Scandic Rukahovin mukava aula

Inspiroivaa etätyöskentelyä Rukahovissa

Maisemakonttoreita kaikenlaisiin tarpeisiin

Etätyösuositusten myötä yhä useampi haaveilee työnteosta luonnon äärellä. Meillä se onnistuu taatusti!

Etätyö kasvattaa suosiotaan myös Ruka-Kuusamossa, joka on tunnettu Oulangan, Riisitunturin ja Hossan kansallispuistojen ainutlaatuisista maisemista ja monipuolisesta elämystarjonnasta. Työnteon täytyy toki sujua, jotta työpäivän jälkeen voi täysin palkein nautiskella ympäristön iloista. Sopivan etätyötilan löytyminen on tärkeää monelle liikkuvan työn tekijälle. 

Scandic on paketoinut oman etätyötilojensa tarjonnan joustavien Coworking-työtilojen muotoon. Coworking-työtila voi olla asiakkaan tarpeen mukaan hotellin aulatila, hotellihuone tai kokoustila, joille kullekin on oma hinnoittelunsa. Pakettiin sisältyvät etätyöläiselle tärkeimmät jutut: nopea langaton nettiyhteys, kahvia ja teetä sekä ympäristöystävällistä Scandic-vettä sekä tulostus- ja kopiointipalvelut. Hotellin ravintolasta saa samalla myös tuntuvan alennuksen aterioista.

Scandic Rukahovin viihtyisät aulatilat kutsuvat etätöihin

Etätyön ja lomailun yhdistäminen

Kätevästi keskellä kaikkea ja hyvien liikenneyhteyksien äärellä Rukan kylässä sijaitseva Scandic Rukahovi lunastaa lupauksen upeista maisemista yhdistettynä turvalliseen, luovaan ja inspiroivaan työympäristöön. 

Rukahovin tunnelmallisissa aulatiloissa voi toki työskennellä nopean nettiyhteyden äärellä myös veloituksetta, mutta Coworking-paketin edulliseen hintaan ja runsaaseen tarjontaan tutustuessaan asiakkaat päätyvät usein ostamaan paketin saman tien. 

Hotellin aulatilan työskentelyn sisältävän ”peruspaketin” varanneilla on mahdollisuus rauhallisen kokoustilan käyttöön lisähinnalla. Rukahovissa omaa rauhaa etsivien asiakkaiden suosikiksi on keskeisen sijaintinsa ansiosta osoittautunut Ravintola Kaltiokiven yhteydessä oleva Kaltiokiven kabinetti, mutta myös Rukan kylän laidalta Scandic Kokouskeskuksesta löytyy tarkoitukseen sopivia kokoustiloja, joissa on myös etäkokousten järjestäjien suosima kiinteä nettiyhteys. 

– Coworking-asiakkaita on vieraillut meillä viime aikoina melkeinpä päivittäin. Moni yhdistettyä lomaa ja etätyömatkaa mökillä viettävä asiakas kaipaa rauhallista työtilaa toimivien nettiyhteyksien äärellä. Ja toki meillä on ollut jonkin verran myös hotellissa majoittuvia etätyöläisiä, kertoo Scandic Rukahovin hotellinjohtaja Lea Riekki.

Scandic Rukahovin hotellihuone Superior

Työhuoneena hotellihuone

Työtila varataan useimmiten edellispäivänä ja sama asiakas saattaa jatkaa varaustaan 4-5 päivän verran – tämän voinee tulkita todisteeksi tilojen toimivuudesta. Erityisen suosituksi on osoittautunut Coworking-hotellihuoneen varaaminen loman viimeiselle päivälle, sillä huoneen voi pitää iltakuuteen saakka. Useissa majoituksissa check-out on aamupäivällä, ja jos matka kotiin koittaa vasta illalla, voi olla haasteita matkatavarasäilytyksen kanssa. Rukahovissa etätyöläinen voi työskennellä päivän ja muut voivat viettää viimeisenkin päivän ulkona. Matkatavarat saa huoneeseen talteen ja kaikki pääsevät vielä halutessaan suihkuun ennen paluumatkaa. Palveluun sisältyvää kahvia ja teetä voi noutaa hotellin aulasta, mutta jos asiakas haluaa pysytellä omissa oloissaan, huoneessa on myös oma vedenkeitin. 

Parkkitilaa löytyy veloituksetta Rukan kylästä tai maksua vastaan kylän maanalaisesta parkkihallista.

Scandic Rukahovi

Ympäristön vaihtelu inspiroi

Tämä artikkeli on kirjoitettu nautiskellen Rukahovin Coworking-hotellihuoneen palveluista. Huoneen tilava työpöytä, nojatuoli ja sohva toimivat kaikki oivallisesti työpisteinä läppärillä työskennellessä. Tekstiä viilatessa mieli lepäsi ulkona näkyvissä keväisissä maisemissa. 

Pari astetta nollan yläpuolella pyörivä keli oli hieman viileä hotellihuoneen tilavalla parvekkeella istuskeluun, mutta onneksi kevätaurinko lämmitti ihanasti! Myös hotellin aulassa oli yllättävän rauhallista ja väljää, ja ympärillä soljuva elämä toi työskentelyyn mukavaa vaihtelua. Kaiken kaikkiaan ympäristön vaihtelu tuntui tuovan työntekoon uutta inspiraatiota, ja kannustaa kokeilemaan erilaisia työtiloja tulevaisuudessakin. 

Lue lisää: 
Scandic Rukahovi
Etätyö Ruka-Kuusamossa

Julkaistu: 16.4.2021
Teksti: Sari Kumpuniemi, Ruka-Kuusamo Matkailu ry
Kuvat: Scandic Rukahovi

Tämä blogipostaus on osa kaupallista yhteistyötä Scandic Rukahovin ja Ruka-Kuusamo Matkailu ry:n välillä.