Ruka slalom race

Rukan harjoituskeskus

 

Tervetuloa Rukan harjoittelukeskukseen treenaamaan maailmanluokan puitteisiin. Ratavuorojen tiedustelut ja varauspyynnöt sähköpostitse ratavuorot@ruka.fi

Ratavuorokalenteri

 

 

Image
Freestyle
Freestylehiihto
Image
Snowboarding
Lumilautailu
Image
Alpine skiing
Alppihiihto
Image
Cross country and ski jumping
Mäkihyppy & maastohiihto

Suomen monipuolisimmat suorituspaikat

Tarjoamme erinomaiset puitteet alppihiihdon, lumilautailun sekä freestylehiihdon harjoitteluun. Rukan rinteillä pääset treenaamaan yli 200 laskupäivää kaudessa. 

Tavoitteenamme on, että jokainen matka Rukalla on elämyksellinen kokemus. Olemme tottuneet emännöimään lumilajien maailman huippunimiä ja järjestämään kansainvälisiä kisoja kuten FIS RukaNordic ja FIS Freestyle Ski World Cup. Rukan monipuoliset harjoittelupaikat yhdistettynä pitkään, yli kuuden kuukauden mittaiseen laskukauteen luovat erinomaiset mahdollisuudet ammattimaiseen ja laadukkaaseen treenaamiseen. 

Ratavuorokalenteri ja vuorojen varaaminen

AVAA Ratavuorokalenteri

Ratavuoroja on mahdollista varata seuraaviin rinteisiin: Eturinne 2, FIS-rinne 4, Pessari 11, Saarua 12 ja Masto 35. Rinteillä rata A on ylhäältä alaspäin katsottaessa rinteen vasen reuna ja rata B oikea reuna, rata C jää keskelle.

Huomioithan, että ratojen varaaminen on rajoitettua seuraavina ajankohtina: Rukan avajaiset, itsenäisyyspäivä, joulu–uusivuosi, hiihtolomaviikot 8–10, maaliskuun loppu, pääsiäinen, Spring Break ja vappu. FIS-rinne on yleisökäytössä rinteen aukaisemisesta vappuun saakka klo 13.30–15.30 ja tälle ajalle ratavuoroja ei ole saatavilla.

Voit tarkistaa vapaat ajat ratavuorokalenterista, mutta tiedustelut ja varauspyynnöt tehdään sähköpostitse ratavuorot@ruka.fi. Ilmoita varauspyynnössä päivän ja kellonajan lisäksi seuran nimi, yhteyshenkilö ja hänen puhelinnumeronsa, ryhmän koko ja laskijoiden ikä sekä harjoiteltava laji (SL/GS). Varaukset mielellään vähintään kahta vuorokautta aikaisemmin.

Tutustu myös ratavuorojen varaus- ja peruutusehtoihin ennen varauksen tekemistä.

Kiireellisissä asioissa voit olla yhteydessä rinnepäivystäjään, puh. 040 4818 900.

Rukakeskus Oy pidättää oikeudet muutoksiin. Jo vahvistettuihin vuoroihin voi tulla muutoksia mm. sääolosuhteista johtuen. 

Ratavuorojen varaus- ja peruutusehdot

Ryhmien majoitus, ruokailu ja hissiliput

Treenaajien hissiliput, majoitus ja ruokailut helposti samalla tilauksella

Myyntipalvelumme (myynti@ruka.fi, puh. +358 10 382 5222*) auttaa teitä treeni- ja seurahintaisten hissilippujen, majoituksen ja ruokailujen tilauksessa. 

Hissiliput:

Treenihinnat ja varausehdot ovat voimassa talvikaudella, kun varaus tehdään seuran nimellä. Varaushetkellä on ilmoitettava varaajan yhteystietojen lisäksi myös seuran yhteyshenkilön nimi sekä yhteystiedot. Liput voitte noutaa PisteVuokraamosta, RukaValleyn tai VuosselinPortin vuokraamoista.

Kahdeksaa valmennettavaa kohden yksi valmentaja saa ilmaisen päivähissilipun vastaavalle ajalle tai kahdeksaa lunastettua treenikausikorttia kohden yhden ilmaisen kausikortin. Hissilipputilauksessa täytyy ilmoittaa: seuran nimi, hissilippujen määrä, kesto sekä valmentajien / laskijoiden / huoltajien nimet ja iät. Treenikausikorttien kohdalla on ilmoitettava lisäksi lisenssilaskijoiden lisenssi- tai Skipassinumerot. Myyntipalvelullamme on mahdollisuus tarkistaa lisenssien/Skipassien voimassaolon Ski Sport Finlandin lisenssirekisteristä. Seuroilla on mahdollisuus jälkilaskutukseen voimassa olevalla laskutussopimuksella.

