Ruska

Koe ikimuistoinen ruska Lapissa! 

Ruska on luonnon keino valmistautua talven tuloon. Vähenevä päivänvalo ja viilentyvä keli saavat aikaan sen, että lehtipuut lopettavat kasvukauden ja erikoisen prosessin myötä lehdissä paljastuvat upeat keltaisen ja oranssin sävyt. 
 

Maaruska alkaa aina ensin, ja suunnilleen viikkoa myöhemmin ruskan merkit ilmestyvät myös lehtipuihin. Parhaat paikat ihailla ruskaa Ruka-Kuusamon alueella ovat korkealla sijaitsevat kohteet kuten Ruka, Valtavaara, Pyhävaara ja Riisitunturi. Korkeuksista näkee kauas ja pääsee ihastelemaan koko maiseman väriloistoa. 

Myös jokien ja järvien rannat ovat ruskan aikaan hienon näköisiä, joten ruskaretkelle kannattaa suunnata Oulankajoen ja Kitkajoen rannalle tai vaikkapa Kuusamojärven rantaan.

Milloin on paras ruska?

Ruska tulee joka vuosi, aina yhtä suurena elämyksenä ja ajankohdaltaan yllätyksenä. Perimätiedon mukaan ruska saapuu Kuusamoon suunnilleen 12.9. klo 14.00, mutta ruskaretkelle voi suunnata milloin vain syyskuun aikana.

Upeita elämyksiä luonnossa

Ruskan päänäyttämönä toimii toki Rukan-Kuusamon upea luonto, mutta tarjolla on myös mukavaa ohjattua tekemistä ja mielenkiintoisia tapahtumia. Kesän viikko-ohjelma on voimassa 30.9. asti.

Varaa nyt: