Ruka lapsille

Lasten ja perheiden rinteet

Tutustu Rukan hiihtokeskuksen palveluihin perheille ja suunnittele riemukas lumiloma!

Varaa Ski-Inn majoitus

Perheen pienimmille laskettelu on uusi, jännittävä seikkailu joka on helppo aloittaa Rukalla. Lasten omat rinnesuosikit Rosa & Rudolf Family Park, Rudolf seikkailureitti, Mini Ruka ja Ruka Park Juniorin temppurinne tarjoavat iloa koko mäkipäivän ajaksi. Uudet temput opetellaan Rukan hiihtokoulussa ja kavereiden kanssa leikitään sisällä Ruka Kids'Clubissa. Tervetuloa Rukalle pienet ja suuremmat!

 

Uudistunut Maston rinnealue

Maston rinnealueella sijaitsevat leikkisä FunSlope sekä taianomainen Tykkylaakso, jossa asuvat Rukan omat tykkymonsterit. Uudella kahdeksan hengen tuolihissillä nouseminen ylös on helppoa, ja Maston rinteillä riittääkin monipuolista laskettavaa koko perheelle.

 

Rosa & Rudolf Family Park

 

Itä-Rukalla, Ski-Inn Hotelli Ruka Valleyn edustalla sijaitseva Rosa & Rudolf Family Park on Suomen suurin perheiden ja aloittelijoiden rinnealue. Mutta viihtyypä alueella myös ilman lasketteluvälineitä, siitä pitää huolen hauska snow tubing -mäki, lumikaruselli sekä lasten leikkialue. 

Rosa & Rudolf Family Parkin pisin rinne on 280 metrin mittainen Perherinne (rinnekartassa numero 20) minkä lisäksi Family Parkin alaosassa on useampi rinnevaihtoehto (rinnekartassa numero 22), joita on pienten mukava lasketella, kun ylös pääsee helppokäyttöisillä mattohisseillä. Laskettelijoille varatulta rinnealueelta löytyy lisäksi pehmustettuja pujottelukeppejä sekä läpilaskettavia portteja. Rosa & Rudolf Family Parkissa on yhteensä kuusi taikamattohissiä.

 

Kokeile kaikkia laitteita 

Family Parkin yläosassa sijaitsevalla tubing-alueella on kaksi kourumaista mäkeä, joita lasketaan ilmatäytteisellä tubing-renkaalla. Tubing-renkaat ja kypärät löytyvät V-Taikamaton alaosassa sijaitsevasta kontista ja ne ovat käytössäsi ilman erillistä maksua.
Leikkialueelta löytyy vaijeriliuku, linnupesäkeinu sekä kiipeilyteline ja liukumäki. Rinnealueen alaosassa sijaitsee pienillekin lapsille sopiva karuselli. Tauolle ei tarvitse lähteä kauas, sillä Family Parkin valoisassa ja lämpimässä taukotuvassa voit syödä omia eväitä ja avaralla aurinkoterassilla on mukava grillata makkarat. Ihan Family Parkin vieressä sijaitsevat Camp Kitchen & Bar ja Ski Bistro -ravintolat. 

Rosa&Rudolf Family Park
FamilyPark
  • Family Parkin päivälippuja voit ostaa kaikista Rukan lipunmyyntipisteistä, joista lähin, Valley Vuokraamo, sijaitsee aivan Family Parkin vieressä. Verkkokaupassamme Family Park -alueliput eivät toistaiseksi ole myynnissä. Family Park -lipulla sekä kaikilla voimassaolevilla Ruka- ja RukaPyhä-hissilipuilla voit kulkea vapaasti Family Parkista sisään ja ulos aukioloaikojen mukaisesti. 
  • Alle 6-vuotiaat kypäräpäät liikkuvat kaikissa hisseissä sekä Rosa & Rudolf Family Parkissa ilmaiseksi, jos vanhemmalla on voimassa oleva hissilippu. Alle 6-vuotiaan lapsen hissilipun voi noutaa Rukan lipunmyyntipisteistä ja sen saa ilmaiseksi huoltajan voimassaolevaa Ruka- tai RukaPyhä-hissilippua vastaan. 
  • Huomioithan myös Perhelippu-alennuksen: Kahden aikuisen ostaessa 5–14 päivän hissiliput, annamme samoista lasten ja nuorten lipuista -25% lisäalennuksen. Perheliput voit ostaa kätevästi verkosta.

Rudolfin Seikkailureitti

Rudolfin Seikkailureitti Ruka

Laske jännittävän Seikkailureitin läpi, silitä poron silkkiturpaa ja tervehdi häntää heiluttavia huskyja – Vuosselin Ahonlaidan rinteen vasemmalta puolelta, metsän siimeksestä löytyy portti seikkailuun.

Rudolfin seikkailureitti (rinnenumero 26) kulkee mutkitellen loivaa rinnettä ja päättyy Ahonlaidan rinteen loppuosaan VuosseliExpress- ja Kulma-hisseille. Matkan varrelta voi bongata monia Rudolfin metsäneläinystäviä, mutta kannattaa pitää myös korvat tarkkana – kuuletko ääniä lumikinosten keskeltä tai puiden latvoista?

