Riisitunturi talvella, kuva Harri Tarvainen

Uutta Ruka-Kuusamossa

Ruka-Kuusamo kasvaa ja kehittyy

Tutustu tuleviin uudistuksiin Ruka-Kuusamon alueella ja hyödynnä palvelut jo seuraavalla lomallasi. Tervetuloa kokemaan kehittyvä Ruka-Kuusamo! 

Upea saunaravintola rakentuu Rukan huipulle

Saunaravintolasta avautuvat maisemat kohti Valtavaaran luonnonpuistoa sekä pohjoista taivasta. Saunan kylkeen nousee myös kaivattu maisemaravintola, joka palvelee päivisin lounasravintolana ja iltaisin illallisravintolana.

Ravintolassa tulee olemaan n. 150 asiakaspaikkaa ja tilava lasitettu terassi. Saunamaailmaan sopii kerrallaan n. 30 kylpijää kahden tunnin vuoroissa. Saunaravintolan avaustavoite on viimeistään marraskuussa 2025.

Saaruan huipun saunaravintola havainnekuva

Uusia palveluja Ruka-Kuusamossa 

Elämysrintamalla meillä on jatkuvasti tarjolla kaikenlaista uutta tekemistä. Myös uusia elämyksellisiä majoituskohteita on avattu asiakkaiden ihasteltavaksi. Pyrimme luomaan myös uusia tapahtumia ja kehittämään olemassa olevia tapahtumia aina mahdollisuuksien mukaan. 

Uusi huoneistohotelli Rukalle: Ski-Inn Valtavaara Chalets

Ruka Valleyn alueelle rakentuu uusin Ski-Inn kohde Valtavaara Chalet, josta pääsee muutamalla askeleella Rukan rinteille, laduille ja Valtavaaralle vaeltamaan.

Huoneistojen ennakkomarkkinointi on aloitettu ja ensimmäiset huoneistot on jo varattu. Rakentaminen on tavoitteena aloittaa kesällä 2024 ja Valtavaaran valmistua lokakuussa 2025 sopivasti uuteen hiihtokauteen.  

Valtavaara Chalets Ruka Finland
Rukalle rakennetaan Break Sokos Hotel

Hotellissa tulee olemaan noin 220 huonetta, ravintola ja kahvila. Avautumistavoite on aikaisintaan vuonna 2027. Hotellin sijoittelussa on huomioitu viereisten rakennusten ylimmistä kerroksista avautuvien näkymien säilyttäminen Riisitunturin ja Kitkajärven suuntaan. 

 Pysäköintipaikat sijoitetaan hotellin alle parkkihalliin. Rukan kylän suunnasta tuleva kävelijä kohtaa rakennusten keskellä sijaitsevan viihtyisän sisääntuloaukion, vastaanoton ja kahvilan terasseineen.

Break Sokos Hotel
Scandic Rukahovi uudistuu kesän ja syksyn 2024 aikana

Rukan kylän maamerkin Scandic Rukahovin 105 huonetta ja huonekäytävät tullaan uudistamaan tulevan kesän ja syksyn 2024 aikana. 

Scandic Rukahovi
Maston rinnealue uudistui täysin talvelle 2023-2024

Maston rinnealueelle on rakennettu Suomen ensimmäinen kahdeksan hengen huippunopea Masto Express -tuolihissi sekä neljä uutta laskettelurinnettä. Myös alueen lumetustehoa on vahvistettu merkittävästi 40 uuden lumitykin hankinnalla.

Masto piirroskartta
Kaksi uutta reittilentosarjaa Keski-Euroopasta Kuusamoon talvella 2023-2024

Lentoyhteydet Euroopasta Kuusamoon paranivat jälleen, kun Eurowings käynnisti lennot Düsseldorfista ja Edelweiss Zürichista Kuusamoon talvella 2023-2024. 

Eurowingsin Düsseldorf-yhteydessä tarjolla on viikoittainen lento sunnuntaisin tammikuun puolivälistä maaliskuun puoliväliin. Edelweissin lento Zürichista liikennöi kerran viikossa perjantaisin helmikuun alusta maaliskuun lopulle.

Kuusamon lentoasemalle onkin entistä mukavampi laskeutua, sillä kesällä 2023 uusittiin lentoaseman kiitotievalojärjestelmä energiatehokkaampiin led-valoihin sekä päällystettiin uudelleen rullaustie ja osa asematasoa.

Uusia matkaketjuja ja matkustamisen palveluja: Shuttle Bus Rovaniemeltä ja Oulusta sekä suksien kuljetus kotiovelta

Talvella 2023-2024 tarjolla on kutsuliikenteen muodossa toimiva bussikyyti Rovaniemeltä Rukalle. Bussikyytiä voi hyödyntää myös vierailuun Rukalta Rovaniemellä Joulupukin Pajakylässä. Lentokenttäkuljetus on tarjolla ajalla 2.12.2023-30.3.2024 keskiviikkoisin ja lauantaisin. Kuljetuksen hinta on 50 €/suunta (Rovaniemen lentoasema/Pajakylä - Ruka tai Ruka - Pajakylä/Rovaniemen lentoasema).

Samoin kesällä on tarjolla eritoten Lufthansan Münchenin lennoilta liikkumiseen soveltuva lentokenttäbussi Oulusta Syötteen kautta Rukalle. Lentokenttäkuljetus toteutetaan ennakkovarausten mukaisesti tiistaisin ajalla 2.7.-27.8.2024 ja lauantaisin ajalla 1.6.-28.9.2024. Kuljetuksen hinta on 50 €/suunta (Oulun lentoasema - Ruka). 

Uutena matkustamista helpottavana palveluna tarjolla on suksien ja matkatavaroiden kuljetus pääkaupunkiseudulta Rukalle, joka kulkee nimellä Sukset Rukalle.

Uusia ja uudistuneita ravintolapalveluja

RUOK Burger on laajentunut entisen Hanko Sushin tiloihin. Ravintolassa on reilut 50 asiakaspaikkaa aiemman 30 paikan sijaan. 

Boutique Hotel Ruka Peakin ravintolatarjonnasta vastaa nykyisin Hugo. Ravintola Peak on muuttunut tilausravintolasta illallisravintolaksi ja jatkossa tarjolla on myös lounasta. 

Kujalan Porotilan tilausravintolassa voi tänä talvena herkutella Aleksi Härkin Cateringin upeilla illallisilla.

Ravintola Tapio on siirtynyt Rukan kylään ja tarjoilee kolmen ruokalajin menuaan ennakkovarauksin.

Tuttu paikka, uusi nimi: Entinen Vuosselin Pirtti on saanut uudet ravintoloitsijat ja ravintola tuntee nyt nimen Rukan Olkkari

Gravel-pyöräilyä kehitetään Ruka-Kuusamossa

Retkipyöräily on etenkin Keski-Euroopassa erittäin suosittu pyöräilyn muoto, ja Suomessa laji kasvattaa koko ajan suosiotaan. Retkipyöräilyyn liittyy myös iso potentiaali matkailun näkökulmasta katsottuna. Alueella on aloitettu rakentamaan retkipyöräilyn reittisuunnitelmaa ja konseptointia syyskuusta 2023 alkaen.

Gravel-pyöräilyä Kuusamossa, kuva Aapo Lappalainen
Rukan kylän pysäköinninvalvontaa tehostetaan 1.8.2023 alkaen

ParkkiPate valvoo pysäköintiä Rukan kylässä 1.8.2023 alkaen. Tavoitteena on turvallisuuden ja viihtyvyyden lisääminen Rukan kylän alueella.

Rukan kylän kupeeseen avattiin koirapuisto heinäkuussa 2023

1500 m2 kokoinen, yksiosainen koirapuisto sijaitsee Talvijärveltä Rukan kylään nousevan kevyen liikenteen väylän varressa. Rukan kylän ja Talvijärventien risteyksessä olevilta parkkipaikoilta puistoon tulee matkaa noin 150 m. 

Rukan koirapuisto, kuva Salla Karhumaa
KidsClub lastenhoito

MLL:n perhekahvila Rukalla torstaisin

Tapahtumat
4.4.2024 - 25.4.2024