Majoitus:

Kaikki Ski Inn majoituskohteet -15% listahinnasta, voimassa koko kauden.
Lisäksi tarjoamme superhinnat alku- ja loppukauteen:
Kauden aloitus - 15.11.2023 sekä 22.4.2024 - kauden loppuun yli 5vrk majoituksista -20%

Rukan Ski-Inn hiihtokeskusmajoitukseen voit tutustua täältä. Jokaisessa Rukan Ski-Inn majoituskohteista löydät suksihuoltotilat isommankin ryhmän tarpeisiin. AurinkoRinteen ja MastonAition kohteissa suksien huoltotilat sijaitsevat suoraan majoitusrakennusten yhteydessä. Majoituskohteet ovat rinteiden ja latujen välittämässä läheisyydessä. Kävelymatkan päässä sijaitsee myös kuntosali sekä treeniruokailuja tarjoavia ravintoloita.

*Yritysnumeroon soittamisen hinta on matkapuhelimella soitettaessa matkapuhelumaksu (mpm) ja lankapuhelimella soitettaessa paikallisverkkomaksu (pvm). Puheluhinta määräytyy soittajan puhelinliittymän liittymäsopimuksen perusteella. Ulkomailta soitettaessa hinta määräytyy paikallisen operaattorin hinnaston mukaisesti.

Välineiden huolto ja säilytys

PisteVuokraamon suksihuollossa huolletaan laskettelu-, telemark-, murtomaa- ja lumilautavälineet pitkällä kokemuksella ja vahvalla asiantuntemuksella. 

Jokaisessa Rukan Ski-Inn majoituskohteista löydät suksihuoltotilat isommankin ryhmän tarpeisiin. Rukan kylän kohteissa suosittelemme huoltopaikaksi Rukan parkkihallia, josta löytyy tehokas ilmastointi ja huoltopöydät valmiiksi. 

PisteVuokraamon suksihuollossa toimii nykyaikainen automaattisuksihuoltokone Wintersteiger Discovery, mikä on uusittu kaudelle 2019–2020. Discovery koneella hiotaan sekä aloittelijoiden että kilpalaskijoiden laskettelusuksia, mutta myös murtomaasuksia. Kuviohionnoista sovitaan aina erikseen asiakkaan tarpeiden mukaan.

Lumilautahuollot ja hionnat tehdään käsityönä, jolloin saadaan hyvää jälkeä lumilaudan pohjaan. Huollossa onnistuu myös välineiden pohjustus lämpöuunia käyttäen, jolloin voide imeytyy kunnolla välineiden pohjaan ja antaa välineille lisää käyttöikää ja erinomaisen luiston. 

Tarjoamme Rukalla useasti vieraileville harjoitusryhmille ratakeppien ja muiden välineiden säilytyspalvelua Vuosselin huoltohallilla, osoitteessa Vuosselintie 17. Säilytystilaa on rajallisesti ja se täytetään varausjärjestyksessä. Tiedustelut ja varaukset ensisijaisesti sähköpostilla: ratavuorot@ruka.fi.

Tutustu suksihuoltoon

Suolatilaukset

Pehmeillä kevätsäillä treeniryhmien on mahdollista tilata suolaa radan kunnossapitoon. Suolasangon hinta on 15 € ja hinta sisältää kuljetuksen sen rinteen yläpäähän, johon rinnevuoro on varattu. Kaikki suolatilaukset Pisteen lipunmyynnin kautta, puh. 0400 101 605 tai pistevuokraamo@ruka.fi.

Bagjump Landing Bag – ei käytössä kaudella 23–24

Huom! Landing bag ei ole käytössä talvikaudella 2023–2024.

Rukan olympiatason alastulopatja eli 20x50 metrin kokoinen landing bag antaa freestylelaskuun ja lumilautailuun täysin uudenlaisen mahdollisuuden kokeilla uusia temppuja ja minimoida loukkaantumisriskit.

LANDING BAG FAKTAT

  • Hyppyrin mitat: Landing bagissa on yleensä kaksi nokkaa, pienempi n. 12–14 metriä
  • Landing Bagin mitat: 50 x 20 metriä
  • Landing Bagin alastulon jyrkkyys: 32°

Landing bagin varaus (ei varattavissa kaudella 2023–2024)

  • Landing bag -treenihinnat eivät sisällä hissilippua, ja kaikilla patjalle hyppäävillä tulee olla lisäksi voimassa oleva hissilippu
  • Max 30 henkilöä / vuoro
  • Minimissään 4 urheilijaa /varaus. Jos haluaa patjan yksityiskäyttöön, hinta on 650 € / 2h 
  • Valmentajat huolehtivat valvonnasta

Säännöt & käyttöehdot -lomake on allekirjoitettava ennen vuoroa ja hyppääjien nimilista ilmoitettava myyntipalveluun. Toimitathan vastuuvapautuslomakkeen ja nimilistan viimeistään kahta arkipäivää ennen landing bag-varauksesi alkua. Lataa Landing Bagin säännöt ja käyttöehdot.

landing bagin säännöt ja käyttöehdot

Image
calendar
Ratavuorokalenteri
Ratavaraukset:
ratavuorot@ruka.fi
Image
Customer service
Myyntipalvelu
myynti@ruka.fi
+358 10 382 5222*

*Yritysnumeroon soittamisen hinta on matkapuhelimella soitettaessa matkapuhelumaksu (mpm) ja lankapuhelimella soitettaessa paikallisverkkomaksu (pvm). Puheluhinta määräytyy soittajan puhelinliittymän liittymäsopimuksen perusteella. Ulkomailta soitettaessa hinta määräytyy paikallisen operaattorin hinnaston mukaisesti.

vähennämme -15% majoituksen hinnasta

Tarjoamme treeniryhmille Ski-Inn majoituksesta aina -15% alennuksen. Tee varaus ottamalla yhteyttä myyntiimme.

