Talvipyöräilyä Ruka-Kuusamossa

Uutta Ruka-Kuusamossa

Ruka-Kuusamo kasvaa ja kehittyy

Tutustu tuleviin uudistuksiin Ruka-Kuusamon alueella ja hyödynnä palvelut jo seuraavalla lomallasi. Tervetuloa kokemaan kehittyvä Ruka-Kuusamo! 

Uusia rinteitä ja hissejä talvikaudelle 2022-2023

Ruka ylitti ensimmäistä kertaa historiassaan puolen miljoonan hiihtopäivän rajan talvikaudella 2021-2022. Tämä merkittävän rajapyykin ylitys nosti Rukan kansainvälisesti suurten keskusten joukkoon. Laakereille ei jäädä lepäilemään, sillä hiihtokeskuksen tarjonta uudistuu jatkuvasti.

Vuosselin perherinnealue laajenee uudella rinteellä ja kahdella hissillä

Ruka rakentaa Vuosselin alueelle uuden perherinnekokonaisuuden. Rinneprofiilia parannetaan ja alueelle rakennetaan kokonaan uusi rinne. Poma-sompahissi vaihtuu uuteen ankkurihissiin jonka pituus on 400 m ja kapasiteetti 1200 henkeä tunnissa. Bistronhissi uusitaan uuteen sompahissiin, jonka pituus on 350 m ja kapasiteetti 750 henkeä tunnissa.

Tärkeänä uutuutena kokonaisuuteen tulee parkkilaskemisen alkeisiin ja harjoitteluun soveltuva snow park. Rinteeseen tulee kaksi monipuolista temppuilulinjaa, jossa on pressibokseja, putkia ja eri kokoisia hyppyreitä.

Uusi rinne ja uudet hissit valmistuvat talvikaudelle 2022–2023. Investoinnin suuruus on 1,5 miljoonaa euroa.

Ruka Vuosselin rinteet

Uusia palveluja Ruka-Kuusamossa 

Elämysrintamalla meillä on jatkuvasti tarjolla kaikenlaista uutta tekemistä. Myös uusia elämyksellisiä majoituskohteita on avattu asiakkaiden ihasteltavaksi. 

Kolme uutta ravintolaa Rukan alueelle

Iglukylä Magical Pondiin avautui uusi tilausravintola Kataja 11.11.2022. Tutustu menuun ja varaa ihana illallinen! 

Rukalla päästään maistelemaan italialaisia makuja joulukuusta lähtien, kun Ristorante il Gufo avaa ovensa Vuosselissa ja Rukan kylässä avautuu Vespino.

Lisäksi Rukan kylässä sijaitseva Ravintola Piste uudistui syksyllä 2022.

 

Tilausravintola Kataja, Magical Pond
Rukapalvelun uusi Nature & Adventure -seikkailupuisto

Rukapalvelu avaa tammikuussa 2023 uuden seikkailupuiston Pohjanseidan erämaaleiriinsä. Perheille suunnatussa leirissä voi tutustua husky-koiriin ja poroihin. Lapset pääsevät myös kokeilemaan moottorikelkalla ajoa!

Rukapalvelu huskyt
Itsepalvelupesula Rukan kylässä ja Ruka Valleyssa

Ski-Inn Hotel RukaVillagen ja Ski-Inn Hotel RukaValleyn vastaanotoissa sijaitsee omatoimipesula, joka toimii walk-in -periaatteella (ei ennakkovarauksia). RukaVillagen pesulassa on 2 pesukonetta ja RukaValleyssa 3 pesukonetta. Omatoimipesun hinta 8 €/pesu/kone, pesuaine 1 €/kapseli. 

Ruka Valley - upea kyläkeskus Valtavaaran kupeessa
Kampaamopalveluja Rukan kylässä

Syyskuusta 2022 alkaen Rukan kylässä on jälleen tarjolla parturikampaamon palveluja, kun Day Spa Ruka Beauty & Wellnesin tiloihin avataan kampaamo HairWeAre. Avajaisia vietetään 20.9.2022 klo 15-18, tervetuloa tutustumaan! 

Pohjoisen monipuolisin pyöräilykeskus kehittyi upeasti kesällä 2022!

Ruka Bike Park tarjoaa sekä aloittelijoille sopivia että haastavampia rakennettuja flow-reittejä ja lisäksi polkumaisia technical-reittejä. Pyörien pesupaikkoja, sähköpyörien latauspisteitä ja muita pyöräilijän palveluja sekä tietysti myös maastopyöräilyn reittejä kehitetään koko ajan lisää. 

