hissipyöräily_bikeparkruka

Ruka Bike Parkin reitit

Ruka Bike Parkin reittien online-kartta

Ruka Bike Parkin reitit sekä aukioloajat näet kesän online-rinnekartalta. Mikäli sivustolla näkyy talvinen rinnekartta, klikkaa kartan oikeassa reunassa olevaa aurinko-symbolia.

Online-kartta

 

Bike Park -hissipyöräilyreitit


Ruka Bike Park -hissipyöräreitit ovat jaettu kahteen kategoriaan - FLOW sekä TECHNICAL. Reitit ovat lueteltuna helpoimmasta vaikeimpaan, jotta pystyt valitsemaan juuri sinun tasollesi sopivat reitit ja etenemään sitä mukaan kohti haastavampia ajokokemuksia. 

 

Flow

Pääsääntöisesti koneella tehtyjä noin 1-2 metriä leveitä reittejä, joissa reittipinta on pääosin tasainen. Sisältää erilaisia kumpuja, muotoja, kallistettuja mutkia sekä kierrettävissä olevia hyppyreitä. 

Family park 20 - vihreät & siniset

Family Park sijaitsee Ruka Valleyn välittömässä läheisyydessä. Alueella on käytössä katettu mattohissi, joka kuljettaa perheen pienimmät helposti Family Parkin puoleen väliin. Family Parkin neljä reittiä alkavat mattohissin yläpäästä ja mutkittelevat alas takaisin mattohissin alapäähän. Vihreillä ja sinisillä reiteillä on puusta tehtyjä matalan kynnyksen obstaakkeleita sekä kallistettuja mutkia. Hyppylinjalla pääsee hakemaan tuntumaa pieniin hyppyihin ja droppeihin. Tämä sopii vasta-alkajalle mainiosti!

Kuru 1 - Vihreä

Tämä reitti on erinomainen valinta aloittelevalle kuskille! Kuru 1-reitti lähtee gondolin väliaseman läheisyydestä ja laskeutuu Ruka kylään. Reitillä on yhteinen lähtöpaikka Vuosseli 25 -reitin kanssa, mutta reitit erkanevat toisistaan muutaman mutkan jälkeen. Jos tahdot pysyä Kuru 1 -reitillä, ota risteyksestä oikeanpuoleinen kaista. 

Reitiltä löytyy kallistettuja mutkia, kumpuja sekä muita ylitse ajettavia helppoja hyppyreitä/muotoja. 

Vuosseli 25 - vihreä

Vuosseli 25 -reitti lähtee gondolin väliaseman lähettyviltä ja laskeutuu Rukan itäpuolelle Kulma(O) -hissin viereen. Reitti sopii hyvin aloitteleville kuskeille ja on ajettavissa vaikka Jopolla!


Reitillä on yhteinen lähtö Kuru 1 -reitin kanssa, mutta jo muutaman kurvin jälkeen reitit jakaantuvat. Jos tahdot Vuosselin puolelle, pysyttäydy vasemmalla. Reitin lopusta on helppo siirtyminen gondolihissille jos Kulma-hissi ei ole toiminnassa tai ankkuri hissi tuntuu itselle vielä liian haastavalta. Reitti on yksi pisimmistä reiteistä ja toimii mukavan loivana laskeutumisena Itä-Rukalle.  Reitillä pystyt säädellä helposti vauhdin oman taitotason mukaan. 

Reitiltä löytyy kallistettuja mutkia, kumpuja sekä muita ylitse ajettavia hyppyreitä/muotoja. Reitin varrella alitat hissilinjan, joka saattaa olla toiminnassa. Noudatathan varovaisuutta ajaessasi tämän läpi. 

Easy way down 3 - vihreä - Kesän 2023 uutuus

Easy Way Down 3 -reitti lähtee VillageExpress-hissin viereiseltä Ruka Bike Park -lähtöpaikalta. Reitiltä on mahdollisuus liittyä Vuosseli 25 -reittiin tai Kuru 1 -reittiin. Reitti siis tarjoaa helppoa ajamista Rukan huipulta laskien joko Vuosseliin tai Rukan kylälle Kuru 1 -reitin kautta. Reitti sopii mainiosti aloittelevalle kuskille, joka taitaa jo Kuru 1- ja Vuosseli 25 -reittien salat. 

