Saapuminen

Kuusamoon saapuminen on helppoa!

Vauhdikkaimmin meille pääsee ympäri vuoden lentäen Helsingistä. Maata pitkin matkaillen pääsee junalla Ouluun, Rovaniemelle tai Kemijärvelle, ja sieltä matka jatkuu bussilla tai omalla autolla Kuusamoon. Talvella tarjolla on myös suoria bussiyhteyksiä pääkaupunkiseudulta Rukalle. 

Paikan päällä omaa autoa ei tarvita, sillä paikallisliikenne on toimivaa eritoten Rukan alueella.

Lentäen Kuusamoon

Finnair lentää Helsingistä Kuusamoon ympäri vuoden. Lentoaika on reilu tunti ja talvella tarjolla on useampia päivittäisiä lentoja. Euroopasta pääsee talvisin suoraan Kuusamoon Lufthansan lennolla Franfurtista kerran viikossa lauantaisin. Reittilennoilta liikennöi lentokenttäbussi Rukalle.

Kuusamon lentoaseman lentoliikenteessä tauko 17.7.-15.8.2023
Kuusamon lentoasemalla Finavia uusii kiitotien valaistusjärjestelmän ja asematason pinnoitteen. Nykyiset valaisimet korvataan LED-valaisimilla, mikä vähentää sähkön kulutusta. Investointi maksaa 2,5 M€.

Ruka-Kuusamo Euroopan kartalla
Autoillen Rukalle

Suorin tie pääkaupunkiseudulta lähtiessä on viitostie, jolloin ajettavaa kertyy runsaat 800 km. Myös reitti Oulun kautta on monien suosima. Sopivia tauko- ja tankkauspaikkoja löytyy reittien varrelta ympäri vuorokauden. Rukalta löytyy runsaasti parkkitilaa. Sähköautojen latauspisteitä löytyy ympäri Kuusamoa, lisätietoja sivulta Parkkipaikat.

Junalla ja bussilla Kuusamoon

Junalla pääset ympäristöystävällisemmin Ouluun ja Rovaniemelle, josta matka jatkuu bussilla Kuusamoon ja sieltä paikallisliikenteen bussilla vaikkapa Rukalle. Toki voit myös pakata auton autojunaan ja hypätä virkeänä rattiin aamulla. 

Yöjuna Helsingistä Kemijärvelle kulkee päivittäin, ja rautatieasemalta on bussiyhteys Rukalle. Autovaunu jatkaa Kemijärvelle asti kolmena päivänä viikossa (keskiviikkoisin, perjantaisin ja sunnuntaisin). Paluulähdöt autovaunulla Kemijärveltä siis maanantaisin, torstaisin ja lauantaisin.

Voit etsiä bussireittejä ja aikatauluja osoitteesta osoitteeseen Matkahuollon Web-reittioppaasta.

Lipun ostaminen käy kätevästi kännykällä Matkahuollon Reitit ja Liput -sovelluksella (lataa Apple Store- tai Google Play -sovelluskaupasta). Huomioi, että sovellus on käytettävissä ainoastaan mobiililaitteissa.

 

Junabussi-yhteys: Kemijärvi - Kuusamo

Tämä bussiyhteys palvelee erinomaisesti yöjunalla Kemijärvelle saapuvia asiakkaita. Junan ollessa myöhässä Kemijärveltä lähtevä bussi odottaa junaa enintään 60 minuuttia.

Reittiä ajetaan päivittäin. Myös pyörien kuljettaminen tällä bussivuorolla on mahdollista ja pyörälipun voi varata suoraan Matkahuollon netistä. 

Pidätämme oikeuden muutoksiin. 
x = kulkee kyseisen pysäkin kautta.

Kemijärvi-Kuusamo M-P, L, S
Kemijärven rautatieasema 9:15
Kemijärven ABC 9:20
Joutsijärvi x
Hotelli Suomutunturi 9:55
Sale Käylä 10:50
Rukan kylä (Kauppakeskus Kumpareen kääntöympyrä) 11:10
Rukajärven koulu x
Holiday Club Kuusamon Tropiikki x
Kuusamon keskusta (Kelantie) 11:40
Kuusamo - Kemijärvi M-P, L, S
Kuusamon keskusta (Kelantie) 16:20
Holiday Club Kuusamon Tropiikki x
Rukajärven koulu x
Rukan kylä (Kauppakeskus Kumpareen kääntöympyrä) 16:50
Sale Käylä 17:10
Hotelli Suomutunturi 18:05
Joutsijärvi x
Kemijärven ABC 18:40
Kemijärven rautatieasema 18:45

Katso tarkat aikataulut ja osta liput suoraan Matkahuollon sivuilta: 

Kemijärvi = Kemijärven rautatieasema
Ruka = Rukan kylä (Kauppakeskus Kumpareen kääntöympyrä)
Kuusamo = Kuusamon keskusta (Kelantie, Ervastin aukio)

Kemijärvi - Ruka Katso Osta
Kemijärvi - Kuusamo Katso Osta
Kuusamo - Kemijärvi Katso Osta
Ruka - Kemijärvi Katso Osta

Rukalta suoraan Ouluun

Onnibussin yhteistyökumppanin Ruka Charterin vuorolla pääsee Oulusta Kuusamoon maanantaista perjantaihin sekä sunnuntaisin. 9.1.2023 alkaen liikennöidään ma, to-pe ja sunnuntaisin. 

Ruka Charter liikennöi suoraan Rukalta Ouluun maanantaista perjantaihin sekä sunnuntaisin. 9.1.2023 alkaen liikennöidään ma, to-pe ja sunnuntaisin. 

Onnibussin aikataulu

Myös Nevakivi Oy liikennöi sunnuntaisin suoraan Rukalta Ouluun. Muina viikonpäivinä liikennöidään Kuusamo-Oulu -väliä molempiin suuntiin. 

Nevakiven aikataulu

Bussilla Oulun kautta

Bussilla pääsee Oulusta päivittäin Kuusamoon. Helsingistä pääsee Kuusamoon yhdellä bussinvaihdolla Oulussa.

Hiihtobussilla rinteisiin

Hiihtobussi kulkee Oulusta Rukalle ja takaisin tammi-huhtikuussa joka lauantai, lisävuoroja on tarjolla hiihtolomaviikoilla.

Joukkoliikenne Kuusamossa

Lentokenttäbussi, Rukan SkiBus, Karhunkierrosbussi, Hossabussi - paikallisliikenteen palveluja kehitetään jatkuvasti!
Kuusamo ja kansallispuistot kartalla

Matkailijoiden tavarasäilytys esim. vaeltamaan lähdettäessä tai myöhäistä lentoa odottaessa

Rukan kylässä sijaitseva Scandic Rukahovi vuokraa kesäisin hotellin suksivaraston säilytyshäkkejä muillekin kuin hotellissa majoittuville matkailijoille. Hinta 10 €/säilytys, maksu hotellin vastaanottoon ja säilytyshäkin avaimen voi halutessaan jättää säilöön hotellin vastaanottoon esim. vaelluksen ajaksi. Suksivarasto sijaitsee vastaanoton takana samassa kerroksessa, opastus hotellin vastaanotosta.