Maastopyöräilijät Rukalla

Hiihtokeskuksen kesä

Vietä aktiiviloma Suomen kauneimmassa kunnassa ja koe Ruka Bike Park, kesäkelkkarata sekä muut Rukan kylän hauskat kesätekemiset.

Image
Ski-inn majoitus
Varaa Ski-Inn majoitus
Image
hissilippu
Kesän hissiliput
Image
Ruka-Kuusamo icon pyöräily
Vuokraa välineet
Image
ski-in ski-out
Tutustu talveen

Rukan kesäkauden avaustavoitteet

Kesän hissikausi sekä Ruka Bike Park on avattu 10.6. Kesällä Village-2-Valley gondoli ja VillageExpress-tuolihissi palvelevat jalankulkijoita ja pyöräilijöitä, joiden lisäksi myös Vuosselin Kulma-ankkuri palvelee Bike Parkin pyöräilijöitä (avaustavoite heinäkuu). Kesäkelkkarata ja zipline ovat kesällä avoinna hissien mukaan (säävarauksella). Vuokraamoistamme kesäkaudella palvelee PisteVuokraamo.

Ruka Bike Park

Ruka Bike Park on pohjoisen monipuolisin pyöräpuisto. Kesällä 2022 käytössä on neljä pyörähissiä - gondoli, tuolihissi, Family Parkin mattohissi sekä ankkurihissi, ja huipulta lähtevien reittien vaikeustaso vaihtelee helpoista haastaviin. Ruka Bike Parkissa voi ajaa koko perhe.

Ruka Bike Park
Kesäkelkkamäki

Suomen pisin, kilometrin mittainen hauska kesäkelkkailumäki lähtee Rukan huipulta VillageExpressin yläasemalta ja laskee alas Rukan kylään.

Rukan kesäkelkkarata
Maisemagondoli

Village-2-Valley gondoli kuljettaa jalankulkijat sekä pyöräilijät maisemamatkalle Rukan kylästä Ruka Valleyyn toiselle puolelle tunturia.

RukaValley hotelli
Ruka Zipline

Suomen pisin yhtäjaksoinen vaijeriliuku tarjoaa 364 metrin matkalta vauhtia ja uuden näkökulman ympäröivään maisemaan. Lähtö VillageExpressin ylä-asemalta, päätepiste Village-2-Valley gondolin yläasemalla.

Rukan Zipline
Family Bike Park

Perheiden talvisuosikki Rosa & Rudolf Family Park muuttuu hauskaksi kesäversioksi pienimmille pyöräilijöille. 

Family Park pyörämaa
Rukan Frisbeegolf-radat

Rukan rinteillä on kesäisin 21-väyläinen frisbeegolfrata ja Talvijärven alueella on 9-väyläinen perherata. Pelaaminen on ilmaista omilla kiekoilla.

Rukan huippu kesällä
Lappis vesipuisto

Vesipuisto hauskuuttaa vesipetoja Kaltiolammen laineilla Rukan kylässä.

Lappis vesipuisto Ruka

Kesätekemistä koko perheelle

Image
onginta icon
Narraa kaloja kylällä – Kaltiolammen lohilammesta voi saada saaliiksi kirjolohta, siikaa ja ahventa. Kalastusluvat ja vuokravälineet viereisestä PisteVuokraamosta. Lue lisää
Image
Frisbee icon
Nakkaa kiekot koriin – Talvijärven 9-väyläinen rata sopii hyvin perheille. Lue lisää
Image
minigolf icon
Ota minigolf-turnaus koko perheellä –Minigolf-rata löytyy Rukan kylästä. Pallot ja mailat RukaStoresta tai RukaVillagen vastaanotosta. Lue lisää
Image
icon-uimaranta
Pulikoi järvessä – Hiekkapohjainen uimaranta sijaitsee Talvijärvellä kävelymatkan päässä Rukan kylästä, osoitteessa Hiihtostadionintie 1.

