Liikuntapaikat

Kuusamosta löytyy runsaasti liikuntapaikkoja sisätiloista ja luonnon keskeltä

Suuntaa kulkusi kuntosalille, crossfit-treeniin ulkona, liikuntakentälle tai luistelukaukaloon. Meiltä löydät hyvin hoidetut liikuntatilat tutuimpiin kuntoilun lajeihin. 

Rukan kylästä Kauppakeskus Kumpareen tiloista löytyy kuntosali Ruka Gym, lisätietoja löydät Ruka Infon sivulta. 

Rukan ulkoliikuntapaikka ja porrastreeniin sopivat paikat

Talvijärven läheisyydestä löytyy ulkoliikuntapaikka omatoimiseen crossfit-treeniin. Ulkoliikuntapaikka sijaitsee FIS5-ladun varrella, Ski-Inn Aurinkorinteen alapuolella Rukatontun parkkipaikan läheisyydessä.

Porrastreeniin sopivia portaita löytyy Rukan Hiihtostadionilta ison ja pienen hyppyrimäen läheisyydestä. Portaita pääsee kirmailemaan säältä suojassa Rukan Hiihtostadionilta Rukan kylään johtavien liukuportaiden rakennuksessa.

Käylän kuntoradan yhteydestä löytyy 80-askelman kuntoportaat. Portaissa satunnainen talvikunnossapito, lumiharja löytyy portaiden alusta.

Portaat
Liikuntapaikat Kuusamon keskustassa

Kuusamon keskustassa löytyy runsaasti erilaisia liikuntatiloja sekä sisällä että ulkona. Tarjolla on uimahalli, kuntosali, sisäpelitilat, jäähalli ja runsaasti ulkokenttiä.

Kuusamosta löytyy tarjontaa myös skeittailun harrastajille. Liikuntapuiston alueella jäähallin takana sijaitsee isompi skeittiparkki, ja Nuottatiellä opiskelija-asuntolan pihalla sijaitsee kaikille avoin skeittiramppi. 

Kuusamon keskusta ja urheilukenttä kesällä, kuva Janne Leimola
Tekemistä lapsille sisällä

Meiltä löytyy myös liikunnallisia seikkailupuistoja ja puuhaa sisätiloissa.

Pulkkailu, rattikelkkailu ja snow tubing

Pulkkamäkiä löytyy runsaasti Rukan alueelta ja Kuusamon keskustasta. Rattikelkkailua Rukan rinteillä gondolihissikyydin kera on tarjolla joulukuusta huhtikuulle. Lisäksi Rosa&Rudolf Family Parkista löytyy huippuhauska Snow Tubing.

Luistelukentät ja -radat

Rukalla voi luistella Rukan koulun kaukalolla (Rukankouluntie 30). Rukan koulun kaukalolla luistelu on mahdollista arki-iltaisin klo 15 alkaen ja viikonloppuisin (koulun toiminta-ajan ulkopuolella).

Kuusamossa voi luistella Liikuntakeskuksen kaukalossa, Nilon kentällä, Tolpanniemen pallokenttä-luistelualueella sekä Torangin koulun luistelualueella arkisin klo 15 alkaen ja viikonloppuisin. Myös Käylän kaukalo on käytettävissä (valokatkaisin vasemmalla valopylväässä).

Tarkemmat kuvaukset luistelukentistä löydät Kuusamo.fi-sivustolta. Luistelukenttien sijainnin ja kunnon näet alla olevasta linkistä. 

Kuusamossa ei ylläpidetä retkiluistelureittejä (talvisin satava lumimäärä aiheuttaa haasteita ylläpidolle). 

Liikuntapaikat ja -palvelut:

Adventure Apes

Активитеты
Angry Birds Activity Park on lapsiperheiden suosikkikohde Kuusamon Tropiikissa

Angry Birds Activity Park

Место для посещения
ulkokuva_kesa_basecamp_oulanka

Basecamp Oulanka

Активитеты
Holiday Club Kuusamon Tropiikin kylpylä

Holiday Club Kuusamon Tropiikin аквапарк

Велнес
Ruka Gym

Ruka Gym

Виды спорта
Rukan keilahalli

Рука Кегельбан

Виды спорта

Urheilukisoja ja -tapahtumia:

Usein kysyttyjä kysymyksiä: 

Missä Rukalla voi pelata biljardia?
Biljardipöytä löytyy Rukan kylässä ainakin Colorado Bar & Grillistä (baarin puolelta), Scandic Rukahovista ja Rukan Keilahallista.

Mistä näkee lätkää ja fudista isolta screeniltä? 
Urheilua voi seurata isolta screeniltä Rukan kylässä Scandic Rukahovin aulabaarissa ja Colorado Bar & Grillissä (baarin puolella) sekä Kuusamon keskustan tuntumassa Holiday Club Kuusamon Tropiikissa sijaitsevassa O'Learys-ravintolassa.