Tervetuloa parkkilaskijan unelmakohteeseen Rukalle! 

Suomen monipuolisin snow park Ruka Park on auki yli 200 päivää vuodessa ja tarjoaa lukuisia laskulinjoja niin lumilautailijoille kuin freeskilaskijoille. Ruka Park aukeaa aina ensimmäisten rinteiden joukossa lokakuun alussa ja on auki kauden loppuun saakka. 

Ruka Parkissa on useampi eri kokoluokan hyppyrilinja sekä runsaasti reilejä, pressejä ja muita obstaakkeleja – setup vaihtelee kauden edetessä, joten usein parkista löytyy vastarakennettu suorituspaikka tai hauska uusi linja. Keväisin parkille on lisäksi sheipattu mini pipe. Ruka Parkin tiimi huoltaa parkin joka yö koko kauden läpi lokakuusta toukokuulle ja tarpeen mukaan parkissa käydään myös päivisin sheippaamassa paikat kuntoon.

Ruka Park sijaitsee Saaruan rinnealueella, Village-2-Valley gondolin yläaseman vieressä (rinnenumerot 14 ja 15). Hisseinä Ruka Parkilla toimivat huippunopea Saarua Express (H) 4 hengen tuolihissi sekä Saaruan ankkurihissi (I).

Ruka Parkin rinnesäännöt:

Rinnesääntöjen noudattaminen on tärkeää kaikissa rinteissä ja perussäännöt voit aina kerrata täältä. Pidäthän Ruka Parkissa mielessä myös seuraavat ohjeet:

  • Tarkistathan suorituspaikat ennen hyppyjä. Ruka Parkin hyppyreihin tehdään muutoksia talven aikana, joten aamulla hyppyrin nokka tai alastulo voi olla erilainen kuin edellisenä päivänä. 
  • Ylhäältä tuleva laskija on väistämisvelvollinen. Ethän kuitenkaan pysähdy hyppyreiden alastuloon tai muihin kohtiin, joista ylhäältä tuleva laskija ei voi sinua tarpeeksi ajoissa huomata. Hyppyrialueella lasketaan kovilla nopeuksilla eikä ilmassa oleva laskija pysty väistämään alastulossa olevaa laskijaa. 
  • Seuraa hyppyyn valmistautuessasi, että edellinen laskija laskee hyppyrin alastulosta pois ja että alastulo on vapaa.
  • Valitse suorituspaikka taitotasosi mukaan ja huomioi keliolosuhteet – esimerkiksi flättivalolla hyppyrin muodot voivat olla hankalammat havaita kuin kirkkaalla säällä. Silloin voi olla hauskempaa laskea vaikka pressibokseja tai reilejä.
  • Ethän laske suoraan half pipen läpi, jos paipissa on edelläsi muitakin laskijoita, jotka laskevat kaaria – näin minimoidaan törmäysvaara. 

Katso Ski.fin parkkietiketin opetusvideo täällä.

Ruka Park reili
Kausikortilla jopa 200 laskupäivää

Ruka Park Junior

Viime talvena Vuosseliin Family Parkin viereen nousi Ruka Park Junior. Parkki korvaa Rosa Parkin ja palvelee jatkossa junioreita ja aloittelevia parkkilaskijoita entistä laajemmalla obstaakkelivalikoimalla. Rinteeseen rakentuu kaksi monipuolista temppuilulinjaa, jossa on pressibokseja, putkia ja eri kokoisia hyppyreitä. Ruka Park Juniorin kaveriksi on rakennettu uusi ankkurihissi, minkä lisäksi Ruka Park Junioriin on helppo poiketa myös Vuosselin suositun punaisen rinteen päätteeksi.

Ruka Park Junior tarjoaa sopivat suorituspaikat reili- ja hyppyritemppujen perusteiden harjoitteluun ja hauskanpitoon – kaikenikäiset ovat tervetulleita! 

Ruka Park Club 

Ruka Park Club on parkkilaskijoiden oma olohuone ja taukotila, joka sijaitsee Saarua Expressin ala-aseman vieressä ja on avoinna Saarua Expressin aukioloaikojen mukaan. Parkkiklubilla on iso screeni leffa- ja kisakatsomoita varten, TV ja PlayStation-pelikone, äänentoisto, pingis, ilmakiekko ja pöytäjalkapallo, monokuivaaja sekä lukittavat latauslokerikot mobiililaitteille. Lisäksi tilassa on mahdollisuus lämmittää ja syödä omia eväitä sekä huoltaa kehoa laskujen välissä. 

Katso suorituspaikkojen sijainnit Rukan rinnekartasta.

Ruka Parkissa tapahtuu

Ruka Park on kuuluisa myös legendaarisista tapahtumistaan. Katso esimerkiksi alkukauden Up North Rail Jamit sekä kevään megalomaaniset Wappulounaat. Osa parkin suorituspaikoista voi olla tapahtuma-aikoina varattuna ainoastaan kilpailijoiden käyttöön.

Rukan tapahtumakalenteri

Arctic Weekend 2024

Arctic Weekend

Tapahtumat
3.10.2024 - 6.10.2024
rukan syysloma on laskuloma

Rukan laskukauden avaus

Tapahtumat
4.10.2024 - 4.10.2024