Rukalla lasketaan kesät ja talvet

Kesän saapuessa lumi väistyy vihreyden tieltä Rukan laskettelurinteiltä mutta aktiviteettien valikoima on ainakin yhtä runsas kuin talvisin. Hiihtokeskus muuttuu Ruka Bike Parkiksi, joka tarjoaa runsaasti erilaisia reittejä koko perheen pyöräiltäväksi. 

VillageExpress-tuolihissi kuljettaa kesäkelkkailijat, ziplinen asiakkaat, jalankulkijat ja pyöräilijät Rukan kylästä huipulle ihastelemaan maisemia sekä nauttimaan Suomen pisimmän kesäkelkkaradan, Suomen pisimmän ziplinen ja tunturin pyöräreittien tarjoamasta vauhdista. Myös Village-2-Valley-maisemagondoli avaa uudenlaiset kesänäkymät ympäri tunturia ja toimii nopeana yhdysliikenteenä Ruka Valleyn ja Rukan kylän välillä. Vuosselin Kulmahissi on tavoitteena avata pyöräilijöiden käyttöön heinäkuussa.


Liput ja varusteet kesän tekemisiin

Pyöräilijöiden, kesäkelkkailijoiden ja jalankulkijoiden hissiliput sekä Bike Park -kausikortit ovat kesän tullen myynnissä verkkokaupassamme. Vuokraamoistamme löytyy kattava valikoima alamäkiajoon ja maastopyöräilyyn sopivia pyöriä ja varusteita koko perheen tarpeisiin. Alamäkipyöräilyyn tutustuminen kannattaa aloittaa Rukan hiihtokoulun kursseilta, joissa FMBIA-koulutetut bikepark-ohjaajat opastavat alamäkipyöräilyn taitoihin turvallisesti ja elämyksellisesti.

Retkeile Rukalla tai kansallispuistoissa

Suomen suosituin vaellusreitti Karhunkierros päättyy Rukan kylään, ja Rukalta löydät myös useamman hienon päiväreitiksi sopivan patikointireitin, kuten Valtavaaran huiputuksen tai Pyhän Jyssäyksen. Myös Oulangan ja Riisitunturin kansallispuistojen polut ovat ehdottomasti tutustumisen arvoisia. Tutustu Rukan ja kansallispuistojen reitteihin täällä.

Rukan kesä on tapahtumia täynnä

KITKA MTB 27.-30.7.2022

Mountain Bike Weekend valtaa Rukan elokuussa – ajettavaa ja koettavaa löytyy kaikentasoisille ja -ikäisille kuskeille.

KITKA MTB - Ruka Bike Park
SKIDI DISKO 3.8.2022

Huippusuosittu koko perheen tanssitapahtuma Skidi Disko sirkusteltassa Rukalla.

Skidit Festarit
Kaikki Rukan kesätapahtumat

Taatusti hauskat tapahtumat ja tekemiset pienille sekä isoille.

Ruka village kesätapahtumat

Valkoiset lakanat ja vehreä tunturi

Ski-Inn-majoitusten valikoima kesäaktiviteetteja ajatellen on todella monipuolinen: MastonAition mökit sijaitsevat Juhannuskallion luonnonsuojelualueen kupeessa, RukaValleyn hotellihuoneet ja huoneistot Valtavaaran reittien, gondoliaseman ja BikeParkin naapurissa ja RukaTontun ja AurinkoRinteen huoneistoista on puolestaan helppo siirtyä viereiselle Talvijärven uimarannalle. Rukan kylän ytimessä, aivan Karhunkierroksen lähtöpisteen vieressä valinnanvaraa on RukaVillagen ja RukaSuitesin majoituksissa. 

Olemme tehneet kesälomailusta erityisen leppoisaa, sillä majoituksen hintaan kuuluu aina liinavaatteet, pyyhkeet sekä loppusiivous. Lemmikitkin majoittuvat ilman erillistä maksua. 

Vihreä ja vastuullinen kesäloma Rukalla

Haluamme olla edelläkävijä ja esimerkki vastuullisessa matkailutoiminnassa – yksi esimerkki siitä on, että Rukan hiihtokeskus sekä kaikki Ski-Inn-majoitukset ovat hiilineutraaleja. Lue lisää vastuullisuusohjelmastamme!