Suunnistusklinikka & omatoimirastit to klo 17 * MAKSUTON *

Suunnistusklinikka sopii kaiken ikäisille - omat ryhmät lapsille ja aikuisille! Omatoimirasteille pääsee maastoon klo 17-18 välillä. Suunnistusklinikka ja omatoimirastit toteutetaan Rukalla torstaisin 20.6.-1.8., kesto noin 1-2 h. Osallistuminen on maksutonta!

Ei ennakkoilmoittautumista, kokoontuminen Karhunkierroksen portaiden alku. Opastus paikalle Tykkytornilta rastilipuilla.

Huom! Tapahtumaa ei järjestetä torstaina 11.7.2024!
Perinteiset Koillismaan Rastipäivät 13.-14.7.2024. Kaksipäiväiset kisapäivät järjestetään Kuusamossa Noukavaaran koululla. Lisätietoja: Kuusamon Erä-Veikkojen verkkosivuilta.
Время
20.6.2024 - 1.8.2024 17:00 - 19:00
место
Rukan kylä, Näköalatorni Tykky
адрес

Rukankyläntie 17
93830 Rukatunturi
Финляндия

Urheilu Lapset & Nuoret Maksuton Seikkailu
Suunnistusta Rukan maisemissa, kuva Viivi Sirkeinen

Suunnistusklinikka

Lasten suunnistusklinikassa käydään läpi suunnistukseen liittyviä asioita. Tämän jälkeen mahdollisuus osallistua labyrinttisuunnistukseen ja lisäksi suunnistaa helppo, Rukan stadionin alueella oleva noin 1 km pitkä D-rata (huoltajien vastuulla).

Aikuisten suunnistusklinikassa käydään läpi suunnistukseen liittyviä asioita vähän laajemmin kuin lasten kanssa. Opitaan lukemaan karttaa ja käyttämään kompassia. Tämän jälkeen mahdollisuus suunnistaa Rukan stadionin sprinttikartalla D-rata (noin 1 km) tai C-rata (noin 2 km). Tai lähteä suunnistamaan metsään B- ja A-omatoimiradoille.

Varustaudu sään mukaan. Oma kompassi on hyvä olla – voidaan lainata kompassia, jos niitä riittää. Emitiä ei tarvita. 

Omatoimirastit

Omatoimirastit on tarkoitettu suunnistuksen harrastajille. Lähdöt ovat klo 17-18. Tarjolla A-B -radat Rukan tunturialueen huikeissa maisemissa. Omatoimirastit on tarjolla suunnistusklinikan yhteydessä maksutta, muina aikoina karttoja on myynnissä Ruka Infossa Kumpareen kauppakeskuksessa.
 
Varaa mukaan sään mukainen varustus, lenkkikengät tai vaelluskengät ja tarvittaessa juomista. 

Järjestäjä: Kuusamon Erä-Veikot ry, tiedustelut: viivi.sirkeinen@gmail.com