Villiruoka

Villiruokaa suoraan luonnosta

Ruka-Kuusamossa tarjoillaan herkullista ruokaa paikallisista raaka-aineista. Luonnon antimet, tuoreet kalat, marjat ja sienet sekä herkullinen poronliha ovat kuusamolaisen keittiön parasta antia. 

Puhtaat luonnonvedet, vesistöjen laajuus sekä kalalajien rikkaus takaavat sen, että tuoretta, erinomaisen hyvänmakuista kalaa on Kuusamossa aina saatavilla.

Alueen tärkein ja omaleimaisin lihatuote on puolestaan poro, josta valmistetaan maistuvia herkkuja niin arkeen kuin juhlaankin. Poronliha on vähärasvaista ja sen maku on miedosti riistainen.

Paikallisten maidontuottajien maidosta syntyy maukkaita juustoja paikallisessa meijerissä. Marjat ja sienet löytävät tiensä lähimetsistä alueen ravintoloihin.

Vastuullisen matkailun edistämiseen kuuluvat lähellä tuotettujen raaka-aineiden hyödyntäminen sekä perinteisten ruoanvalmistustapojen vaaliminen. Kannustamme perheen pienimpiäkin kokeilemaan uusia makuja ja arvostamaan puhtaista raaka-aineista tehtyä ruokaa. 

Villiruokaa Kuusamosta

Kuusamo Lapland Wild Food -merkki on tae ruuan paikallisesta alkuperästä, puhtaista raaka-aineista ja perinteisen mutkattomasta valmistustavasta.

Voit tilata paikallisia herkkuja notkuvan juhla-aterian omalle ryhmällesi tai osallistua myös itse aterian valmistamiseen.

Ihana keittoannos Isokenkäisten Klubilla

Varaa nyt:

 

Kuusamo-Lapland Slow Food -pöytäkunta

Kymmenkunta kuusamolaista matkailuyrittäjää sekä joukko asiantuntijoita perustivat Kuusamoon Slow Food Convivium -pöytäkunnan keväällä 2019.  Pöytäkunta edistää paikallisesti, ekologisesti, sosiaalisesti ja kulttuurisesti kestävää yhteiskuntaa ja on osa 160 maan laajuista Slow Food -verkostoa

Pöytäkunnan tavoitteena on elävöittää ja tehdä näkyväksi paikallista maa-, poro- ja kalataloutta, gastronomiaa, kulttuuria ja perinteitä. Lisäksi halutaan nostaa esille alueellista ruokakulttuuria yhdistettynä taiteeseen, terveyteen, hyvinvointiin ja luontoon – tärkeäksi osaksi kestävää luonto- ja ruokamatkailua. Tämä lähestymistapa tekee kuusamolaisesta pöytäkunnasta kansainvälisestikin erityisen ja kiinnostavan. 

Villiruokaa tarjoilevat:

House of Northern Senses, talvimaisemia

House of Northern Senses

Отель

Isokenkäisten Klubi

Специальное размещение
Magical Pond kotaillallinen, tilausravintola Kataja

Kotaravintola Kataja

Ресторан
Kujalan Porotila

Kujalan Porotila Reindeer Farm

Активитеты

Lammintupa

Частный ресторан
Pohjolan Pirtti kesällä

Pohjolan Pirtti & Kievari

Частный ресторан
Ravintola Tapio

Restaurant Tapio

Ресторан
Riipisen Riistaravintola poronsisäfile

Riipinen Wild Game Restaurant

Ресторан

Salonki Travels

Другая услуга
Wildout - rakenna linnunpönttö

Wild Out

Активитеты
Ravintola Royal Ruka

Отель и ресторан Royal Ruka

Ресторан

Ресторан Rukan Kuksa

Ресторан

Ресторан Rukatonttu

Ресторан