Saaruan huipun saunaravintola havainnekuva

 

Julkaistu 18.12.2023

Saaruan huipulle rakentuu huikaisevien maisemien saunaravintola

 

Ruka rakentaa Saaruan huipulle maisemallisen saunaravintolan, jonka jättimäiset ikkunat avautuvat suoraan Valtavaaralle ja Konttaiselle. Löylyjen välissä rentoudutaan katetun terassin suojissa lämpimässä altaassa ja loungetilassa - maisemista ja takkatulesta nauttien.  

 

Rukan hiihtokeskuksen kehitys jatkuu vuosien 2024-2025 aikana Saaruan huipulle, gondoliaseman kupeeseen rakennettavalla saunaravintolalla. Saunaravintolasta avautuvat maisemat kohti Valtavaaran luonnonpuistoa sekä pohjoista taivasta.

Saarua saunaravintola loungetila
Saunaravintolan katetulla terassilla voi nauttia upeista maisemista lämpimässä altaassa takkatulen ääressä. Terassilta on käynti lämpimään lounge-tilaan, jota palvelee ravintolan baari. Havainnekuvat: studio3dg
Ruka Saarua saunaravintola
Saunaravintola rakentuu gondolin yläaseman viereen. "Kiuas" toimii projektin työnimenä, ja avoin nimikilpailu käydään talven 2024 aikana.

Saunan kylkeen nousee myös kaivattu maisemaravintola, joka palvelee päivisin lounasravintolana ja iltaisin illallisravintolana. Paikalle pääsee laskien, tuolihissillä tai gondolilla. Iltaisin takaisin Rukan kylään voit palata vaikka stigalla laskien. Kesällä ravintola on aivan Karhunkierroksen vaellusreitin varrella sekä Ruka Bike Parkin pyöräreittien lähtöpisteiden läheisyydessä.

 

Rukan ystävät ovat vuosien ajan toivoneet Rukan huipulle maisemaravintolaa sekä lisää saunapalveluita. Nämä kaksi toivetta yhdistyvät nyt Saaruan saunaravintolassa, vaikkei kukaan keksinytkään toivoa saunaa huipulle, iloitsee Rukakeskuksen hallituksen puheenjohtaja Ville Aho.  

 

Olen varma, että uusi sauna ja ravintola puhuttelevat sekä kotimaisia että kansainvälisiä asiakkaitamme ja voi olla monelle jopa syy valita kohteekseen juuri Ruka, Aho jatkaa.  

 

Ravintolassa tulee olemaan n. 150 asiakaspaikkaa ja tilava lasitettu terassi. Saunamaailmaan sopii kerrallaan n. 30 kylpijää kahden tunnin vuoroissa. Saunaravintolan avaustavoite on viimeistään marraskuussa 2025. Hankkeelle on jo myönnetty rakennuslupa.  

 

Saunaravintolan nimestä järjestetään avoin nimikilpailu Rukan ystäville talven 2024 aikana, sillä kuvissa näkyvä ”Kiuas” on vain ravintolan työnimi. 

Ruka Saaruan huipun saunaravintola havainnekuva
Saunasta voi ihailla avautuvaa maisemaa Valtavaaralle ja Konttaiselle. Havainnekuvat: studio3dg.com

 

Uutta, kestävää Rukaa rakentamassa

 

Ruka kasvaa ja kehittyy vauhdilla. Itsenäisyyspäivänä Ruka avasi uudistuneen Maston rinnealueen sekä uuden 8-hengen tuolihissin. Hankkeen arvo oli kokonaisuudessaan 14 miljoonaa euroa.

 

Rukan kehitys jatkuu vahvana, sillä lähiaikoina julkistetaan myös seuraava, Rukan tasokkain Ski-Inn majoituskohde, jonka avaustavoite on saunaravintolan tavoin marraskuussa 2025.  

 

Ruka Finland Masto
Rukan uuden rinnealueen Maston avajaisissa päästiin korkkaamaan rinteiden lisäksi uusi kahdeksan hengen Express-tuolihissi.

 

Seuraa Rukan kehitystä tilaamalla uutiskirjeemme:

Tilaa uutiskirje

 

Lisää uutisia: