Talven elämykset perheille

Meiltä löytyy paljon hauskaa tekemistä lasten kanssa kelillä kuin kelillä

Rukan rinteiden ja Rukan kylän tarjonnan lisäksi suurin osa alueen talvisista elämyksistä soveltuu myös lapsiperheille. 

Lasten rinnealueet, pulkkamäet ja talviset leikkialueet

Family Parkin palveluja lukuun ottamatta rinnealueen taukotuvat, tulipaikat ja pulkkamäet ovat kaikille maksuttomia.

Lasten rinnealueet

Rukan hiihtokeskuksen suunnitellussa on huomioitu perheiden onnistunut lumiloma. Lasten ja aloittelijoiden oma laskualue taikamattoineen, taukotupineen ja tulipaikkoineen löytyy Itä-Rukalta.

FamilyPark
Pulkkamäet ja taukopaikat

Pulkkamäkiä ja tulipaikkoja löytyy Itä-Rukalla olevien Masto- ja Välirinteiden tuntumasta sekä Rukan kylän laidalta Kaltiolammen vierestä. Lisäksi Rosa & Rudolf Family Parkissa on tarjolla Snow Tubing (maksullinen).

Snow_tubing_family_park
Rinnekartta opastaa palveluihin

Saaruan Village-2-Valley maisemagondolin väliasemalta löytyy eväsretkille sopiva kota, jonne nouset gondolilla myös ilman laskuvälineitä. Kaikki edellä mainitut palvelut on merkitty symbolein Rukan Rinnekarttaan.

KidsClub lastenhoito
Leikkipaikat ja luistinkentät

Talvellakin avoinna olevia ulkoleikkipaikkoja ja liukumäkiä löytyy mm. Rukan kylästä, Ruka Valleyn alueelta, Rukan koululta ja Kuusamon keskustan teletappimaasta. 

Sisätiloissa tarjolla olevia leikkipaikkoja on listattu sivulle Tekemistä sisällä. Luistinkentät on listattu Liikuntapaikat-sivulle. 

FamilyPark
Rosa & Rudolf Family Park

Suomen suurimmalta ja huvittavimmalta laskualueelta löydät viisi taikamattoa sekä muut hauskat lumihuvit, kuten tubingin, suksikarusellin ja talvileikkikentän, jossa on vaijeriliuku, linnunpesäkeinu, leikkikenttä ja alueen maamerkkinä toimiva taukotupa.

Pukeudu kelin mukaan ja varaa matkaan hyvät eväät

Onnistuneet elämyksen taustalla ovat usein keliin sopivat varusteet, osallistujien iän ja voimien mukaan valittu reitti sekä hyvät eväät. Lapset ovat lämpimästi tervetulleita mukaan erilaisiin opastettuihin elämyksiin. Tarkista etukäteen palvelun tuottajalta, miten lasten kanssa olisi hyvä varautua retkelle.

Pulkkailu on kivaa koko perheen puuhaa

Lapsiperheille sopivat talviretkeilyreitit

Esimerkiksi Kiutakönkäälle johtava 1 km pituinen Könkään keino, Lammintuvalle vievä 6 km mittainen lumikenkäily- ja fatbike-reitti sekä Konttaiselle nouseva 1,5 km pituinen Konttaisen kuhaus sopivat lapsiperheiden ulkoiluun. Nämä reitit ovat pohjustettuja tai niillä on niin paljon kulkijoita, että reitillä ei tarvita lumikenkiä muutoin kuin erittäin runsaan lumisateen jälkeen. 

Makkaraa voi paistaa melkeinpä kaikilla Oulangan, Riisitunturin, Hossan ja Sallan kansallispuistojen reiteillä, sillä tulipaikkoja on tarjolla runsaasti. Varaudu pilkkomaan polttopuut puuvajan antimista (välineet löytyvät paikan päältä). Huomioi, että Konttaisen kuhauksella ei ole tulipaikkaa.

Lisäksi Rukan rinteiden taukopaikat tarjoavat mahdollisuuden makkaranpaistoon. Suosittelemme varaamaan mukaan omat kokoontaittuvat makkaratikut eritoten kansallispuistojen reiteille, sillä tarjolla olevien makkaratikkujen kunto ja määrä saattavat vaihdella.

Lapsi hiihtää Ruka-Kuusamon maisemissa

Hiihtoretki talvimaisemiin

Koko perheen laturetki on hauska elämys, kun sivakointia siivittää tauko munkin ja kaakaon parissa.

Hauskoja kohtaamisia

Huskyt, porot ja hevoset kutsuvat rapsuttelemaan ja hauskoille rekiretkille.

Vauhdin huumaa

Moottorikelkkailusta kiinnostuneille on tarjolla rekikyytejä ja lasten moottorikelkkoja.

Tutustu myös näihin:

Sinua saattaisi kiinnostaa myös: