Saapuminen

Kuusamoon saapuminen on helppoa!

Vauhdikkaimmin meille pääsee ympäri vuoden lentäen Helsingistä. Maata pitkin matkaillen pääsee junalla Ouluun, Rovaniemelle tai Kemijärvelle, ja sieltä matka jatkuu bussilla tai omalla autolla Kuusamoon. Talvella tarjolla on myös suoria bussiyhteyksiä pääkaupunkiseudulta Rukalle. 

Paikan päällä omaa autoa ei tarvita, sillä paikallisliikenne on toimivaa eritoten Rukan alueella.

Lentäen Kuusamoon

Finnair lentää Helsingistä Kuusamoon ympäri vuoden. Lentoaika on reilu tunti ja talvella tarjolla on useampia päivittäisiä lentoja. Euroopasta pääsee talvisin suoraan Kuusamoon Lufthansan lennolla Franfurtista kerran viikossa. Reittilennoilta liikennöi lentokenttäbussi Rukalle.

Ruka-Kuusamo Euroopan kartalla
Autoillen Rukalle

Suorin tie pääkaupunkiseudulta lähtiessä on viitostie, jolloin ajettavaa kertyy runsaat 800 km. Myös reitti Oulun kautta on monien suosima. Sopivia tauko- ja tankkauspaikkoja löytyy reittien varrelta ympäri vuorokauden. Rukalta löytyy runsaasti parkkitilaa. Sähköautojen latauspisteitä löytyy ympäri Kuusamoa, lisätietoja sivulta Parkkipaikat.

Junalla ja bussilla Kuusamoon

Junalla pääset ympäristöystävällisemmin Ouluun ja Rovaniemelle, josta matka jatkuu bussilla Kuusamoon ja sieltä paikallisliikenteen bussilla vaikkapa Rukalle. Toki voit myös pakata auton autojunaan ja hypätä virkeänä rattiin aamulla. 

Bussilla Oulun kautta

Bussilla pääsee Oulusta päivittäin Kuusamoon. Helsingistä pääsee Kuusamoon yhdellä bussinvaihdolla Oulussa.

Hiihtobussilla rinteisiin

Hiihtobussi kulkee Oulusta Rukalle ja takaisin marras-huhtikuussa joka lauantai, lisävuoroja on tarjolla hiihtolomaviikoilla.

Onnibussilla Oulusta Rukalle

Maanantaisin, torstaisin, perjantaisin ja sunnuntaisin Oulusta pääsee suoraan Rukalle Onnibussin kyydissä.
Kuusamo ja kansallispuistot kartalla