Rudolfin seikkailureitillä sijaitsee poroaitaus, jossa asustelee Kujalan porotilan poroja. Ne ovat uteliaita silkkiturpia, mutta ethän jaa omia eväitäsi näiden nappisilmien kanssa, sillä poroilla on omat ruokinta-ajat. Porojen elämään voi tutustua myös opastetusti porukalla Rukan rinnehuveissa. Poroaitauksen vieressä sijaitsee laavu ja nuotiopaikka, johon polttopuita löytyy viereisestä liiteristä. 

Mini Ruka & Ruka Park Junior 

mini ruka

Mini Ruka ja Ruka Park Junior -kokonaisuus tarjoaa lisää elämyksellistä laskettavaa perheille ja parkkilaskijoille.

Uusi Ruka Park Junior sopii hyvin parkkilaskun aloittamiseen niin nuorille kuin vähän vanhemmillekin. Ruka Park Junioriin rakentuu talveksi kaksi monipuolista temppuilulinjaa, jossa on pressibokseja, putkia ja eri kokoisia hyppyreitä. Ruka Park Junioriin on helppo poiketa myös Vuosselin suositun punaisen rinteen päätteeksi.

Pienimpiä laskettelijoita puolestaan ilahduttaa uusi Mini Ruka -rinnealue, jossa tuttujen Rosa-karhun sekä Rudolf-poron eläinystävät seikkailevat laskuissa mukana. Rinnealueen eläinhahmoihin on haettu inspiraatiota Oulangan kansallispuiston lajistosta, ja lapset voivatkin bongata laskuseuranaan muun muassa hauskan hirven, leikkisän saukon, ystävällisen kuukkelin sekä reippaan jäniksen. 

Huomioithan, että Mini Ruka ja Ruka Park Junior eivät kuulu Family Parkin alueeseen, vaan näihin rinteisiin tarvitset voimassaolevan hissilipun.

Rosa & Rudolf Kids' Club

Family Parkin rinteiden vieressä sijaitseva sisäleikkipaikka Rosa & Rudolf Kids'Club tarjoaa hauskan tilan omatoimisille leikeille voimassaolevalla hissilipulla.

Rosa & Rudolf Kids'Club Ruka
Rattikelkkailu

Rattikelkat valtaavat Rukan rinteet iltaisin joulukuusta pääsiäiseen lauantaista torstaihin. Tule kokemaan vauhdin hurmaa rattikelkalla laskien yleensä vain laskettelijoiden käyttöön tarkoitetuissa Saarua 16, 18 ja Kuru 5 -rinteissä – ylös mennään gondolin kyydissä!

Rattikelkkailua Rukalla

Rukan hiihtokoulu

Ruka tarjoaa monipuoliset ja turvalliset puitteet aivan pienellekin aloittelijalle ja kannustavien hiihdonopettajien opastuksella on kiva ottaa pehmeä lasku laskettelun ja lumilautailun riemuihin. Hiihtokoulun tunteja suositellaan 3-vuotiaille ja sitä vanhemmille lapsille, mutta sopiva aloitusikä voi myös vaihdella lapsen omasta taitotasosta riippuen. Pienille laskijan aluille sopivat erityisesti Rukan mattohissit, mutta myös istumahisseihin voi alle 125-senttinen lapsi mennä yhdessä aikuisen kanssa.  Legendaarisilla Werneri-kursseilla 5–15-vuotiaat lapset oppivat itsenäisiksi ja monipuolisiksi laskettelijoiksi ja lumilautailijoiksi sekä samalla oppivat tärkeitä asioita rinneturvallisuudesta.  Hiihtokoulusta löydät sopivat tunnit ja kurssit myös aikuisille ja perheen nuorisolle. 

Family Park Ruka

Pulkkamäkeen, leikkipuistoon vai luistelemaan?

Image
Pulkkamaki icon
Ilmaiset pulkkamäet Maston Välirinteillä (rinteen 31 vieressä) sekä Family Parkin naapurissa (rinteen 18 vieressä). Lisätiedot
Image
Lapset icon
Ilmainen leikkipuisto jossa keinut ja liukumäet sijaitsee Rukan kylässä Pisteen edessä.
Image
Luistelu icon
Luistelukenttä sijaitsee hiihtolomasesonkina Kaltiolammella Rukan kylässä.
Verkkokauppa

Hissiliput sekä monipuolinen valikoima lasten ja aikuisten vuokravälineitä muutaman klikkauksen päässä.

Rukan rinteet lapsille
Varaa perhemajoitus rinteiden vierestä
RukaValley Ski-Inn

RukaValley hotellihuoneet ja huoneistot

Tyylikäs, uusi ja tunnelmallinen. Monen kokoisia huoneita ja huoneistoja Vuosselin ja Family Parkin luona. Ravintola, vuokraamo ja ruokakauppa samassa talossa.
MA ulkokuva kesä

MastonAitio–mökit

Luontofiilistelijän rauhaa. Mökkimäistä tunnelmaa rauhallisella ja luonnonläheisellä Maston alueella, aivan latujen äärellä. Oma takka, sauna ja vilvoitteluterassi.
Ski-Inn RukaVillage

RukaVillage–hotellihuoneet ja huoneistot

Majoitus aivan Rukan kylässä, eturinteiden ja salin läheisyydessä.
Lumikenkäretkeilyä Rukalla
Ruka–Kuusamo täynnä tekemistä

Ruka on paras perheille kaikkina vuodenaikoina. Katso mitä kaikkea muuta kivaa meillä voi tehdä ja kokea!