Karhunkatselua Karhu-Kuusamolla, kuva Harri Tarvainen

Työpaikat Ruka-Kuusamossa

 

 

Meillä löytyy töitä tekijöille, tervetuloa!

Työnteko tunturissa on monelle meistä elämän suola tai jopa se ainoa oikea tapa nauttia Suomen luonnosta ja sen suomista harrastusmahdollisuuksista.

Tutustu tarjontaan ja hae heti!

Työhakemukset kannattaa lähettää hyvissä ajoin, vaikka työvoiman tarve on suurin luonnollisestikin talven kiireisimpien sesonkien (joulu-uusivuosi ja hiihtolomat-pääsiäinen) sekä heinäkuun aikaan. 

Olemme koonneet sinulle muhkean tietopaketin liittyen työnhakuun, asumiseen ja opiskeluun Kuusamossa. Tutustu myös blogimme tarinoihin elämästä ja ihmisistä Ruka-Kuusamossa.

Hissihenkilöstöä työssään Rukalla
Maan pinnalla - asuminen ja työskentely Kuusamossa

Maan pinnalla on kokoelma paikallisten kertomia tarinoita siitä, millaista täällä on asua ja työskennellä. Sivustolta löydät myös kaikki alueen avoimet työpaikat ja pääset alkuun oman unelmasi toteuttamisessa.

Meillä on jatkuvasti avoinna uusia työpaikkoja

Avoinna oleviin työpaikkoihin hakemisen lisäksi voit kokeilla myös lähettää avoimen työhakemuksen sinua kiinnostavalle työnantajalle. Tutustu Ruka-Kuusamon yrityksiin Palvelut-osion kautta.

Ruka-Kuusamo Matkailu ry hakee matkailuneuvojaa Ruka Infoon!

Pidätkö jylhän kauniista luonnosta, viihdyt talvisin ennemmin luonnon rauhassa hiihtäen tai lumikenkäillen, ehkäpä rinteessä lasketellen kuin kaupungin sykkeessä. Tämän lisäksi viihdyt työssä asiakasrajapinnassa, sytyt matkailuneuvojen kertomisesta sekä navigoit sujuvasti erilaisten teknisten ohjelmien parissa?
Etsimme Ruka Infoon matkailuneuvojaa monipuoliseen työhön, jossa yksikään päivä ei ole samanlainen. Toimenkuvaan sisältyy muun muassa asiakaspalvelua, matkailuneuvontaa sekä ohjelmapalveluiden myyntiä. Odotamme hakijalta asiakaspalveluhenkisyyttä, hyvää Ruka-Kuusamo-alueen tuntemusta, matkailualan tai muun soveltuvan alan koulutusta sekä vähintään sujuvaa suomen ja englannin kielen taitoa. Muu kielitaito, some-osaaminen sekä kiinnostus alueen aktiviteetteja kohtaan ovat suuri etu! 

Työnantajasi toimii Ruka-Kuusamo Matkailu ry, joka edustaa alueen matkailutoimialaa. Sillä on 150 jäsenyritystä, jotka edustavat yli 90 % alueen matkailutulosta. Yhdistyksen tarkoituksena on kehittää matkailualueella toimivien yritysten toimintaympäristöä, lisätä alueen kansainvälistä ja kansallista vetovoimaisuutta ja tunnettavuutta sekä kasvattaa matkailusta saatavaa tuloa ja työllisyyttä siten, että matkailuyritysten edut otetaan huomioon kestävällä tavalla.

Työaika tehtävässä on keskimäärin 90 tuntia / 3 viikko, palkkaus MaRaVa Tes. Tuntimäärät sovitaan työntekijäkohtaisesti. Työsuhde on määräaikainen huhtikuuhun 2024 saakka, työsuhdetta on mahdollista myös jatkaa tämän jälkeen. Ruka Info on talvikaudella päivittäin auki kello 10-19 välisenä aikana sesonkien vaihtelut huomioiden. Työ alkaa loka-marraskuussa sopimuksen mukaan. Tarjoamme hyvät työsuhde-edut kuten kausikortin Rukan rinteisiin ja hyviä etuja muihin Rukan alueen yrityksiin. 

