Juhannuskallio kevätlumilla

Kevät

Kevätloma kutsuu valkoisille hangille!

Pakkaa laukkuun lasku- ja hiihtovälineet ja aurinkolasit, sillä kevään paras loma vietetään Ruka-Kuusamon hangilla. 
 

Rinteessä nautitaan talvesta ilman jäätyneitä näppejä ja fiilistellään kevätaurinkoa. Laduilla nautiskellaan hyvästä luistosta. Kantohankien aikaan aamusella pääsee hiihtelemään kutakuinkin missä mielii. 

Rukan rinteillä lasketaan toukokuulle asti

Rinteillä on taatusti lunta ihan viimeiseen laskupäivään saakka. Keväiset laskut ovat kukkarollekin ihastus, sillä toukokuussa nautitaan Hiihdä Halvalla -hinnoista.

Rinneturvallisuus
Ladut ovat hiihdettävissä huhtikuun lopulle asti

Ruka-Kuusamon latuja kunnostetaan huhtikuun lopulle asti, toki lumi- ja jäätilanteen mukaan. Joskus lunta riittää pitkälle toukokuuhun, ja yöpakkasten myötä innokkaille hiihtäjille on tarjolla hienoja hiihtoelämyksiä hankikannolla. Ruka-Kuusamon ladut ovat aina kaikkien hiihtäjien käytettävissä maksutta!

Maastohiihtoa Kuusamossa
Kevätretkille kansallispuistoihin

Valtaosa Ruka-Kuusamon retkeilyreiteistä on kuljettavissa ympäri vuoden. Upottavan lumen aikaan retkelle kannattaa varautua lumikengillä. Toukokuun loppua kohden suosittelemme tarkistamaan reittien kunnon ja jalkinevalinnat ennen maastoon lähtemistä.

Myllykoski, Pieni Karhunkierros, kuva Salla Karhumaa
Talven viikko-ohjelma tarjolla huhtikuun loppuun asti

Lumella ja jäällä toteutettavien ohjelmien tarjonta vaihtelee toki lumitilanteen mukaan. Tarjolla on myös sisätiloissa toteutettavia saunaelämyksiä sekä ympäri vuoden toteutettavissa olevia seikkailuja kuten vaikkapa koskikellunta.

Kohti kesää rospuuton kautta

Yölämpötilojen kääntyessä plussalle alkaa hetkellinen rospuuttokausi, talven ja kesän välimaasto, joka on ehdottomasti mainettaan parempi sesonki. Retkellä pärjää mainiosti vaelluskengillä tai kumppareilla.

Vaikka maisemat eivät ehkä ole ihan kukkeimmillaan, kevään tulon tunnelma on ainutlaatuinen ja retkeilemään pääsee taatusti omassa rauhassa!