Tervetuloa parkkilaskijan unelmakohteeseen Rukalle! 

Suomen monipuolisin snow park Ruka Park on auki yli 200 päivää vuodessa ja tarjoaa lukuisia laskulinjoja niin lumilautailijoille kuin freeskilaskijoille. Ruka Park aukeaa aina ensimmäisten rinteiden joukossa lokakuun alussa ja on auki kauden loppuun saakka. 

Ruka Parkissa on useampi eri kokoluokan hyppyrilinja sekä runsaasti reilejä, pressejä ja muita obstaakkeleja – setup vaihtelee kauden edetessä, joten usein parkista löytyy vastarakennettu suorituspaikka tai hauska uusi linja. Keväisin parkille on lisäksi sheipattu mini pipe. Ruka Parkin tiimi huoltaa parkin joka yö koko kauden läpi lokakuusta toukokuulle ja tarpeen mukaan parkissa käydään myös päivisin sheippaamassa paikat kuntoon.

Ruka Park sijaitsee Saaruan rinnealueella, Village-2-Valley gondolin yläaseman vieressä (rinnenumerot 14 ja 15). Hisseinä Ruka Parkilla toimivat huippunopea Saarua Express (H) 4 hengen tuolihissi sekä Saaruan ankkurihissi (I).

Ruka Parkin rinnesäännöt:

Rinnesääntöjen noudattaminen on tärkeää kaikissa rinteissä ja perussäännöt voit aina kerrata täältä. Pidäthän Ruka Parkissa mielessä myös seuraavat ohjeet:

  • Tarkistathan suorituspaikat ennen hyppyjä. Ruka Parkin hyppyreihin tehdään muutoksia talven aikana, joten aamulla hyppyrin nokka tai alastulo voi olla erilainen kuin edellisenä päivänä. 
  • Ylhäältä tuleva laskija on väistämisvelvollinen. Ethän kuitenkaan pysähdy hyppyreiden alastuloon tai muihin kohtiin, joista ylhäältä tuleva laskija ei voi sinua tarpeeksi ajoissa huomata. Hyppyrialueella lasketaan kovilla nopeuksilla eikä ilmassa oleva laskija pysty väistämään alastulossa olevaa laskijaa. 
  • Seuraa hyppyyn valmistautuessasi, että edellinen laskija laskee hyppyrin alastulosta pois ja että alastulo on vapaa.
  • Valitse suorituspaikka taitotasosi mukaan ja huomioi keliolosuhteet – esimerkiksi flättivalolla hyppyrin muodot voivat olla hankalammat havaita kuin kirkkaalla säällä. Silloin voi olla hauskempaa laskea vaikka pressibokseja tai reilejä.
  • Ethän laske suoraan half pipen läpi, jos paipissa on edelläsi muitakin laskijoita, jotka laskevat kaaria – näin minimoidaan törmäysvaara. 

Katso Ski.fin parkkietiketin opetusvideo täällä.

Ruka Park reili
Kausikortilla jopa 200 laskupäivää

UUTUUS – Ruka Park Junior

 Talvikauden 2022–2023 uutuus on Vuosseliin Family Parkin vieressä sijaitseva Ruka Park Junior, joka korvaa Rosa Parkin ja palvelee jatkossa junioreita ja aloittelevia parkkilaskijoita entistä laajemmalla obstaakkelivalikoimalla. Rinteeseen rakentuu kaksi monipuolista temppuilulinjaa, jossa on pressibokseja, putkia ja eri kokoisia hyppyreitä. Ruka Park Juniorin kaveriksi on rakennettu uusi ankkurihissi, minkä lisäksi Ruka Park Junioriin on helppo poiketa myös Vuosselin suositun punaisen rinteen päätteeksi.

Ruka Park Junior tarjoaa sopivat suorituspaikat reili- ja hyppyritemppujen perusteiden harjoitteluun ja hauskanpitoon – kaikenikäiset ovat tervetulleita! 