Reitiltä löytyy kallistettuja mutkia, kumpuja sekä muita ylitse ajettavia helppoja hyppyreitä/muotoja.
 

Ahonlaita 29 - Sininen

Ahonlaita 29 -reitti lähtee VillageExpress-hissin viereiseltä Ruka Bike Park-lähtöpaikalta ja loppuu yhtyen Vuosseli 25 -reittiin Itä-Rukan puolella, josta pääsee kätevästi Kulma(O)-hissille tai gondolihissille. Samaisesta lähtöpaikasta lähtee monta reittiä, jotka ovat merkitty selkeästi numerokylteillä. 

Reitti seuraa Ahonlaidan rinnettä rinteen oikealla puolella käyden myös Maston rinnealueella mutkan verran. Reitti soveltuu parhaiten jo jonkin aikaa alamäkipyöräilyä harrastaneelle kuskille tai sellaiselle, jolla on kokemusta Ruka Bike Parkin vihreistä reiteistä. 

Reitiltä löytyy kallistettuja mutkia, kumpuja sekä muita ylitse ajettavia tai kierrettäviä hyppyreitä/muotoja. Reitin varrella alitat hissilinjan, joka saattaa olla toiminnassa. Noudatathan varovaisuutta ajaessasi tämän läpi. 

Masto 30 - Sininen

Masto 30 -reitti lähtee VillageExpress-hissin viereiseltä Ruka Bike Park-lähtöpaikalta ja loppuu yhtyen Vuosseli 25 -reittiin tai vaihtoehtoisesti Maston taukotuvalle. Molemmista pääsee kätevästi Kulma (O)-hissille tai gondolihissille. Samaisesta lähtöpaikasta lähtee monta reittiä, jotka ovat merkitty selkeästi numerokylteillä. 

Reitti kiemurtelee Maston rinnealueen metsien siimeksessä tarjoten pitkän laskun, ylittäen puroja sekä viistäen metsässä sijaitsevaa lampea. Reitin varrelta puron vierestä löytyy myös pieni taukopaikka esimerkiksi eväiden nauttimiseen. 

Reitiltä löytyy kallistettuja mutkia, kumpuja sekä ylitse ajettavia tai kierrettäviä hyppyreitä/muotoja. Reitin varrella alitat hissilinjan, joka saattaa olla toiminnassa. Noudatathan varovaisuutta ajaessasi tämän läpi. 

 

Saarua 14 - Sininen

Suljettu 13.6. alkaen toistaiseksi rakennustyömaan vuoksi.
Saarua 14 -reitti lähtee gondolin väliaseman välittömästä läheisyydestä Saaruan kodan takaa ja laskeutuu Ruka Parkin tuntumassa alas Ruka Valleyn eteen gondolihissille. Reitti soveltuu parhaiten jo jonkin aikaa alamäkipyöräilyä harrastaneelle. Reitti ylittää muutamia kertoja huoltotien sekä kulkee frisbeegolfradan läheisyydessä.

Reitti sisältää kallistettuja mutkia, erilaisia sekä eri kokoisia kumpuja, juurakoita ja kivikkoja. Reitillä on myös muutama hyppyri, jotka ovat yliajettavissa tai kierrettävissä. 

Kelo 9 - Punainen

Kelo 9 -reitti lähtee Kelo (E)-hissin kääntöpyörän välittömästä läheisyydestä suunnaten Kelon rinteeseen päin. Poistu VillageExpress-hissistä oikealle ja suuntaa VuosseliExpress (N)-hissin poistumispaikkaa kohti tämän toiselle puolelle. Tästä jatkamalla pienen matkan puisen sillan ali, olet reitin alussa. Reitti tulee Kelo-rinteen molempia puolia alaspäin ja loppuu Riipisen Riistaravintolan taakse, josta on lyhyt siirtyminen VillageExpress-hissille Kaltiolammen vierustaa pitkin. 

Reitti sopii pidempään lajia harrastaneelle kuskille, joka hakee vauhdikasta FLOW-pätkää. Reitti alkaa leveämpänä ja vauhdikkaana. Kun päästään alaspäin, reitin luonne muuttuu jyrkemmäksi sekä teknisemmäksi. 

