Rukan hiihtokeskus kesällä

Sustainable Travel Finland -merkki Rukalle

Ensimmäinen STF-merkin saanut hiihtokeskus!

Rukakeskus Oy yhdessä Pyhätunturi Oy:n kanssa ovat ensimmäiset hiihtokeskukset Suomessa, joille on myönnetty Sustainable Travel Finland -merkki heinäkuussa 2020. Sustainable Travel Finland on Business Finlandin hallitsema kestävän matkailun ohjelma, jonka tavoitteena on tarjota matkailuyrityksille ja -destinaatioille kestävän matkailun kehittämismalli, jolla vastuullisten toimintatapojen systemaattinen omaksuminen helpottuu.

STF-merkki myönnetään ainoastaan sellaisille yrityksille ja matkakohteille, jotka ovat käyneet Sustainable Travel Finland -ohjelman sekä täyttäneet merkille asetetut kriteerit. Sustainable Travel Finland -ohjelman kriteereihin kuuluu muun muassa sitoutuminen kestävän matkailun kehittämiseen, tietotaidon lisäämiseen, kehityssuunnitelman toteuttamiseen sekä vastuullisesta matkailusta viestimiseen. Ohjelmaan sisältyy myös säännöllistä auditointia. Lisää kriteereistä voi lukea Sustainable Travel Finland -ohjelman sivuilta. 

– Olemme tehneet tavoitteellista työtä kestävän matkailun eteen jo vuodesta 2008, jolloin Rukan ja Pyhän yhteinen ympäristöohjelma otettiin käyttöön. Sustainable Travel Finland -merkin saaminen on meille tärkeä ja ilahduttava tunnustus sitoutumisestamme vastuulliseen toimintaan. Uskon, että asiakkaammekin arvostavat sen korkealle, iloitsee Pyhätunturi Oy:n paikallisjohtaja Jusu Toivonen, joka vastaa myös Pyhän ja Rukan vastuullisuusohjelmista. 

Pyhästä tuli Pohjoismaiden ensimmäinen hiilineutraali hiihtokeskus vuonna 2011 ja Ruka seurasi perässä vuonna 2018 – toisena hiihtokeskuksena Suomessa. Vuonna 2019 Rukan ja Pyhän ympäristöohjelmat kasvoivat vastuullisuusohjelmaksi, joka kattaa myös yhteiskunnallisen ja taloudellisen vastuullisuuden.   

– Perheyhtiönä vastuullisuus on ollut luonnollinen osa toimintaamme vuosikymmenten ajan. Luonto ja lumi ovat meille tärkeintä pääomaa ja siksi haluamme niitä suojella. Teemme töitä varmistaaksemme, että tulevaisuudessakin asiakkaamme saavat nauttia lumen riemuista, sanoo Rukakeskus Oy:n toimitusjohtaja Ville Aho. 

Sustainable Travel Finland -merkki

Lue lisää:
Rukan vastuullisuusohjelma
Pyhän vastuullisuusohjelma
Julkaistu: 20.7.2020