Rukan hiihtokeskus

Rukakeskus työnantajana

Supertähdetkin tulevat tänne lomailemaan, mutta me saamme nauttia näistä maisemista aina – Tutustu hiihtokeskuksen monipuolisiin työtehtäviin ja hae töihin tunturiin! 

 

Katso avoimet työpaikat

Missiomme

Tavoitteemme on olla maailman paras hiihtokeskus perheille ja Suomen vahvin hiihtokeskusbrändi. Hiihtopäivillä mitattuna olemme jo Suomen suosituin hiihtokeskus ja hiihtokeskusalan markkinajohtaja yhdessä Pyhän kanssa. Haluamme pitää paikkamme ykkösenä ja saavuttaa ykkösaseman myös kesäkeskuksena.  

Rukalla lasketellaan joka vuosi yli 200 päivää vuodessa, enemmän kuin missään jäätiköiden ulkopuolisessa hiihtokeskuksessa maailmassa. Vahva lumiosaamisemme takaa, että Lumen Koordinaatit löytyvät myös tulevaisuudessa Rukalta.  

Riemu lumesta yhdistää meitä ja meille on tärkeää, että myös työ tuottaa iloa. Siksi tavoitteenamme on olla alan halutuin työnantaja. 

Lue meistä lisää: Rukakeskus Oy:n yritysesittely

 

Kaikki avoimet työpaikkamme löydät Recruiteen sivuilta:

Avoimet työpaikat

 

Rukan matkailualueen muut työpaikat ja infoa Rukasta asuinpaikkana

Työpaikat Ruka-Kuusamossa

 

Mihin me uskomme

Image
tuolihissi-icon
Yhteistyö – Arvoistamme tärkein. Paiskimme hommia yhdessä ja jaamme menestyksen yhdessä. Sujuva tiimityö sekä kannustava ote työhön ovat ykköstekijöitä sille, että nappaamme alan ykköspaikkoja ja voimme kehittää tuntureita rohkeasti myös tulevaisuudessa. Jokaisen työpanos on merkityksellinen, jotta yhdessä onnistumme.
Image
tunturi-vastuullisuus-iconi
Vastuullisuus – Vastuullisuustyössä olemme hiihtokeskusalan pioneeri Suomessa, ja vastuullinen toiminta ja palveluiden pitkäjänteinen kehittäminen on ollut perusarvomme jo siitä lähtien, kun Ahon perhe hyppäsi Rukakeskuksen puikkoihin 70-luvun alussa. Kannamme vastuumme niin henkilöstöä, ympäristöä kuin yhteiskuntaa kohtaan.
Image
laskettelija-icon
Innostus laskemiseen – Yrityksemme kaiken tekemisen keskiössä on laskeminen, ja olemme siitä innostuneita omistajista lähtien. Se myös näkyy: meillä on hyvä laskea.
Image
Lapset icon
Monta iloista ilmettä – Haluamme, että jokainen tunturiin tuleva tuntee olonsa tervetulleeksi – niin vieraamme, kuin työntekijämme. Tarjoamme elämykset asiakkaillemme hymy huulilla, ja se onnistuu parhaiten, kun myös työntekijöillä on hyvä fiilis.

Ketä meillä on töissä

Meillä työskentelee iso joukko monen alan ammattilaisia. Osa meistä työskentelee saumattomasti niin Rukaan kuin Pyhään liittyvissä työtehtävissä, ja liikkuu välillä tunturista toiseen. Tutustu tiimeihimme ja heidän työhönsä tarkemmin alla. Kenties juuri sinun ammattitaitosi olisi seuraava sopiva match porukkaamme?

Rinnetoimintayksikkö

Rinnetoimintayksikön työ on pitää rinnealueella vierailevat asiakkaat tyytyväisinä – he myös huolehtivat, että lunta piisaa ja rinteet ovat joka aamu pehmeällä sametilla. Ski Patrol osana tiimiä pitää huolta rinneturvallisuudesta sekä ensiavusta rinteillä. 

