Lumikenkäilijät tykkylumipuiden keskellä, Ruka-Kuusamo

Talviretkeily

Sopivilla varusteilla retkeily on mukavaa ympäri vuoden!

Talvi on ihanaa aikaa retkeilylle, kun varusteet ja asenne ovat kohdillaan. Ruka-Kuusamossa voit suunnata talviseen maastoon lumikenkäillen tai karvapohjasuksilla oppaan johdolla tai vuokraten välineet omatoimiselle retkelle. 

Mitkä ihmeen karvapohjasukset? 

Karvapohjasukset eli liukulumikengät eli liukkarit ovat melko lyhyet, leveät, eteenpäin liukuvilla ja taaksepäin jarruttavilla ”nousukarvoilla” varustetut sukset. Niissä on lumikenkien siteitä muistuttavat kiristettävät remmisiteet, joihin sopii tavallinen tukeva talvikenkä. Koska karvapohjasuksilla eteneminen on hiihtämisen kaltaista liukua, myös leveäsompaiset sauvat ovat tarpeen retkelle lähdettäessä. 

Monet karvapohjasuksilla retkeilevät suosivat korkeita ja tukevia neopreenisaappaita mäkisissä maastoissa liikuttaessa, sillä kengän antama tuki on mukava apu alamäkeen lasketeltaessa. Karvapohjasukset ovat oivat pelit maastoon silloin kun lunta on jo jonkin verran ja lumi on melko kuivaa. Vähälumisissa maastoissa ja kostealla lumella (mm. veden noustessa järven jäälle) karvapohjasuksi ei ole omimmillaan, sillä karvat jäätyvät ja naarmuuntuvat helposti. 

Koirien kanssa retkeileville karvapohjasukset ovat oivallinen valinta, sillä niiden muodostama jälki on yhtenäinen ura verrattuna lumikengillä syntyviin yksittäisiin, syviin askelmiin. Koiran on helppo kulkea karvapohjasuksilla hiihtäjän takana.

Talvireittejä Kuusamossa

Lumikengillä tai karvapohjasuksilla pääsee reittejä pitkin Oulangan kansallispuiston jokilaaksoihin, Riisitunturin huipuille, Hossan kansallispuiston harjumaisemiin sekä Rukatunturin, Valtavaaran, Konttaisen ja Pyhävaaran laelle.

Rukan alueella sijaitsevat sekä Kiutakönkäälle, Myllykoskelle ja Konttaisen laelle kulkevat lumikenkäilyreitit ovat pääosin jalkaisinkin kuljettavissa talvella, pois lukien sankemman lumipyryn aikaan ja keväällä sohjolumen aikaan. Näitä reittejä ei kunnosteta koneellisesti, vaan reitit tallautuvat kävelijöiden jalanjäljistä.

Lammintuvan Fatbike-reitti on yhteiskäyttöreitti, jota voi kulkea pyörällä, jalkaisin (myös koiran kanssa, ei tosin ihan Lammintuvalle asti heidän oman huskytarhansa takia) ja kovan lumipinnan aikaan myös leveämpirenkaisilla lastenrattaillakin. Tätä reittiä kunnostetaan koneellisesti.

Lammintuvan talvireitti

Varaa opastettu retki:

 

Talviretkeilyyn liittyviä palveluja tarjoavat:

Adventure Apes

Активитеты
Koskenlaskua Kitkajoella

Basecamp Oulanka

Активитеты
E-North Safaris

E-North Safaris

Активитеты
HILL Ski Rent

HILL Ski Rent

Пункт проката

Isokenkäisten Klubi

Специальное размещение
Kainuun Luontoretket vie melomaan Hossan upeisiin maisemiin

Kainuun Luontoretket

Активитеты
Kuusamon Lintumatkailu

Kuusamo Nature Photography

Активитеты
Sähköpyöräsafari Kuusamo Safariksen matkassa

Kuusamo Safaris

Активитеты
MunPolku_MyTrail

MyTrail MunPolku

Активитеты

Outdoor Passion Finland

Активитеты
Ruka Adventures

Ruka Adventures

Активитеты
Moottorikelkkailu

Ruka Safaris

Активитеты
Rukapalvelu vie sinut moottorikelkkailemaan Kuusamon maisemiin

Rukapalvelu | Tailored Adventures

Активитеты
Sport House Ruka

Sport House Ruka

Пункт проката
PisteVuokraamo

Прокат и ски-пассы Piste

Пункт проката
RukaValley hotelli

Прокат и ски-пассы Valley

Пункт проката
VuosselinPortin vuokraamo

Прокат и ски-пассы VuosselinPortti

Пункт проката