Otaxin kyydissä retkireiteille, kuva Salla Karhumaa

Taksit ja kimppataksi

Taksilla liikut helposti ja mukavasti

Taksilla pääset kätevästi mökiltäsi Rukan kylään illanviettoon tai Rukan kylästä sellaisiin ravintoloihin ja muihin palveluihin, jotka eivät sijaitse ihan Rukan kylän tuntumassa. Taksikyyti on helppo ja mukava ratkaisu eritoten isompien ryhmien ollessa kyseessä. 

Ruka-Kuusamon taksit ovat pääosin tilatakseja, joissa myös laskettelu- ja lautailuvälineet kulkevat helposti matkassa. 

Rukalla taksiasema/taksitolppa sijaitsee kummankin Rukan kylään johtavan tien varrella lähellä kylän kääntöympyröitä. Kuusamon keskustassa taksiasemat sijaitsevat Kitkantien ja Ouluntaipaleen risteyksessä. 

Taksini-sovelluksella tilaat taksin kätevästi

Taksini-sovellus on fiksuin tapa tilata taksi! Nopea ja ilmainen tilaus, autotyypin valinta, tilauksen etenemisen seuraaminen, helppo ennakkotilaus ja mahdollisuus arvioida matka ja kuljettaja.

Rukan Taksipalvelu palvelee matkailjoita ympäri Kuusamoa

Tulossa lentäen isommalla porukalla tai tukikohtana jokin muu kuin Rukan kylä? 

Suosittelemme tilaamaan taksin lentoasemalle aina etukäteen. Taksimatka Kuusamon lentoasemalta Rukan kylään tai Ruka Valleyhin maksaa 1-4 hengelle noin  80 €/suunta ja 5-8 hengelle noin 100 €/suunta. Nämä ovat noin-hintoja, suosittelemme selvittämään tarkan hinnan varausvaiheessa. Linkit taksien sivuilla tämän sivun alaosassa.

Kimppataksi Karhunkierrokselle

Kimppataksi on oiva vaihtoehto Karhunkierrokselle siirtymiseen. Suosittelemme turvallisuussyistä auton jättämistä joko Rukan parkkihalliin tai Rukan alueen pysäköintipaikoille tai Hautajärvelle Karhunkierroksen luontokeskukseen Sallantien (950) varteen. Suosituin vaihtoehto on ollut jättää auto Rukalle ja matkustaa bussilla tai taksilla Hautajärvelle ja vaeltaa Karhukierrosta pitkin Rukaa kohden.

Kimppataksi toimii näin: Soita taksille ja ilmoita, minä päivänä, mihin kellonaikaan ja montako henkeä on siirtymässä Karhunkierrokselle. Lähtökohtaisesti reitti on Rukan kylä - Karhunkierroksen Luontokeskus (Hautajärvi).

Karhunkierroksen kimppataksin tilaukset: Rukan Taksipalvelu, puh. 0600 04141 (1,17 €/puh + 1 €/min + pvm), Taksikeskus Kuusamo-Ruka (Otaxi), puh. 0100 84200 (1,25 €/puh +1,00 €/min + pvm). Myös isommille ryhmille omat hinnastot samoin kuiin Juuman ja Kiutakönkään väliselle kuljetukselle.

Reitti ja hinnat (noin-hintoja) 1-2 hlöä, € 3-4 hlöä, € 5-6 hlöä, €
Ruka-Juuma (Pieni Karhunkierros) 50 55 60
Ruka-Ristikallio 60 65 70
Ruka-Kiutaköngäs (Oulangan luontokeskus) 65 70 75
Ruka-Hautajärvi (Karhunkierroksen luontokeskus) 85 95 100
Kuusamo-Juuma (Pieni Karhunkierros) 90 100 105
Kuusamo-Kiutaköngäs (Oulangan luontokeskus) 95 105 115
Kuusamo-Ristikallio 95 105 115
Kuusamo-Hautajärvi 120 130 140

Liikenteen palveluja tarjoavat:

Pohjolan Matka

Pohjolan Matka

Транспорт
Ruka Charter   

Ruka Charter

Транспорт
Ruka Travels

Ruka Travels

Транспорт
Rukabussit

Rukabussit

Транспорт
Rukan Taksipalvelu palvelee matkailjoita ympäri Kuusamoa

Rukan Taksipalvelu

Транспорт
Taksikeskus Otaxi Ruka-Kuusamo

Такси Otaxi Kuusamo

Транспорт

Такси Otaxi Ruka

Транспорт