Vuokraamot ja lipunmyynti

Rukan kolme vuokraamoa ovat liiketoimintamme tärkeimmät asiakaspalvelupisteet ja niissä asiakkaita palvelee iso porukka ammattitaitoista henkilökuntaa. He tietävät mikä hissilippu sopii parhaiten kenellekin ja tuntevat vuokravälinevalikoimamme kuin omat taskunsa. 

RukaStore ja Ruka Brand Village

 RukaStoressa ja Ruka Brand Villagessa puolestaan työskentelee joukko iloisia kaupan alan ammattilaisia, jotka auttavat löytämään monipuolisesta merkkivalikoimastamme jokaiselle sopivat välineet ja varusteet.

Rukan hiihtokoulu

Rukan hiihtokoulu ja sen punatakkiset opettajat ovat jo oma instituutionsa – voit luottaa, että tästä porukasta löytyy taitava opettaja niin lasketteluun, lumilautailuun, telemarkiin, maastohiihtoon kuin soveltavaan alppihiihtoon. Ja kesällä maastopyöräilyyn. 

Tapahtumatiimi

 Tapahtumatiimi suunnittelee ja tuottaa Rukalle elämyksellisiä tapahtumia. Tiimin työnjälkeä ovat muun muassa koko kauden läpi jatkuvat Rinnehuvit sekä kumppaneiden kanssa toteutetut isommat rinnealueelle sijoittuvat tapahtumat, kuten Polar Night Light Festival, Spring Break ja Wappulounas. 

Myyntipalvelu Ruka Booking ja Pyhä Booking

 Myyntipalvelussa työskentelee joukko majoitusmyynnin, ryhmämyynnin ja matkanjärjestäjäkaupan asiantuntijoita – he palvelevat monessa kanavassa (online, sähköposti, puhelin ja outbound) niin yksittäiset asiakkaat kuin myös yritys-, treeni- ja koululaisryhmät ja auttavat löytämään jokaiseen tarpeeseen sopivat Ski-Inn-majoitukset, hissiliput sekä muut elämykset.

Ski-Inn Hotels & Apartments

 Ski-Inn Oy on Rukakeskus Oy:n tytäryhtiö, joka vastaa yksityisten omistajien puolesta Ski-Inn-mallilla toteutettujen huoneistojen vuokrauksesta ja huollosta niin Rukalla kuin Pyhälläkin. Majoitustoiminta pyörii näin ollen omassa yhtiössä, mutta käytännössä yhtenä liiketoimintayksikkönä muiden joukossa. Tässä tiimissä on töissä mm. hotellien vastaanotoissa työskentelevät hotellialan ammattilaiset sekä kiinteistöjen isännöinnistä ja kiinteistöhuollon koordinoinnista vastaavat kiinteistöammattilaiset. 

Markkinointitiimi 

Oma markkinointitiimimme tekee töitä sen eteen, että asiakkaat löytäisivät meidät, ostaisivat palveluitamme ja palaisivat uudestaan tyytyväisinä asiakkaina. Heidän kädenjälkeään on verkkosivujemme ja sosiaalisten kanaviemme sisältö sekä sykähdyttävät mainokset eri medioissa. He vastaavat myös verkkokaupastamme ja varmistavat, että digitaalinen kaupankäynti sujuu.

IT ja digitalisaatio-tiimi

 Digitaaliset alustat koskettavat kaikkia työntekijöitämme sekä yhä suuremmassa määrin myös asiakkaitamme, joista kasvava osa ostaa hiihtokeskuksemme palvelut verkosta.  Oma IT- ja digitalisaatio-tiimimme on tuki ja turvamme, joka pitää yllä ja kehittää näitä järjestelmiä. He pitävät huolta, että yhteydet ovat kunnossa ja laitteet pelaavat.  

Talous- ja palkkahallinnon tiimi

 Talous- ja palkkahallinnon tiimi tukee vahvasti kaikkia muita yksiköitämme ja pitää huolta rahaliikenteestä ja sen raportoinnista, laskentatoimesta ja palkanmaksusta.