Technical

Luonnonmukaisia, kapeampia sekä teknistä ajamista vaativia reittejä, jotka ovat usein tehty käsivoimin luonnon muotoja mukaillen sekä erilaisilla pintamateriaaleilla varustettuja. Reitit sisältävät kivikkoja, juurakkoja sekä muita haasteellisimpia osioita kuten hyppyreitä. Osa hyppyreistä on kuitenkin kierrettävissä.

Ahonlaita 28 - sininen

Ahonlaita 28-reitti lähtee VillageExpress-hissin viereiseltä Ruka Bike Park -lähtöpaikalta ja loppuu yhtyen Vuosseli 25 -reitin Itä-Rukan puolella, josta pääsee kätevästi Kulma (O)-hissille tai gondolihissille.

 

Reitti laskeutuu Ahonlaita-rinteen molemmin puolin olevissa metsissä. Ahonlaita 28 on aikoinaan ollut Funduro-Cupin Rukan osakilpailuissa mukana ja onkin hyvä reitti tutustua teknisempään Enduro-tapaiseen ajamiseen. 

 

Reitti on polkumainen ja tarjoaa kumpuilevaa maastoa. Reitiltä löytyy kivikkoja, juurakoita sekä kuntta/sammal -maastoa. Tämä reitti sopii hyvin harrastajakuskille, joka tahtoo kehittää teknistä ajamistaan. 

Masto 31 - punainen

Masto 31 -reitti lähtee VillageExpress-hissin viereiseltä Ruka Bike Park -lähtöpaikalta ja loppuu Maston taukotuvan vierustalle, josta pääsee siirtymäreittiä pitkin takaisin Kulma-hissille tai gondolihissille. 

 

Reitti alkaa Ahonlaita-rinteen sekä Kelo-rinteen välistä Maston alueen suuntaan. Reitti mutkittelee kivikkojen ja juurakkojen keskellä Maston rinteille. Vauhdikas reitti oli Funduro Cupin Rukan osakilpailussa mukana ja onkin monen useasti tunturissa vierailleen kuskin suosikki Enduro-reitti.

 

Reitti on polkumainen ja tarjoaa kumpuilevaa maastoa. Reitiltä löytyy kivikkoja, juurakoita sekä kuntta/sammal -maastoa. Sopii hyvin harrastelijakuskille, joka tahtoo kehittää teknistä ajamistaan. 

Kelo 6 - musta

Kelo 6 -reitti lähtee VuosseliExpress-hissin poistumispaikalta eturinteiden puolelta ja lähtee laskeutumaan BatteryRun-kumpareikkoa kohti Kelo-rinteen suuntaiseen metsään, ylittäen Kelo-hissin nousuladun (ei käytössä kesällä). Metsästä reitti tulee Kelo-rinteeseen alhaalla olevan jyrkän kohdalla ja loppuu rinteen alaosaan. Tästä on helppo päästä VillageExpress-hissille Kaltiolammen vierustaa pitkin. 

 

Kelo 6 on täysiverinen DH-reitti. Tällä reitillä on kamppailtu SM-tittelit ja CUP-pokaalit. Reitti jaetaan kolmeen sektoriin:

 

Sektori 1 on hyvin avonaista heinikkoa, kalliota sekä vauhdikasta ajettavaa - mahdollisimman luonnonmukaista.

Sektori 2 on reitin vauhdikkain osuus - on hyppyreitä, pudotuksia, kivikkoa ja juurakkoa sekä kierrettävissä oleva gap-hyppyri.

Sektori 3 on radan teknisin osuus. Reitin lopun jyrkkyys, juurakot, sekä kivikot tekevät ajamisesta haastavampaa. Lopusta löytyy suurehko puusta rakennettu pudotus Kelo-rinteeseen. Tämä on kuitenkin kierrettävissä Kelo-rinteen toiselta puolelta, jolloin tulee valita vasen linjaus risteyskohdasta jyrkän alaosassa. 

 

Reitiltä löytyy gap-hyppyreitä, kalliota, kivikoita, juurakoita, jyrkänteitä, puisia obstaakkeleita sekä pudotuksia. Reitti sopii parhaiten pitkään lajia harrastaneelle, joka taitaa hyppäämisen, droppaamisen sekä todella hyvät pyöränkäsittelytaidot. 

