Antti Kärävä Rukakeskuksen toimitusjohtajaksi

Antti Kärävä Rukakeskuksen toimitusjohtajaksi

Julkaistu 26.1.2023

DI Antti Kärävä on nimitetty Rukakeskus-konsernin toimitusjohtajaksi 1. huhtikuuta 2023 alkaen. Kärävä aloittaa yrityksissä uuden aikakauden, sillä hän on konsernin ensimmäinen Ahon omistajaperheen ulkopuolinen toimitusjohtaja.

Antti Kärävä / Rukakeskus

Rukakeskus avasi julkisen haun toimitusjohtajan tehtävään lokakuussa 2022. Toimitusjohtajan paikkaa haki yli 120 kandidaattia. Hakijoiden määrä, laatu, monialaisuus, ja yrityksen ja sen brändin saama huomio yllätti perheyrityksen johdon positiivisesti.

Hakijoiden joukosta Kärävä erottui edukseen tuntemuksellaan talviurheilun liiketoiminnasta, markkinoinnista sekä strategian laatimisesta ja toteuttamisesta. Kumparelasku maailmantasolla on tuonut hänelle vahvan ja monipuolisen taustan kilpaurheilusta.

"Sekä Rukaa ja Pyhää on kehitetty ennakkoluulottomalla ja pitkäjänteisellä otteella. Molemmat konsernin hiihtokeskukset ovat erinomaisessa kunnossa ja hyvällä kasvupolulla selkeiden strategioiden ohjaamina", Antti Kärävä sanoo.

Aikaisemmissa työtehtävissään Kärävälle on kertynyt laaja johtamiskokemus kotimaisesta ja kansainvälisestä liiketoiminnasta urheiluvälineiden, ulkoiluvaatteiden ja -jalkineiden sekä markkinoinnin asiantuntijapalveluiden parissa. Hänen työpaikkoinaan ovat olleet mm. Salomon, Suunto, Columbia Sportwear ja Salomaa Yhtiöt. Myös hiihtolajien järjestöjen luottamustehtävät ovat Kärävälle tuttuja. Rukakeskus-konserniin hän siirtyy Lataamo Group Oy:n toimitusjohtajan tehtävästä.

"Kun mahdollisuus hakea Rukan ja Pyhän johtoon tuli avoimeksi halusin ehdottomasti tavoitella paikkaa. Se tuntuu täydelliseltä jatkumolta urheilun, luonnossa liikkumisen ja niihin liittyvän liiketoiminnan, tuotteiden ja palvelujen parissa kertyneeseen kokemukseeni. Olen todella innostunut ottamaan vastaan Rukan ja Pyhän vetovastuun, ja odotan suuresti pääseväni tutustumaan lähemmin yhtiöryhmän toimintaan ja kaikkiin työntekijöihin, jotka yhdessä luovat erinomaisen palvelukokemuksen tunturissa viihtyville asiakkaillemme", Kärävä jatkaa.

Konsernin hiihtokeskukset ovat kehittyneet ulkopuolisen ammattihallituksen luoman konsernistrategian 2025 mukaisesti ja ovat taloudellisesti vahvassa asemassa jatkamaan kehittymistään toimialan edelläkävijöinä. 
"Nyt on erinomainen hetki tälle perheyrityksen kannalta isolle askeleelle. Uskon Antin vahvan ja monipuolisen taustan antavan erittäin hyvät eväät vahvistaa edelleen Rukan ja Pyhän johtavaa asemaa Suomen rinneliiketoiminnassa”, sanoo hallituksen puheenjohtaja Juha Lappalainen.

Rukakeskus-konserni on alan markkinajohtaja. Rukan ja Pyhän hiihtokeskusten rinteet tarjoavat hiihtäjälle miellyttävän Express-tuolihissien verkoston. Ne yhdessä Ski-Inn majoituksen kanssa tarjoavat hiihtäjälle lomakokemuksen, jossa kaikki palvelut ovat lähellä ja saavutettavissa ilman autoa. 

"Olen todella ylpeä tekemästämme pitkästä kehitystyöstä. Pyhän olemme nostaneet kannattavaan vahvaan kasvuun ja Ruka on monen mielestä jo saavuttanut tavoitteensa olla maailman paras hiihtokeskus perheille. Nyt on erinomainen aika siirtää tuntureiden ammattitaitoisen henkilöstön ja johtoryhmän vetovastuu Antille", kertoo toimitusjohtajan paikalta siirtyvä Ville Aho.

"Rukan ja Pyhän toimitusjohtajaa innostavampaa työtä ei laskija löydä. Siksi olen varma, että Antti on erinomainen valinta jatkamaan isäni, sisarusteni ja omaa työtäni", Ville Aho jatkaa.

Uusi toimitusjohtaja Antti Kärävä aloittaa konsernissa huhtikuun alussa ja työskentelee kesään saakka rinnan vuonna 2013 toimitusjohtajana aloittaneen Ville Ahon kanssa. Joulukuussa 2023 Aho tullaan nimittämään konsernin hallituksen puheenjohtajaksi Antti Kärävän työpariksi jatkamaan nykyisen puheenjohtajan, Juha Lappalaisen, työtä. 

Kuva: Jussi Väätäinen / Koillissanomat