Kesällä 2022 käytössä oli jo kolme pyörähissiä: Village-2-Valley -gondoli, Village-Express -tuolihissi sekä Vuosselin Kulma -ankkurihissi.

Ruka Bike Parkin reittiuutuudet kesällä 2022

Kesällä 2022 avattiin Vuosseliin yksi uusi sininen rakennettu flow-reitti, Ahonlaitaan yksi sininen flow-reitti sekä Kelolle uusi punainen flow-reitti. Tämän lisäksi avattiin Mastolle uusi punainen technical-reitti (enduro), sekä helppo vihreä reitti Rukan huipulta takaisin Rukan kylään.

Ruka Bike Park
Uusia pyörän pesupaikkoja ja sähköpyörän latauspisteitä

Pyörän pesu onnistuu kesäisin maksutta Pisteen ja RukaValleyn lisäksi myös Hard Trek Cafén pihassa ja ympäri vuoden sisätiloissa maksua vastaan Rukan Parkkihallissa Ruka Wash -itsepalvelupesulassa. 

Sähköpyörien maksuton latauspiste löytyy Rukan kylästä Näköalatorni Tykyn juurelta. Sähköpyörän voi ladata myös maksua vastaan Hard Trek Caféssa (Shimanon laturi).

Uusia pyörävuokraamoja

Sähköpyöriä löytyy nyt vuokralle myös Kuusamo Safariksen tiloista, ja heidän tarjonnastaan löytyy myös opastettu retki sähköpyörillä Rukan alueella maanantaisin klo 10.

Kesällä 2021 toimintansa aloittanut Ruka Bikes palvelee pyöräilijöitä jatkossa Rukahuollon tiloissa Rukanportin alueella. 

Vuosselintien varrelta löytyy keväällä 2022 toimintansa aloittanut Hard Trek Café, jossa Ruka Trekillä on vuokralla sähköavusteisia fatbikeja. Vuokrapyörän voi tilata myös mökille toimitettuna!

Sähköpyöräsafari Kuusamo Safariksen matkassa

Retkireittien uudistuksia ja Suomen 41. kansallispuisto

Ruka-Kuusamon alueelta löytyy runsaasti retkeilyreittejä, joista osa on Metsähallituksen ja osa Kuusamon kaupungin vastuulla. Kumpikin toimija kunnostaa ja uusii retkeilyreittien rakenteita jatkuvasti, toki käytettävissä olevien resurssien mukaan. Uudistuksissa panostetaan esteettömyyteen ja kestävyyteen. Uusia reittejä rakennetaan tarvepohjaisesti harkiten ja maanomistuksen rajoitteet huomoiden.

Rukan lähellä sijaitsevan suositun retkireitin Konttaisen kuhauksen alku- ja päätepisteessä sijaitsevaa Konttaisen parkkipaikkaa laajennetaan syksyn 2022 aikana. 

Sallan kansallispuiston viralliset avajaiset juhlittiin 11.6.2022

Suomen uusin ja järjestyksessään 41. kansallispuisto avautui Sallaan kesäkuussa 2022. Syksyn 2022 aikana uudistetaan kansallispuiston palvelurakenteita, mikä kannattaa ottaa huomioon retkireittejä suunnitellessa. 

Sallan kansallispuisto kuva Juha Paso
Reittilinjauksen muutos Valtavaaralla

Karhunkierros ja Valtavaaran huiputuksen reittilinjaukseen on tehty muutos, jonka johdosta Valtavaaralta kohti Saaruan laaksoa laskeuduttaessa reitti kaartaa itään ja Saaruaan saavuttaessa rinteiden alaosaa pitkin takaisin länteen. Uusi reittilinjaus löytyy oheisen linkin avulla Retkikartasta punaisella merkattuna.  

Nainen ja koira Valtavaaralla
Uusi reittilinjaus Iivaaran päiväreitillä

Iivaaran myrskytuhot on korjattu, joten Iivaaran päiväreitti Iirinki on saanut uuden linjauksen. Uudistetun reitin pituus on 10,2 km ja sen lähtöpaikka on Rajalammen pysäköintialueella. Reittiesittely löytyy jo Luontoon.fi-sivustolta, ja uusi reittilinjaus päivitetään Retkikartta.fi-palveluun kesän 2022 aikana.

Iirinki iivaara