Reittivideot

Voit tutustua reitteihin ennakkoon nyt myös videoiden avulla. Katso lyhyet esittelyvideot ja valitse sopivimmat reitit juuri sinun taitotasollesi.

Tutustu reitteihin

 

Bike Park - Muut reitit

Kaltiolampi tekniikkarata 2 - Vihreä

Kaltiolammen tekniikkarata on kaiken tasoisille tarkoitettu 0,3 kilometriä pitkä harjoittelurata, joka kulkee Kaltiolammen ympäri. Reitillä on helppoja puurakenteisia harjoitteluelementtejä tasamaalla. 

Pump track 22 - Vihreä

Pump track sijaitsee Bistro-ravintolan vieressä, Family Parkin välittömässä läheisyydessä. Pump trackiltä löytyy asfalttipäällysteistä kumpua sekä kallistettua mutkaa ratamaisessa muodossa. Sen voi vetää mihin suuntaan, missä järjestyksessä tai millä välineellä tahansa! Pump track soveltuu pienille pyörille, skeittilaudoille tai scooteille.

 

Pessari XC 10 - Sininen

Pessari 10 lähtee Rukan Valleystä ja on pituudeltaan 1,5 kilometriä. Reitti on teknisesti hieman vaativampi sisältäen vaativampia nousuja. 

Pessari XC 11 - sininen

Pessari 11 teknisesti haasteellisempi 0,9 kilometrin pituinen reitti, joka lähtee Ruka Valleystä. Reitti sisältää vaativampia nousuja. 

Pessari XC 12 - vihreä

Pessari 12 on teknisesti helppo 0,6 kilometrin pituinen reitti, joka sopii kaiken tasoisille kuskeille. Reitillä on helppoja nousuja sekä laskuja ja se lähtee Rukan Valleystä. 

pessari XC 13 - vihreä

Teknisesti helppo Pessari 13 on 0,5 kilometrin mittainen reitti, joka sisältää helppoja nousuja sekä laskuja ja sopii kaiken tasoisille kuskeille. Reitti lähtee Rukan Valleystä.

A Rukan Kierros - Sininen

Rukan kierros on teknisesti helppo 8,6 kilometrin mittainen ympyräreitti, joka sisältää joitakin fyysisesti raskaita nousuja sekä vaihtelevia pohjia. Reitti lähtee Rukan kylästä.

B Rukan huipun reitti - sininen

Rukan huipun reitti on helppo Juhannuskallion parkkipaikalta lähtevä 3,9 kilometrin mittainen ympyräreitti. Reitillä on yksi vaativa nousu Rukan huipulle ja on osittain samaa reittiä Rukan reitin kanssa. 

C Pyhän jyssäys XC - punainen

Soratietä ja pururataa pitkin kulkeva Pyhän Jyssäys ympyräreitti on 5,8 kilometriä pitkä ja se lähtee Juhannuskallion parkkipaikalta. Reitti sisältää jyrkkiä ylä- ja alamäkiä ja sen varrelle on rakennettu joitakin pitkospuita märimpien kohtien yli. Soveltuu parhaiten kuskille, joka taitaa jo Rukan vihreät sekä siniset XC -reitit. 

D Kivilampi Xc - vihreä

Kivilammen ympyräreitti on helppo ja tasainen 5,1 kilometrin mittainen ympyräreitti, joka sopii mainiosti lapsiperheille! Reitin lähtö on Juhannuskallion parkkipaikalta.

E Kalliolampi XC - vihreä

Kalliolampi XC on helppo 3,9 kilometrin mittainen ympyräreitti, joka kulkee pääsääntöisesti kelkkareittejä- sekä latupohjaa pitkin Juhannuskallion parkkipaikalta lähtien. Reitillä on yksi vaativampi nousu Rukan kylään. 

F Kouervaaran Xc - punainen

Teknisesti helpohko Koervaaran XC reitti starttaa Rukan Tapiolanrannasta ja päättyy Nuoriso- ja luontomatkailukeskus Oivankiin. Reitti on pituudeltaan huikeat 43 kilometriä ja sisältää vaativuutta lisääviä pitkospuita.