Magical Pond talvella

Taianomaista majoitusta luonnon ehdoilla

Ympärillä henkäilevän metsän rauhoittavan tunteen kokeminen saa ymmärtämään kuinka tärkeää on puhtaan luonnon säilyttäminen.

Ruka-Kuusamon matkailu perustuu alueen upeisiin luontokohteisiin, ja vastuullisen matkailun edistäminen onkin erityisen tärkeää alueen matkailuyrittäjille. Visit Finlandin Sustainable Travel Finland -ohjelman avulla yritykset voivat omaksua kestävät toimenpiteet ja vastuulliset valinnat osaksi yrityksen arkea.

Magical Pondin talvimaisemaa

Magical Pond tarjoaa majoitusta lasi-igluissa, jotka sijoittuvat nimensä mukaisesti lammen rantaan, taianomaisen luonnon keskelle. Igluissa on suuri sänky, jossa loikoilemalla Kuusamon kaunis luonto levittäytyy ympärille eri vuodenaikojen erityispiirteitä tarjoillen. Hyvällä tuurilla taivaankannen värjäävät revontulet saattavat näyttäytyä, mutta maisema lumoaa ilmankin. 

– Vastuullinen ajattelumme perustuu siihen, että vieraat huomaavat itse luonnon tärkeyden täällä majoittuessaan, myyntipäällikkö Anastasia Averina kertoo. – Ympärillä henkäilevän metsän rauhoittavan tunteen kokeminen saa ymmärtämään kuinka tärkeää on puhtaan luonnon säilyttäminen, Anastasia jatkaa. 
 


Sisustuksessa on keskitytty luonnontuotteisiin ja paikallisuuteen. Liinavaatteet ovat pellavaa, pesuallas puuta ja astiat ovat posiolaisen Pentikin tuotteita. Henkilökunta on myös paikallista ja villiruokaa tarjoavan läheisen Lammintuvan kanssa tehdään tiivistä yhteistyötä. 

Erityismajoituksia pidetään kalliina luksus-luokan kohteita, joihin tavallisella tallaajalla ei ole varaa majoittua. Anastasia kääntää tämän uskomuksen päälaelleen.  

– Totta kai yrityksen tulee pärjätä, Anastasia latelee, mutta meillä pyritään liiketoimintaan, jossa niin kulut kuin tuotto ovat kohtuulliset. Tällöin voimme tarjota elämyksellistä majoitusta hintaan, joka mahdollistaa saavutettavuuden ihan jokaiselle. Se on osa vastuullisuutta sekin, Anastasia selittää. 

Ihanan kesäinen majoitus Magical Pondissa

Huoneistojen ympäristö on villinä ja vapaana kasvavaa kunttaa ja metsää, vain tarvittavat polut ja huoltotiet halkovat aluetta. Magical Pondin igluissa on ikkunat myös katolla. Talvella lumi peittää katon eikä lämmitettyjä, lumen sulattavia ikkunoita ole. Tämä onkin yksi yrityksen periaatteista.  

– Talvella on lunta, joka luonnollisesti sataa myös katolle, Anastasia sanoo. – Korostamme luonnon aitoutta puhtaana ja kahlitsemattomana. Kesälläkään emme istuta nurmikkoa, vaan luonto on ympärillä sellaisena kuin se on.

Kestävyys näkyy myös lämmitysmuodoksi valitussa maalämmössä. Se on kertainvestointina hintava, mutta maksaa itsenä takaisin vuosien kuluessa. Kärsivällisyys ja rauhallisuus tuntuvatkin olevan taikalammen yrittäjille kaikki kaikessa.  

Lue lisää:
Magical Pond
Vastuullisuus Ruka-Kuusamossa

Julkaistu 5.3.2021
Teksti: Salla Karhumaa
Kuvat: Salla Karhumaa, Harri Tarvainen ja Saara Rahkamaa