Masto

Maston uusi aikakausi

Uusia rinteitä, Suomen nopein kahdeksan hengen tuolihissi sekä seikkailualue

Niin paljon uutta laskettavaa Mastolla! Rinnealueelta löytyy nyt Suomen nopein kahdeksan hengen tuolihissi ja neljä uutta rinnettä, mukaan lukien kekseliäitä muotoja sisältävä FunSlope sekä elämyksellinen Tykkylaakso asukkaineen. Huipulla kohoavat lisäksi suuret RUKA -kirjaimet parhaalla näköalapaikalla.

Uusia rinteitä pitkin laskemalla pääset sujuvasti siirtymään Mastolle, ja taas takaisin muille rinnealueille. Koe seikkailullinen Masto ensimmäisten joukossa!

Image
Tykkylaakso
Tykkylaakso
Image
FunSlope
FunSlope
Image
MastonAitio
Ski-Inn Mastonaitio
Hissiliput ennakkoon edullisemmin netistä

Osta hissiliput viimeistään edellisenä päivänä edullisemmin verkkokaupastamme. Katso vaihtoehdot ja tutustu hinnastoon.

Terrrrvetuloa tykkymonsterien kotiin – laske maagiseen Tykkylaaksoon​

Maston taianomaisessa tykkylaaksossa pääset tutustumaan veikeisiin tykkymonstereihin sekä vierailemaan monsterien pesässä – mikäli vain löydät tien perille. Pesästä löydät tulipaikan, ja mikäli monstereita ei näy kotosalla, kannattaa kurkata ikkunoista ulos.

Pidäthän mielessä, että tykkymonsterit ovat lempeitä ja veikeitä, vaikka toisinaan saatatkin joutua niiden kanssa napit vastakkain.

tykkymonsteri
Luo oma laskulinjasi kekseliäässä FunSlopessa

Kuulitko jään narahtavan? FunSlope:ssa mielikuvitukselliset laskulinjat, luovat muodot sekä elämykselliset elementit tarjoavat tekemistä jokaiselle. Laske jään päältä ja pidä samalla korvat tarkasti auki. 

Kevät Ruka
Majoitu Mastolla

MastonAitio -mökit sijaitsevat Rukan itäpuolella Maston rinteiden sekä hiihtolatujen välittömässä läheisyydessä, rauhallisella sijainnilla. Mökeissä on oma takka, sauna sekä vilvoitteluterassi.

Psst. Vähennämme automaattisesti koko majoituksen hinnasta -15% kun kesto on min. 4 yötä.

MastonAitio Ski-Inn
Masto slopes and attractions
Lue uutisia Maston projektin etenemisestä

 

Aikojen ensimmäinen talvi

Tykkymonsterien tarina

Kauan ennen meitä, tuhansia vuosia sitten, oli aikojen ensimmäinen talvi. Silloin tunturit kohosivat Rukan ylle ja metsät täyttyivät lumisista ihmeistä. Sumun ja pakkastuulen halatessa puita syntyivät myös ensimmäiset tykkymonsterit. Vaikka ne voivatkin ensisilmäyksellä vaikuttaa lumeen peittyneiltä puilta, tarkemmin katsottaessa huomaa, että lumessa piilee elämää.

Tykkymonsterit

Tykkymonsterit kasvavat härmistymisestä; ne tarvitsevat olemassaoloonsa talvipakkasta, kosteaa ja sumuista ilmaa sekä kevyttä tuulta. Ne nousevat talvisin korkeille paikoille, kuten tunturien huipuille, jossa sumu viihtyy. Erityisen vahvoiksi ja jättiläismäisiksi tykkymonsterit kasvavat lumitykkien laulun aikaan, jolloin ne keräävät ilmasta erityisen paljon huurretta. 

Joka vuosi ensimmäisten lumihiutaleiden laskeuduttua maahan tykkymonsterit heräilevät kesäunestaan. Ne kömpivät esiin puiden uumenista, ja jos kuuntelet oikein tarkasti, saatat kuulla niiden uteliaita ääniä, jotka muuttuvat lumipeitteen kasvaessa riemullisiksi kiljahduksiksi.

Sydäntalvella tykkymonstereita voi nähdä metsän seassa kaikkein eniten. Ne eivät liiku päivisin, mutta jos olet onnekas, saatat öisin nähdä monsterien vaeltamassa hipihiljaa. Ne ovat uteliaita ja tutkailevat vierailijoita tarkkaavaisina, mutta saattavat kääntää katseensa pois jos katsahdat niitä päin.

Lempeät tykkymonsterit ovat kuiskineet talven tarinoita tuntureissa ikiajoista saakka. Tykkymonsterit rakastavat talvea, ja pyrkivät varjelemaan sitä parhaansa mukaan. Ne toivovat muiden tekevän samoin, jotta voisivat asua kotonaan myös jatkossa.

Kevään saapuessa ja auringon kirkastuessa tykkymonsterit vetäytyvät hiljalleen takaisin uneensa puiden ja maan sisään, valmistautuen heräämään jälleen seuraavan talven saavuttua.  

Tykkymonsterit ovat kuin vanhoja, vekkuleita ystäviä. Niitä ei tarvitse pelätä, mutta saatat joutua niiden kanssa napit vastakkain jos lasket liian lähelle. Ole varovainen, sillä ne tykkäävät toisinaan tehdä jekkuja ja viritellä ansakuoppia viereensä.

Tykkylaaksossa olet osa lumimonsterien tarinaa; ne haluavat jakaa kanssasi lumoavan ja yllätyksellisen maailmansa. Tervetuloa osaksi seikkailua!

 
 
 
Hankkeen nimi: Ruka – Maailman paras perheille ja ympäristölle 
Hankkeen kuvaus: Maailman paras perheille ja ympäristölle -hanke on jatkumo Rukan aiemmille strategisille hankekokonaisuuksille. Rukan kehittäminen perustuu 2003 luotuun Ecosignin Masterplaniin, jota myös tämä hanke toteuttaa. Hankkeessa toteutetaan Suomen ensimmäinen 8-hengen Express-tuolihissi, uusia elämyksellisiä rinnealueita erityisesti kansainväliset asiakkaat huomioiden sekä lisätään Rukan lumetuskapasiteettia n. 50 % ympäristöystävällisellä tekniikalla. MastoExpress-hissi tulee olemaan Suomen tehokkain hissi 4000 hiihtäjän tuntikapasiteetillaan. Hanke lisää Rukan hissikapasiteettia 15 prosentilla ja rinnemäärää 10 prosentilla. 
Tiedot tuesta: Euroopan unionin osarahoittama
Hankkeen kesto: 31.10.2022–1.4.2024 

Euroopan unionin osarahoittama