Rukan ratavuorojen varaus- ja peruutusehdot

Ratavarauskäytäntö

Varatut ratapaikat ja ratavuoroajat ovat nähtävissä ratavuorokalenterissa. Ratapaikkoja on rinteessä kaksi, nimettynä ylhäältä katsoen A (vasen reuna) ja B (oikea reuna). Pujottelua (SL) varten voidaan jakaa kolme rataa: A, B, ja C jolloin C on keskimmäinen rata.

Ratavuorot jaetaan pääsääntöisesti kahdeksi tunniksi kerrallaan alkaen klo 09:30 tai 10.00.

Ratojen varaaminen on rajoitettua seuraavina ajankohtina: Rukan avajaiset, itsenäisyyspäivä, joulu–uusivuosi, hiihtolomaviikot 8-10, maaliskuun loppu, pääsiäinen, Spring Break ja vappu.

FIS-rinne on yleisökäytössä rinteen aukaisemisesta vappuun saakka klo 13:30–15:30 ja tälle ajalle ratavuoroja ei ole saatavilla.

Vuoro alkaa radanmerkkauksella aikaisintaan ratavuorokalenteriin merkittynä alkamisajankohtana ja päättyy siten, että seuraava ryhmä voi oman vuoronsa alkaessa olla merkkaamassa rataa. Ellei radalle ole varattu myöhäisempiä vuoroja, rinteen on oltava muiden laskijoiden käytettävissä ratavuoron päättyessä.

Radanmerkkaukseen tarvittavat varoituskyltit löytyvät radan yläosasta, ratavuoron varaajan vastuulla on pystyttää varoituskyltti rinteen yläosaan.

Ratavuoron päätyttyä koko ryhmän on suoritettava lanauskierros ja tasoitettava radasta syntyneet urat

Porttikepit ja muu välineistö tulee olla pois muiden käyttäjien tieltä vuoron päätyttyä.

Käyttäytyminen ja kielenkäyttö muita asiakkaita kohtaan tulee olla asiallista ja mahdolliset palautteet tulee osoittaa henkilökunnalle – muista, että edustat sekä lajia että seuraasi.

Varausta tehdessä on ilmoitettava: seuran nimi/ valmentaja/ ryhmän nimi, ryhmän koko, ikäjakauma, laji sekä puhelinnumero vastuuvalmentajalle. Seuran nimi ja ryhmän koko sekä valmentajan nimi ja puhelinnumero näkyvät netissä ratavuorojen varauskalenterissa, ellei valmentajan tietojen näkymistä erikseen kiellä. Ratavuorot jaetaan varausjärjestyksessä.

Turvallisuus ja valvonta

  • Ryhmän vastuuvalmentaja vastaa siitä, että radan merkkaus on tehty omalle varatulle alueelle ja muu alue jää vapaaksi
  • Rinteeseen on merkittävä taululla, mikä alue on varattuna harjoittelulle
  • Valmentajien ja kaikkien seuran jäsenten sekä varusteiden täytyy pysyä omalla varatulla rata-alueella koko harjoituksen ajan
  • Vaaralliset alueet, joissa on mahdollisuus tulla toisesta rinteestä rata-alueelle, on joko suljettava verkolla tai paikalle on asetettava valvoja

Rinnesäännöt ovat voimassa radalla ja niitä on noudatettava:

  • Yläpuolelta tuleva laskija on väistämisvelvollinen
  • Ratavuoro ei oikeuta hissijonossa ohittamiseen
  • Laskijalla on oltava voimassaoleva hissilippu, jota on aina käytettävä lukijalaitteessa

Jokaisen laskijan/seuran on itse huolehdittava tarpeelliset vakuutukset kuntoon mahdollisia tapaturmia varten. Rukakeskuksen SkiPatrol valvoo, että ratavuorosääntöjä noudatetaan. SkiPatrolilla on oikeus peruuttaa sääntörikkomusten seurauksena ratavuoroja sekä poistaa hissilippuja määräajaksi käytöstä.

Peruutusehdot

Vuoron varanneen seuran on ilmoitettava peruutuksesta vähintään 7 vrk ennen ensimmäisen vuoron alkamista. Ilmoitus tehdään kirjallisesti sähköpostilla: ratavuorot@ruka.fi. Peruuttamattoman vuoron seurauksena Rukakeskus Oy:llä on oikeus peruuttaa jo varatut ratavuorot sekä evätä tulevat ratavuoropyynnöt. Peruuttamattomasta ratavuorosta perimme lisäksi 200 €, joka laskutetaan ratavuoron varanneelta seuralta/ valmentajalta/ ryhmältä.

Mikäli sääolosuhteet (kova pakkanen), hissin rikkoontuminen tai sulkeutuminen tuulen takia, ovat aiheuttaneet vuoron käyttämättä jättämisen, järjestää Rukakeskus Oy mahdollisuuksien mukaan uuden paikan ja ajan. Rukaskeskus Oy pidättää oikeuden muuttaa ratapaikkoja ja -aikoja vielä viime hetkellä tarpeen vaatiessa.

Mikäli seura/ ratavuoron varaaja rikkoo rinnesääntöjä tai käytäntöjä, Rukakeskus Oy:llä on oikeus perua kyseisen seuran/ varaajan tulevia, jo varattuja ratavuoroja.

Näiden ehtojen lisäksi noudatamme SHKY:n, Ski Sport Finland ry:n ja Suomen Lumilautaliiton laatimia Ohjattujen lajiharjoitteluryhmien rinneturvallisuutta koskevia ehtoja. Lue lisää täältä >

 

Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Palveluntarjoaja:

Rukakeskus Oy / RukaBooking
Rukatunturintie 9
FI-93825 RUKATUNTURI
Tel. +358 10 382 5222

*Yritysnumeroon soittamisen hinta on matkapuhelimella soitettaessa matkapuhelumaksu (mpm) ja lankapuhelimella soitettaessa paikallisverkkomaksu (pvm). Puhelun hinta määräytyy soittajan puhelinliittymän liittymäsopimuksen perusteella. Ulkomailta soitettaessa hinta määräytyy paikallisen operaattorin hinnaston mukaisesti.