Toimita hakemuksesi viimeistään 2.10.2023 osoitteeseen jaana.hanninen@rukakuusamo.fi. Mainitsethan hakemuksen yhteydessä mikäli olet kiinnostunut pienemmästä tuntimäärästä. 

Rukan hiihtokeskus

Rinnetoiminta, majoituspalvelut, myynti, markkinointi ja Rukan hiihtokoulu.

Rukan hiihtokeskuksen työpaikat

Riipinen Restaurants

Ravintolatyöt tunturissa ympäri vuoden.

Riipinen Restaurantsin työpaikat

Lammintupa

Ravintola/kahvila- ja opastyöt Rukan läheisyydessä talvikaudella.

Lammintuvan työpaikat

Barona

Vuokratyö, määräaikaiset työsuhteet ja vakituiset työpaikat. Käytä hakusanaa Ruka tai Kuusamo!

Baronan työpaikat

Duunitori

Vapaat työpaikat Kuusamossa. Valitse sijainniksi Kuusamo.

Duunitorin työpaikat

Kuusamon kaupunki ja Naturpolis työllistävät

Tutustu Kuusamon kaupungin työtarjontaan tai jätä avoin hakemus sijaisuuksiin. Myös Kuusamon kaupungin ja Taivalkosken kunnan omistama elinkeinojen kehittämisyhtiö Naturpolis tarjoaa mielenkiintoisia tehtäviä alueellisissa ja toimialakohtaisissa hankkeissa. 

Nainen hiihtää järven jäällä, Rukan valot taustalla

Henkilökunnan asuminen ja edut

Suosittelemme selvittämään majoitusmahdollisuudet etukäteen, sillä asunnoista on ajoittain pulaa varsinkin Rukan alueella. Osa työnantajista tarjoaa yhteismajoitusta. Kuusamon Vuokratalot ja alueen kiinteistönvälittäjät vuokraavat asuntoja lyhyt- ja pitkäaikaisesti. Käytettävissäsi on myös Facebook-ryhmä Ruka-Kuusamon vuokra-asunnot. Rukalla liikkuu talvikaudella SkiBus, joten yksi vaihtoehto on pyrkiä löytämään vuokramökki SkiBus-reitin varrella. 

Joihinkin työsuhteisiin sisältyy esimerkiksi kausikortti Rukan rinteillä. Rukan alueella on tarjolla tiettyjä henkilökunta-alennuksia pelillisesti toteutettuun perehdytykseen osallistuneille työntekijöille. 

Asiakaspalvelua Iisakki Villagessa, Ruka-Kuusamo

Kouluttaudu ammattiin Kuusamossa

Kainuun ammattiopiston (KAO) Kuusamon toimipisteessä voit opiskella vaikkapa matkailu- ja ravitsemisalan tutkinnon tai lyhytkoulutuksia. Koillis-Suomen Aikuiskoulutuksen (KSAK) erä- ja luonto-oppaan koulutuskokonaisuus antaa hyvät eväät oppaana toimimiseen. Kuusamo-opistossa voit syventää osaamistasi kansanopiston, kansalaisopiston tai kesäyliopiston avulla. 

Kuusamon kaupungin palvelut

Kuusamon kaupunki tarjoaa kuntalaisille runsaasti jokapäiväiseen elämään liittyviä palveluja. Kuusamon keskustasta löytyy monipuolinen liikuntakeskus uima- ja jäähalleineen, kirjaston ja Kuusamotalon runsas kulttuuritarjonta ilahduttavat, ja terveyskeskus hoitaa terveyteen ja sairastamiseen liittyvät tilanteet. 

kuusamo.fi

Päivähoito Kuusamossa

Kuusamon kaupungin päiväkodit ovat avoinna ma-pe klo 6:30-17:30, mukaan lukien Rukan päiväkoti. Ympärivuorokautista hoitoa tarjoaa Maaseläntien Vuorokoti Kuusamon keskustassa.

Kuusamon päiväkodit

Sinua saattaisi kiinnostaa myös: