Lumikenkäilijä kuutamossa tykkylumipuiden keskellä, Eeva Mäkinen, Ruka-Kuusamo

Kaamos

Elämyksellinen kaamosaika Ruka-Kuusamon valkoisten hankien keskellä

Kaamos on keskitalven aika, jolloin aurinko ei nouse lainkaan. Kuusamon korkeudella varsinaista kaamosta ei koeta, sillä joulukuussa päivänvaloa riittää kolmen tunnin verran ja marraskuussa sekä tammikuussa viiden tunnin verran. Aurinko on kuitenkin näinä kuukausina niin matalalla, että päivänvaloa on todella vähän ja lyhyen aikaa.

Vaikka päivänvaloa on vähän, Kuusamon talvi on kuitenkin lumipeitteen ansiosta yllättävän valoisa. Rukalla rinteet valaistaan aamulla ja illalla, ja valo heijastuu usein pilvien ja lumipeitteen välillä niin, että maisemat tuntuvat todella valoisilta. Rukalta ja Kuusamosta löytyy myös runsaasti valaistuja latuja, joten maastohiihtoakin voi harrastaa aamusta iltaan.

Kaamoksen aikaan rinteillä ja laduilla riittää tilaa eikä elämyksiin tarvitse jonottaa. Matkustaminen rauhallisempina ajankohtina takaa mukavan lomakokemuksen ja on myös vastuullinen, ympärivuotista matkailua edistävä valinta.

Polar Night Light Festival

Tammi-helmikuussa kaamosta valaistaan Rukalla myös upean Polar Night Light -valofestivaalin muodossa.

Rukan Pipolätkä piristää kaamoksen keskellä

Euroopan suurin pipolätkäturnaus antaa boostia talven keskellä. Kokoa oma joukkue jäälle tai tule kannustamaan joukkueita kentän laidalle – sykkeet nousevat takuuvarmasti kummassakin puuhassa!

Rukan Pipolätkä - Euroopan suurin pipolätkäturnaus, Ruka-Kuusamo
Kaamos on revontulien aikaa

Tammi-helmikuu ovat parhaita ajankohtia revontulien bongailuun. Kuulaina pakkasöinä kannattaakin pukeutua lämpimästi ja suunnata katseensa pohjoistaivaalle.

Image
Lentokone punainen ikoni Ruka-Kuusamo
Saapuminen
Image
Ruka-Kuusamo pyöreä punainen ikoni ruokalautanen ravintolat
Ravintolat
Image
Ruka-Kuusamo pyöreä ikoni - vaellus ja retkeily
Kansallispuistot

Varaa majoitus: