Uutta Ruka-Kuusamossa

Ruka-Kuusamo kasvaa ja kehittyy

Tutustu tuleviin uudistuksiin Ruka-Kuusamon alueella ja hyödynnä palvelut jo seuraavalla lomallasi. Tervetuloa kokemaan kehittyvä Ruka-Kuusamo! 

Upea saunaravintola rakentuu Rukan huipulle

Saunaravintolasta avautuvat maisemat kohti Valtavaaran luonnonpuistoa sekä pohjoista taivasta. Saunan kylkeen nousee myös kaivattu maisemaravintola, joka palvelee päivisin lounasravintolana ja iltaisin illallisravintolana.

Ravintolassa tulee olemaan n. 150 asiakaspaikkaa ja tilava lasitettu terassi. Saunamaailmaan sopii kerrallaan n. 30 kylpijää kahden tunnin vuoroissa. Saunaravintolan avaustavoite on joulukuussa 2025.

Saaruan huipun saunaravintola havainnekuva

Uusia palveluja Ruka-Kuusamossa 

Elämysrintamalla meillä on jatkuvasti tarjolla kaikenlaista uutta tekemistä. Myös uusia elämyksellisiä majoituskohteita on avattu asiakkaiden ihasteltavaksi. Pyrimme luomaan myös uusia tapahtumia ja kehittämään olemassa olevia tapahtumia aina mahdollisuuksien mukaan. 

Kuusamolainen ravintola Tapio kohosi Michelin-tasolle

Kansainvälisesti tunnetuin ravintola-alan tunnustusjärjestelmä The Michelin Guide julkisti maanantaina 27.5.2024 Pohjoismaiden oppaaseen päässeet ravintolat Helsingissä. Uutena tulokkaana vuosittain julkaistavalle listalle kipusi Rukan kylässä toimiva Tapio, jolle myönnettiin arvostettu Michelin-tähti. 

Tapio on sijainnillaan oppaan ja samalla koko maailman pohjoisin ravintola, jonka seinää tähti tänä vuonna koristaa.

Restaurant Tapio
Koe kesän vauhdikkain päivä Ruka-rannekkeella!

Ruka-rannekkeella pääset rajattomasti kesäkelkkarataan, maisemahisseihin, ziplineen, minigolfiin ja Bike Parkiin, voit vuokrata maksutta frisbeegolf kiekot kahdelle eri radalle ja lisäksi saat rannekkeella alennusta vesipuistosta ja pyörävuokrasta. 

Rannekkeen hinta alkaen 35 €/lapsi/1 pv, 49 €/aikuinen/1 pv. Ranneke on myynnissä koko kesäkauden 7.6.-22.9.2024. 

Ruka-ranneke ja kansallishuvipuisto
Ruka Park uudistuu talvelle 2024-2025

Slopestyle-rinnettä korotetaan ja pidennetään, rinne muotoillaan uudestaan ja sinne asennetaan energiatehokas automaattilumetusjärjestelmä sekä tehokas LED-valaistus. 2 miljoonan euron investoinnilla täytetään jatkossa myös kansainväliset arvokisa- ja maailmancup-vaatimukset.

Ruka Park
Rukalle ympärivuotinen vuoristokelkkarata ja mäkiautoja

Rukan hiihtokeskus aloittaa uuden vetonaulan – vuoristokelkkaradan – rakentamisen kesällä 2024. Tunturin huipulta alas laskeva rata on ensimmäinen laatuaan Suomessa. Lisäksi Rukalle tuodaan painovoimalla liikkuvat moottorittomat mäkiautot, joilla voi kurvata ylhäältä alas. 

Alpine coaster
Gravel-pyöräilyä kehitetty kesällä 2024: 19 uutta reittiä, yhteensä 900 km poljettavaa

Retkipyöräily on etenkin Keski-Euroopassa erittäin suosittu pyöräilyn muoto, ja Suomessa laji kasvattaa koko ajan suosiotaan. Ruka-Kuusamossa on nyt panostettu alueen reittiverkoston kokoamiseen sopiviksi ja maisemallisesti upeiksi ympyräreiteiksi. 

Ruka-Kuusamon gravel-reitistö koostuu useista eri hubeista, joista suurimmat ovat Rukan kylässä ja Kuusamon keskustassa. Lisäksi risteyskohtia on Oivangissa ja Käylässä. Reittejä voi yhdistellä monipuolisesti, joten ajettavaa löytyy sekä gravelin konkareille että lajiin vasta tutustuville sekä perheen kesken pyörän päälle lähteville. 