Henkilöstötiimi

 Henkilöstötiimimme tehtävä on edistää hyvää työntekijäkokemusta kaikissa yksiköissämme. He huolehtivat henkilöstöetujen toimivuudesta, auttavat päivittäisissä työsuhteisiin liittyvissä kysymyksissä ja tukevat henkilöstöä toiminnan kehittämisessä. 

Johtoryhmä

 Tuntureidemme Rukan ja Pyhän yhteinen johtoryhmä johtaa ja ohjaa yhtiöidemme päivittäistä toimintaa hallituksen hyväksymän strategian mukaisesti.


Miksi valitsisit meidät? 

Meillä työskentely on laskemista ja talvea rakastaville tyypeille helppo valinta – maailmanluokan hiihtokeskuspalvelut ovat käytettävissäsi arkena ja sunnuntaina.  

Palveluksessamme on hyvin monen alan osaajaa, mutta kaikkia työntekijöitä yhdistää yksi asia – heillä on ympärillään oma tiimi, joka kannustaa ja tukee. Teemme paljon yhteistyötä yli yksikkörajojen, ja meille töihin tullessasi saatkin samalla reilusti yli sata uutta työkaveria.  

Kehitämme Rukaa intohimoisesti, ja haluamme että myös tekijöiden osaaminen kehittyy. Keräämme säännöllisesti jokaiselta työntekijältä palautetta muun muassa työn sujuvuudesta ja pyrimme parantamaan työtapoja palautteen mukaan. Myös henkilökohtaiset kehityskeskustelut muutaman kerran kaudessa kuuluvat arkeemme.  

 

Henkilökuntaedut 

  • Henkilökuntaetuna tarjoamme kaikille työntekijöillemme hissilipun rinteille koko työsuhteen ajaksi sekä talvella että kesällä. Myös perheenjäsenet voivat ostaa kausikortin erittäin edulliseen henksuhintaan.  
  • Liikunta- ja kulttuurietuna tarjoamme laajasti käytössä olevan Epassi-mobiilisovelluksen. Sovelluksen kautta tarjottavan harrastusrahan voit käyttää oman valintasi mukaan (summa vaihtelee työsuhteen pituuden mukaan). 
  • Muissa hiihtokeskuksissa vieraillessasi voit hyödyntää Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen henkilökuntakorttia, joilla saa jäsenkeskuksista 50% alennuksen hissilipuista.  
  • Vuokraamoistamme tarjoamme henkilökunnallemme välineet päivävuokralle veloituksetta (ruuhkahuiput huomioiden, asiakaskysynnän mukaisesti) ja tuntuvat alennukset saat myös RukaStoren ja Ruka Brand Villagen valikoimasta sekä Ski-Inn-majoituksista Rukalla ja Pyhällä.  
  • Tunturin yhteisellä Rukakortilla saat myös monista muista alueen yrityksistä henkilökunnan alennuksia.  
  • Henkilökunnallamme on myös oma virkistystoimikunta, joka tarjoaa esimerkiksi henksun oman sisäpelivuoron, keilausvuoron, ohjattuja joogavuoroja sekä erilaisia yhteisiä retkiä ja tapahtumia. 
  • Kaikki työntekijämme ovat luonnollisesti vakuutettuja työajallaan, mutta sen lisäksi tarjoamme henkilöstöllemme vapaa-ajan tapaturmavakuutuksen.

 

Työnhakijoille

Käsittelemme työhakemuksessa antamiasi tietoja luottamuksellisesti. Työnhakijarekisterimme tiedot perustuvat työnhakijan antamiin tietoihin ja haastattelumerkintöihin. Työnhakijan tietoja ei luovuteta eteenpäin ilman työnhakijan suostumusta. Tutustu käyttöehtoihimme.

Töihin Rukalle

Ruka on vastuullinen hiihtokeskus

Yksi vastuullisuusohjelmamme tärkeimmistä tavoitteista on varmistaa, että tulevillakin sukupolvilla on mahdollisuus nauttia laskemisesta ja lumen riemuista.

Rukan hiihtokoulu