Suomen ensimmäinen kansallishuvipuisto - Ruka-Kuusamo

Ruka-Kuusamo on Suomen ensimmäinen kansallishuvipuisto!

Ruka-Kuusamossa yhdistyvät kansallismaisemat, upeat kansallispuistot ja hauskat huvit. Luonnonläheiset kansallishuvit on herätetty henkiin modernin perheen vaatimuksia ajatellen, joten koskenlasku hoituu tukin sijaan leppoisasti kumilautalla, ja pyörällä kurvataan kosiomatkojen sijaan Ruka Bike Parkin vauhdikkailla reiteillä.  

Millainen huvittelu sopii juuri sinulle?

Testaa, millainen kansallishuvipuistopersoona sinä olet. Samalla osallistut koko perheen huviloman arvontaan, voimassa 9.6.2023 asti!

Tutustu persooniin tarkemmin!

Image
Icon persoona kesäkelkka
Napero-Nieminen
Image
Icon persoona Bike Park
Seikkailu-Salminen
Image
Kansallishuvipuistoon koiran kanssa
Tassu-Takkinen
Image
Icon persoona koskenlasku
Vauhti-Virtanen
Image
Icon persoona karhunkatselu
Romantiikka-Rantanen
Image
Icon persoona Zipline
Kekkeri-Koskinen
Image
Icon persoona kylpylä
Rentoilu-Ronkainen

Huvittelun tukikohtana toimii laadukas lomamajoitus

Nykyään ei tarvitse enää yöpyä tukkikämpässä, vaan lomailu sujuu mukavasti hotellissa, lomahuoneistossa, tai mökissä järven rannalla.

Huviretkiä kansallispuistoissa

Kuusamon ja lähialueiden upeat kansallispuistot kutsuvat seikkailuihin. Tarjolla ovat jokiuomistaan tunnettu Oulanka, tunturimaisemien Riisitunturi, kirkkaiden järvien ja mäntyharjujen Hossa, maastopyöräreiteistään kuuluisa Iso-Syöte sekä vanhojen ikimetsien Salla. Huvia riittää siis jokaiselle kesälomapäivälle!

Koskenlaskua Kitkajoella, Stella Polaris Adventures, kuva Harri Tarvainen
Maastopyöräily on uusi kansallishupi

Uusi, laaja Ruka Bike Park tarjoaa paljon kaiken tasoisia ja kaiken ikäisille sopivia reittejä. Lisäksi maastopyöräreittejä pitkin pääsee tutustumaan myös tunturin lähialueisiin ja kansallismaisemiin.

Ruka Bike Park
Kesän huvittelukausi käynnistyy 9.6.2023

Kansallishuvipuistopäivän kruunaa matka hissillä Rukan huipulle ja lasku kesäkelkkaradalla alas – Rukan kesän suosituin kansallishupi jo vuodesta 1983! Alueen kesäkausi alkaa 9.6.2023, kun kesän hissit käynnistyvät ja huvittelu tunturissa pääsee täyteen vauhtiin. 

Rukan kesäkelkkarata