Melonta ja SUP

Koe Kuusamon upeat melontareitit!

Melominen Kuusamon kirkasvetisillä jokialueilla on yksi kesän huippuelämyksistä. Kuusamon alueella on yhteensä 350 km luokiteltuja joki- ja järvimelontareittejä, eli melottavaa todellakin riittää pidemmällekin lomalle!

Alueen ohjelmapalveluyritykset järjestävät opastettuja melontaretkiä, joiden aikana asiantunteva opas pitää huolen reitinvalinnasta ja suunnistuksesta. Kanootin vuokraaminen omatoimiselle melontaretkelle Oulankajoelle on myös suosittua.

Varaa nyt: 

 
Melontareitit jokialueilla

Jokialueista luokiteltuja ovat Oulanka-, Kitka- ja Kuusinkijoet sekä Iijoen latvavedet. Oulankajoki (Kiutakönkäältä rajavyöhykkeelle) ja Iijoen latvavesien reitit soveltuvat aloittelijoille. Oulankajoen yläosa (Sallan puolelta alkaen) sekä Kuusinki ja Kitkaki ovat sopivia ainoastaan kokeneille melojille (koskiluokitus I-IV).

Melontareitit järvialueilla

Melontareittejä löytyy seuraavilta järviltä: Kitkajärvi, Kuusamojärvi, Muojärvi, Kiitämä, Kirpistö ja Suininki. Aloitteleva meloja voi lähteä liikkeelle Kuusamojärvelle Kuusamon keskustan tuntumasta urheilukentän rannasta.

Veneilyä Kuusamossa

Kuusamossa on pienveneilyreittejä noin 100 km alueen suurimmilla järvillä: Kitka-, Kuusamo- ja Muojärvillä sekä Kiitämässä, Kirpistöllä ja Suiningissa. Reitit on merkitty vesistöihin kummelein ja merkein. Reitit on esitetty erillisissä veneilykartoissa ja Maanmittauslaitoksen maastokartoissa.
Kuusamossa on kaksi kalastussatamaa: Ala-Kitka ja Sossonniemi. Lisäksi Posion puolella on kalastussatama Mourusalmessa. Vesistöjen rannoilla on venesatamia, venevalkamia ja rantautumispaikkoja.

Melonta- ja veneilyreitit Kuusamossa

Melontaan ja veneilyyn liittyviä palveluja tarjoavat:

Adventure Apes - Seikkailuapinat

Ohjelmapalvelu
Julma Ölkky

Julma Ölkky

Ohjelmapalvelu
Kainuun Luontoretket vie melomaan Hossan upeisiin maisemiin

Kainuun Luontoretket

Ohjelmapalvelu
Sähköpyöräsafari Kuusamo Safariksen matkassa

Kuusamo Safaris

Ohjelmapalvelu

Kuusamo Safaris - vuokraamo

Vuokraamo
Koskenlaskua Kuusamossa

Northern Lights Expedition/Kuusamon koskenlasku&matkailu

Ohjelmapalvelu
Nuoriso- ja luontomatkailukeskus Oivanki

Nuoriso- ja luontomatkailukeskus Oivanki

Erikoismajoitus

Outdoor Passion Finland

Ohjelmapalvelu
Rukapalvelu vie sinut moottorikelkkailemaan Kuusamon maisemiin

Rukapalvelu

Ohjelmapalvelu
Majatalo Taiga School

Taiga School

Huoneisto