varaamalla oma lomamökki järven rannalta tai tunturin laelta.

Tutustumisen arvoinen on myös House of Northern Senses, joka tarjoaa elämyksellistä pohjoisen luksusta isommallekin porukalle.

Iisakki Villagen Papin Talo
Makuja maailmalta Camp Kitchenissä

Rennon tunnelman sekä hyvät drinkit ja ruuat löydät Rukan kylän ytimestä Hanki Baarista, ja italialaista fiilistä ja upeita makuja tarjoilee Vespino.

Pohjoisen villiruokaa on luvassa lämminhenkisessä Kuksassa, kun taas maailman makujen perässä kannattaa suunnata Camp Kitcheniin. 

Camp Kitchen Ruka-Valleyssa on herkullisen ruoan koti

Tsekkaa ainakin nämä tapahtumat

Ruka Solstice kesä 2022

Solstice 20.-22.6.2024

villiruokajuhlat

Kuusamon Villiruokajuhlat 14.9.2024

Rukan Karaokekarnevaalit

Rukan Karaokekarnevaalit 27.-29.9.2024

Mikä ihmeen kansallishuvipuisto?

Ruka-Kuusamossa yhdistyvät kansallismaisemat, upeat kansallispuistot ja hauskat huvit. Luonnonläheiset kansallishuvit on herätetty henkiin modernin perheen vaatimuksia ajatellen, joten koskenlasku hoituu tukin sijaan leppoisasti kumilautalla, ja pyörällä kurvataan kosiomatkojen sijaan Ruka Bike Parkin vauhdikkailla reiteillä.  

Tutustu ja testaa, millainen kansallishuvipuistopersoona juuri sinä olet!

Suomen ensimmäinen kansallishuvipuisto - Ruka-Kuusamo