Lapsi Rukan rinteillä

Uutta Rukalla 22-23: Vuosseliin kaksi uutta hissiä sekä uudet Mini Ruka ja Ruka Park Junior 

Julkaistu 28.9.2022

Talvikauden 2022-2023 suurin uudistus on Vuosselin rinnealueen uusi Mini Ruka ja Ruka Park Junior -kokonaisuus, joka sisältää uudistuneiden rinteiden lisäksi kaksi uutta hissiä, ankkurihissin ja sompahissin. Vuosseli Expressin ja Family Parkin väliin rakentunut alue tarjoaa lisää elämyksellistä laskettavaa perheille ja parkkilaskijoille. 

Mini Ruka


Mini Rukalla seikkailevat Rosan ja Rudolfin ystävät, Ruka Park Juniorissa voivat harjoitella niin lapset kuin aikuisetkin 

Uusi Ruka Park Junior sopii hyvin parkkilaskun aloittamiseen niin nuorille kuin vähän vanhemmillekin. Ruka Park Junioriin rakentuu talveksi kaksi monipuolista temppuilulinjaa, jossa on pressibokseja, putkia ja eri kokoisia hyppyreitä. Ruka Park Junioriin on helppo poiketa myös Vuosselin suositun punaisen rinteen päätteeksi.

Pienimpiä laskettelijoita puolestaan ilahduttaa uusi Mini Ruka -rinnealue, jossa tuttujen Rosa-karhun sekä Rudolf-poron eläinystävät seikkailevat laskuissa mukana. Rinnealueen eläinhahmoihin on haettu inspiraatiota Oulangan kansallispuiston lajistosta, ja lapset voivatkin bongata laskuseuranaan muun muassa hauskan hirven, leikkisän saukon, ystävällisen kuukkelin sekä reippaan jäniksen. 
 

Uudet hissit lisäävät kapasiteettia suositulle Vuosselin alueelle 

Uuden rinnealueen yhteyteen on rakennettu kaksi uutta hissiä: uusi ankkurihissi, jolla voi laskea uutta Ruka Park Junior -rinnettä ja Vuosseli 24-rinteen alaosaa sekä Mini Rukaa palveleva uusi sompahissi, jonka kyytiin pienten laskettelijoiden ja lumilautailijoiden on entistä helpompaa päästä.  
 
Sompahissin pituus on 350 metriä ja kapasiteetti 750 henkeä tunnissa. Uuden ankkurihissin pituus on 400 metriä ja kapasiteetti 1200 henkeä tunnissa. Uusi rinne, uudet hissit ja snow park avautuvat laskettelijoille talvikaudelle 2022–2023.   


Automatisoitu lumetusjärjestelmä säästää energiaa 

Uusien hissien ja rinteiden lisäksi alueelle on rakennettu uusi automatisoitu lumetuslinjasto sekä energiatehokas ja helposti säädettävissä oleva led-valaistus. Rukalla on ollut automatisoitu lumetusjärjestelmä yleisesti käytössä vuodesta 2006. Sen avulla lunta voidaan tehdä energiatehokkaasti silloin, kun keli on kylmimmillään, mikä säästää myös vettä. Ruka on ollut lumetuksen automatisoinnissa edelläkävijä, ja kumulatiiviset vaikutukset vuodesta 2006 lähtien ovat merkittäviä. Lue lisää vastuullisuusohjelmastamme.

 

Mastolle uusi valaistu rinne, Rudolfin Seikkailureitille uusi elämys

Vuosselin lisäksi myös muissa Rukan rinteissä voi kokea uutuuksia. Maston rinne 34 on uudistunut, rinteeseen on tullut lisää pituutta sekä uusi valaistus. Tulevana talvena sieltä löytyy Fun Slope, jossa laskemisen riemua voi kokea hauskojen lumimuotojen ja kurvien myötä. 

Rudolfin Seikkailureitin uutuus on elämyksellinen seikkailumökki, jonka läpi voi laskea suksilla tai laudalla.

 

Tutustu Rukan rinteisiin perheille

 


 

Tutustu myös uuteen Masto Expressiin

Maston alue uudistuu täysin kaudelle 2023–2024! Suomen ensimmäinen 8-hengen Express-tuolihissi sekä neljä uutta rinnettä ovat koettavissa Mastolla jo joulukuussa 2023.

Masto Maailman paras perheille