Parkkilaskijoiden kevätsuosikki Ruka Playground

Kaudella 2020–2021 ensimmäistä kertaa toteutettu Ruka Playground levitti parkkilaskijoiden leikkikentän lähes koko rinnealueen laajuudelle, ja suuren suosion takia konsepti on tullut Rukalle jäädäkseen. Talven taittuessa kevääksi Rukan rinnealue muuttuu siis jälleen parkkilaskijoiden leikkikentäksi, jossa hauskoja parkkilaskemiseen soveltuvia ratoja ja obstaakkeleja voi löytyä ihan mistä vain ympäri rinnealuetta. Vähän kuin Wappulounaan kisa-areenat, mutta ei vain yhden tapahtuman ajaksi, vaan koko kevään ajaksi pääsiäisestä kauden päätökseen saakka. Luvassa on parkkiobstaakkeleja, hauskoja muotoja, kevään parhaita sidehittejä ja banked slalom -kaaria koko tunturin täydeltä. 

Ruka Park Club 

Ruka Park Club on parkkilaskijoiden oma olohuone ja taukotila, joka sijaitsee Saarua Expressin ala-aseman vieressä ja on avoinna Saarua Expressin aukioloaikojen mukaan. Parkkiklubilla on iso screeni leffa- ja kisakatsomoita varten, TV ja PlayStation-pelikone, äänentoisto, pingis, ilmakiekko ja pöytäjalkapallo, monokuivaaja sekä lukittavat latauslokerikot mobiililaitteille. Lisäksi tilassa on mahdollisuus lämmittää ja syödä omia eväitä sekä huoltaa kehoa laskujen välissä. 

Bagjump landing bag

Ruka Parkissa sijaitsee myös olympiatason alastulopatja eli landing bag, joka on lumilautailijoiden ja freestylelaskijoiden käytettävissä etukäteen varattujen vuorojen mukaan. Bagjump landing bag tuo big air- ja slope style-treenaamiseen uudenlaisen ulottuvuuden, kun uudet temput voi harjoitella turvallisesti pehmeälle alastulopatjalle ja minimoida loukkaantumisriskit.

Landing bagin mitat ovat 50 x 20 metriä ja patjalle rakennetaan yleensä kaksi nokkaa, joista pienempi n. 12–14 metriä. Landing bagin alastulon jyrkkyys on 32 astetta. Landing bag vain ennakkovarauksella treeniryhmille, lisätiedot Harjoituskeskus-sivulta.

Katso suorituspaikkojen sijainnit Rukan rinnekartasta.

Ruka Park Playground
Kevään hauskimmat leikkikentät

Ruka Playground on avoinna koko huhtikuun!

Ruka Parkissa tapahtuu

Ruka Park on kuuluisa myös legendaarisista tapahtumistaan, kuten alkukauden Hotdog & Handrails -reilisessareista sekä kevään megalomaanisesta Wappulounaasta. Osa parkin suorituspaikoista voi olla tapahtuma-aikoina varattuna ainoastaan kilpailijoiden käyttöön.

Rukan tapahtumakalenteri

EC-kisat

Freeski & lumilauta slopestyle European Cup

Tapahtumat
27.3.2023 - 29.3.2023
QKLS_Games_SM-kisat

QKLS Games - lumilautailun SM-kilpailut

Tapahtumat
30.3.2023 - 2.4.2023
Fabulous

Fearless Finns Freeski Tour - SM-kilpailut

Tapahtumat
30.3.2023 - 2.4.2023
Ruka Playground

Ruka Playground

Tapahtumat
1.4.2023 - 30.4.2023
Forre open

Forre Open

Tapahtumat
21.4.2023 - 22.4.2023
WL23

Wappulounas

Tapahtumat
28.4.2023 - 30.4.2023
Spring_Camp_2022_Iina_Niskanen_2

Lumilautailun Spring Camp 2023

Tapahtumat
2.5.2023 - 5.5.2023
Spring_Camp_2022_Iina_Niskanen_2

Freeski Spring Camp 2023

Tapahtumat
4.5.2023 - 7.5.2023