Gravel-pyöräilyä Kuusamossa, kuva Aapo Lappalainen
Uusia matkaketjuja ja matkustamisen palveluja: Shuttle Bus Oulusta

Kesällä on tarjolla eritoten Lufthansan Münchenin lennoilta liikkumiseen soveltuva, kutsuliikenteen muodossa toimiva lentokenttäbussi Oulusta Syötteen kautta Rukalle. Lentokenttäkuljetus toteutetaan ennakkovarausten mukaisesti tiistaisin ajalla 2.7.-27.8.2024 ja lauantaisin ajalla 1.6.-28.9.2024. Kuljetuksen hinta on 50 €/suunta (Oulun lentoasema - Ruka). 

Kesämaisema Konttaiselta, kuva Harri Tarvainen
Uusi huoneistohotelli Rukalle: Ski-Inn Valtavaara Chalets

Ruka Valleyn alueelle rakentuu uusin Ski-Inn kohde Valtavaara Chalet, josta pääsee muutamalla askeleella Rukan rinteille, laduille ja Valtavaaralle vaeltamaan.

Huoneistojen ennakkomarkkinointi on aloitettu ja ensimmäiset huoneistot on jo varattu. Rakentaminen on tavoitteena aloittaa kesällä 2024 ja Valtavaaran valmistua lokakuussa 2025 sopivasti uuteen hiihtokauteen.  

Valtavaara Chalets Ruka Finland
Rukalle rakennetaan Break Sokos Hotel

Hotellissa tulee olemaan noin 220 huonetta, ravintola ja kahvila. Avautumistavoite on aikaisintaan vuonna 2027. Hotellin sijoittelussa on huomioitu viereisten rakennusten ylimmistä kerroksista avautuvien näkymien säilyttäminen Riisitunturin ja Kitkajärven suuntaan. 

 Pysäköintipaikat sijoitetaan hotellin alle parkkihalliin. Rukan kylän suunnasta tuleva kävelijä kohtaa rakennusten keskellä sijaitsevan viihtyisän sisääntuloaukion, vastaanoton ja kahvilan terasseineen.

Break Sokos Hotel
Scandic Rukahovi uudistuu kesän ja syksyn 2024 aikana

Rukan kylän maamerkin Scandic Rukahovin 105 huonetta ja huonekäytävät tullaan uudistamaan tulevan kesän ja syksyn 2024 aikana. 

Scandic Rukahovi
Rukalle syntyy uusia Holiday Club -lomaviikkoja!

Holiday Club uudistaa Rukan rinteiden juurelle haluttuja ski-in ski-out loma-asuntoja. Rukan kylän ja Kelorinteen väliselle alueelle sijoittuvissa asunnoissa on tilaa 2-8 henkilölle. Asuntoja kunnostetaan vaiheittain, ja ensimmäinen vaihe valmistunee jo vuoden 2024 aikana. 

Maston rinnealue uudistui täysin talvelle 2023-2024

Maston rinnealueelle on rakennettu Suomen ensimmäinen kahdeksan hengen huippunopea Masto Express -tuolihissi sekä neljä uutta laskettelurinnettä. Myös alueen lumetustehoa on vahvistettu merkittävästi 40 uuden lumitykin hankinnalla.

Masto piirroskartta
Kaksi uutta reittilentosarjaa Keski-Euroopasta Kuusamoon talvella 2023-2024

Lentoyhteydet Euroopasta Kuusamoon paranivat jälleen, kun Eurowings käynnisti lennot Düsseldorfista ja Edelweiss Zürichista Kuusamoon talvella 2023-2024. 

Eurowingsin Düsseldorf-yhteydessä tarjolla on viikoittainen lento sunnuntaisin tammikuun puolivälistä maaliskuun puoliväliin. Edelweissin lento Zürichista liikennöi kerran viikossa perjantaisin helmikuun alusta maaliskuun lopulle.

Kuusamon lentoasemalle onkin entistä mukavampi laskeutua, sillä kesällä 2023 uusittiin lentoaseman kiitotievalojärjestelmä energiatehokkaampiin led-valoihin sekä päällystettiin uudelleen rullaustie ja osa asematasoa.