Koira Rukan rinteillä auringonlaskussa, kuva: Veera Vihervaara

Kansallishuvipuiston persoonasi on:

Tassu-Takkinen

Tassu-Takkisen perhe lomailee parhaan ystävän kanssa

Olemme kanssasi samaa mieltä siinä, että nelijalkainen ystäväkin on kesälomansa ansainnut! Senpä takia Ruka-Kuusamosta onkin helppo löytää reippaasti tekemistä ja palveluita, joihin lemmikki on lämpimästi tervetullut. Katso vinkkimme alta!

Melontaretkelle koirakaverin kanssa

Jos koira viihtyy kanootissa tai SUP-laudalla, voitte tehdä yhteisen melontaretken Oulankajoelle Kiutakönkäältä Nurmisaarenniemeen tai Jäkälänmutkaan.

Nelijalkaiset tassuttelijat ovat tervetulleita myös Rukan gondoliin, joten sen avulla saavuttaa helposti Rukan kylältä Saaruan huipun nuuskuttelumaisemat sekä Valtavaaran lenkin lähtöpisteen. Rukan uusi koirapuisto sijaitsee myös aivan Rukan kylän kupeessa.

Koira suppailee, kuva Harri Tarvainen
Valtavaaran huiputus kutsuu koiralenkille

Päivälenkkimahdollisuuksia riittää, suuntasitpa sitten Rukalle tai alueen kansallispuistoihin. Testaa esimerkiksi Rukan rengasreitit Valtavaaran huiputus ja Pyhän Jyssäys.

Osalla Oulangan kansallispuistojen reiteillä on riippusiltojen ylityksiä, joita koira voi jännittää, mutta esimerkiksi Riisitunturin reiteillä ei niitä ole lainkaan.

Tyttö ja koira retkellä Valtavaaran reitillä
Ski-Inn huoneistoissa majoitut ilman erillistä lemmikkimaksua

Rukan Ski-Inn huoneistoissa lemmikeistä ei tarvitse maksaa lisämaksuja, ja lemmikkihuoneistoissa riittää paljon valinnanvaraa.

Elämyksellistä majoitusta tarjoaa esimerkiksi Magical Pondin lasi-iglut luonnonhelmassa, ja mökkitarjonnastakin löytyy paljon kohteita, joissa ei parista koirankarvasta säikähdetä.

Koirat ovat tervetulleita useimpiin ravintoloihin

Kun on aika suunnata syömään, ei koiraa tarvitse jättää matkasta, kun suuntaa esimerkiksi Hanki Baariin, Camp Kitcheniin tai RUOK Burgeriin. Koira huomioidaan usein omalla juomakupilla sekä saattaapa keittiöstä jokin herkkukin löytyä!

Koirat ovat tervetulleita ravintola Camp Kitcheniin, Ruka-Kuusamo
Mikä ihmeen kansallishuvipuisto?

Ruka-Kuusamossa yhdistyvät kansallismaisemat, upeat kansallispuistot ja hauskat huvit. Luonnonläheiset kansallishuvit on herätetty henkiin modernin perheen vaatimuksia ajatellen, joten koskenlasku hoituu tukin sijaan leppoisasti kumilautalla, ja pyörällä kurvataan kosiomatkojen sijaan Ruka Bike Parkin vauhdikkailla reiteillä.  

Tutustu ja testaa, millainen kansallishuvipuistopersoona juuri sinä olet!

Suomen ensimmäinen kansallishuvipuisto - Ruka-Kuusamo