Alamäkipyöräilyä Ruka-Kuusamossa

Pyöräilijän palvelut

Ruka-Kuusamossa pyöräilijää palvellaan kuten pitääkin!

Meiltä löydät pyörien pesupaikat, sähköpyörien latauspisteet ja pyörähotelleja, joissa kaikki pyöräilijän tarvitsemat palvelut ovat helposti majoittujien käytettävissä. 

Pyörähotelli Ski-Inn Rukavalley

Rukan ensimmäinen pyöräilijöiden tarpeisiin konseptoitu pyörähotelli Ski-Inn Rukavalley sijaitsee Itä-Rukalla kätevästi Village-2-Valley -gondolin ala-aseman, Family Bike Parkin ja Pump Trackin kupeessa.

Ruka Valley - upea kyläkeskus Valtavaaran kupeessa
Pyörien pesupaikat Rukalla

Pyörän voi pestä kesäisin maksutta Rukan kylässä Piste-rakennuksen päädyssä gondolin vieressä olevalla pesupisteellä. Myös Ski-Inn RukaValleyn lähistöltä löytyy maksuton pyörien pesupiste, samoin Vuosselissa sijaitsevan Hard Trek Cafén pihasta (käytettävissä ravintolan aukioloaikoina).

Pyörän voi pestä myös Rukan Parkkihallin Ruka Wash -autopesulassa. Pesurista tulee lämmintä vettä ja pesuainetta, jolla pyörän saa helposti puhtaaksi muutamassa minuutissa. Pesu maksaa 1,20 €/min.

Sähköpyörien latauspisteitä Rukalla

Rukan kylästä Tykky-näköalatornin luota löytyy yleisimpiin sähköpyöriin sopivilla kytkennöillä varustettu maksuton sähköpyörien latauspiste. Pyörien lataaminen omalla vastuulla ja suosittelemme lukitsemaan pyörän latauksen ajaksi.

Myös Vuosselissa sijaitsevan Hard Trek Cafén pihalla on latauspiste (hinnat ja ohjeistus tulossa nettiin piakkoin).

Bussiyhteydet & pyörän kuljettaminen

Oman pyörän voi ottaa kätevästi mukaan maata pitkin joukkoliikennevälineillä saapuen: Kemijärven yöjunalta Rukan kautta Kuusamoon saapuvaan bussikuljetukseen voi ottaa pyörän mukaan ja pyörälipun voi ostaa suoraan netistä. 

Hossa-bussiin Kuusamosta Hossaan saa myös pyörän kyytiin matkatessaan Rukan Taksi- ja Huoltopalvelu Saapungin liikennöimällä vuorolla. Pyöräkuljetus tulee varata soittaen etukäteen 0600 04141.    

Ruka Bike Parkin maisemia, kuva Harri Lindfors/Ski.fi

Tutustu myös näihin: