Rukan Parkkihalli

Rukan kävelykylässä on kätevintä pysäköidä suoraan Rukan Parkkihallin.

Hallissa on tilaa 320 autolle. Hallista on sisäyhteys Kauppakeskus Kumpareeseen, RukaSuites-huoneistoihin ja Hotelli RukaVillageen. Lisäksi hallista on käynti rinteille Pisteen ja Rukahovin tuntumassa. 

 • Autolla sisäänpääsy halliin 24h ympäri vuoden. Kävellen vapaa sisäänpääsy klo 7-22, perjantaisin 7-24.
 • Pysäköintimaksut: 1,5 € / tunti ja  15 € / 24h. Maksutavat: Käteinen, Visa, EuroCard, MasterCard maksuautomaatteihin molemmissa porrashuoneissa
 • ​Sisään- ja ulosajorampit: Rukatunturintie ja Rukankyläntie. Jalankulku halliin: Porrashuoneet P1 (Kauppakeskus) ja P2 (Rinteet) sekä Rukankyläntien sisäänajo. Rajoitettu jalankulku yöaikaan vain autoilijoille: Pääsy pysäköintilipukkeella porrashuoneista P1 (Kauppakeskus) ja P2 (Rinteet). 
 • Maksimikorkeus: 2,4 m (riittävä korkealle autolle ja suksiboksille). Peräkärryn ajaminen parkkihalliin on kiellettyä. Muut rajoitukset merkitty erikseen parkkihallin sisäänajoon.
 • Vilkkaimpina sesonkeina parkkihalli on perinteisesti ollut täynnä. Huomioi: Parkkihallin laskurissa tulee olla vapaana enemmän kuin 10 paikkaa, jotta uusia asiakkaita voidaan ottaa sisään.  

Pidempikestoinen viipymä: kausilippu

Mikäli viivyt pidempään ja haluat autoilla viipymäsi aikana, voit itse määritellä, kuinka kauan parkkihallilipuke on voimassa: Aja sisään parkkihalliin, ota puomilta lipuke ja käy saman tien maksuautomaatilla määrittelemässä pysäköintiaika ja maksa kausilippu. Tämän jälkeen voit ajaa parkkihallista sisään ja ulos valitsemasi pysäköintiajan puitteissa. Kausilipun hinta on 15€/24h.

Näin ostat kausilipun:

 1. Paina kausilippu-painiketta kassan näytön vierestä.
 2. Syötä pysäköintilippu kassaan.
 3. Paina kausikortti-painiketta
 4. Valitse näytön vieressä olevilla painikkeilla, monenko vuorokauden lipun haluat ostaa. Sen jälkeen paina valinta-painiketta.
 5. Maksa kausilippu (15 €/24h), saat maksusta kuitin painamalla kuitti painiketta näytön vierestä.
 6. Kassa tulostaa uuden lipun ja kuitin kassan alaosassa olevaan lokeroon.
 7. Muista käyttää lippua aina sisään ja ulos ajaessasi. (Älä paina sisäänajopuomilla olevaa painiketta, vaan syötä kausilippu puomilaitteeseen)

Parkkihallin toiminnasta vastaa Kuusamon Kaupunki, Yhdyskuntatekniikan toimiala, Kaiterantie 22. Ongelmatilanteissa löydät maksuautomaateista sekä sisään- ja ulosajoväylien automaateista puhelinpalvelun.

Sähköautoille virtaa Rukan parkkihallista

Rukan kylän parkkihallista löytyy yhdeksän sähköautojen latauspistettä, joista viisi paikkaa hallin isolta puolelta ja neljä paikkaa pieneltä puolelta. 

Hallin isolla puolella olevat latauspaikat toimivat VIRTA-sovelluksella. Katso latauksen hinta VIRTA – latauspisteverkoston nettisivuilta tai mobiilisovelluksesta, joka on ladattavissa Google Play kaupasta ja Applen App Storesta maksutta.

Hallin pienellä puolella olevat latauspaikat toimivat echargie -sovelluksella. Katso latauksen hinta echargie – latauspisteverkoston nettisivuilta tai mobiilisovelluksesta, joka on ladattavissa Google Play kaupasta ja Applen App Storesta maksutta.

Lataamista varten asiakkaan täytyy suorittaa myös parkkihallin pysäköintimaksu (1,5 €/h tai 15 €/ 24 h). Rukan ja Kuusamon alueelta löytyy myös runsaasti muita sähköautojen latauspisteitä, tutustu niihin sivulla Parkkipaikat. 

Muut pysäköintipaikat

Kauppakeskus Kumpareen edessä on n. 30 parkkikiekollista (1 h) ulkopaikkaa kauppakeskuksen asiakkaille. Lue lisää osiosta Parkkipaikat.