Lumilautailu ja freestylehiihto

Ruka on kasvanut freestylelaskemisen ja lumilautailun kehdoksi, joka niittää mainetta myös maailmalla. Suurimpana ja maineikkaampana harjoituskenttänä toimii monipuolinen Ruka Park, joka avataan käyttöön osittain jo heti lokakuussa. Ajankohtaisimman infon löydät Ruka Parkin instagramista.

Parkista löytyy useita eri tasoisia hyppyri- ja reililinjoja. Asiantunteva ja omistautunut parkkitiimimme kunnostaa ja kehittää parkkia säännöllisesti; tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu esimerkiksi parkin ison hyppyrilinjan rakennus FIS-standardit täyttäväksi. Keväisin parkkia täydentää Vuosseliin kohoava Ruka Playground, joka tarjoaa leikkikentän kaiken tasoisille laskijoille.  

Eturinteiden puolella sijaitsee kumparelaskijoiden FIS mitoituksen kumparerinne (pituus 225 m, korkeusero 106 m, jyrkkyys 52 % eli 29 astetta) sekä Aerials-hyppypaikka. 

Ruka Park, kumparerinne sekä Aerials-hyppypaikka tarjoavat puitteet treenaamisen lisäksi nimekkäille lumilauta- ja freestylehiihdon tapahtumille sekä kisoille; muun muassa FIS Freestyle World Cup Opening sekä FIS Freeski & Snowboard slopestyle European Cup on järjestetty Rukalla. Olemme myös useana vuonna toimineet Suomen Lumilautamaajoukkueen, QKLS-teamin, yhteistyökumppanina.  

Ruka park ski resort
Freestyle slope

Alppihiihto

Tiesitkö, että Rukalla järjestettiin ensimmäiset pujottelun SM-kilpailut jo vuonna 1956?  

Alppipuolen harjoitteluryhmiä silmällä pitäen Rukaa on kehitetty rinnepuolella jo pitkään – merkittävimpänä mainintana kansainväliset mitat täyttävä FIS-pujottelurinne (pituus 630 m ja korkeusero 182 m). Vuonna 2010 valmistunut FIS-rinne on vaivaton sulkea ratavuoron ajaksi muilta laskijoilta, jolloin treenaaminen on huomattavasti turvallisempaa kuin yhteiskäytössä olevilla rinteillä. 

Ratavuoroja on mahdollista varata lisäksi seuraaviin rinteisiin: Eturinne 2, Pessari 11, sekä Saarua 12. Katsothan ohjeet ennen varauksen tekoa.  

rukan treenikeskus

Maastohiihto, mäkihyppy ja yhdistetty 

Monipuoliset hiihtomaastot, pitkä hiihtokausi lokakuusta huhtikuuhun ja huolletut ladut tarjoavat erinomaisen pohjan treenaamiseen. Vuosittain järjestettävä pohjoismaisten hiihtolajien maailmancup-avaus FIS Ruka Nordic takaa lumivarmojen rinteiden lisäksi myös priimakuntoiset ladut heti alkutalvesta. Yhteensä Rukalla riittää hiihdettävää 125 km edestä, josta valaistuja latuja on 23 km. Useimmat laduista sopivat sekä perinteiselle, että luistelutyylille. Voit katsoa ajantasaisen latujen kunnostustilanteen täältä.   

Mäkihypyssä Rukan suurmäki loistaa Suomen suurimpana hyppyrimäkenä – ollessaan myös samalla yksi maailman isoimmista suurmäistä. Rukan suurmäki on suosionsa ohella lisäksi suurin muovitettu hyppyrimäki maailmassa. Mäkeä on uudistettu isommin viimeksi vuonna 2016, jolloin lisättiin Double-Track -latu-ura ja parannettiin tuulisuojausta. HS 142 suurmäen rinnalla seisoo pienempi HS 70 hyppyrimäki. Mäkihyppyharjoittelu onnistuu talven lisäksi myös kesäaikaan. 

skijump
Ruka Nordic
Varaa loppukauden majoitus -20%

Tarjoamme treeniryhmille loppukauden majoituksesta -20%. Tarjous koskee yli 5 vrk varauksia ajalle 22.4.-5.5.2024. Tee varaus ottamalla yhteyttä myyntiimme sähköpostitse tai soittamalla.

Varaa laadukas Ski-Inn majoitus rinteiden vierestä

Tasokas Ski-Inn majoitukset rinteiden vieressä varmistavat, että treenien jälkeen saa tarpeeksi lepoa. Reissua helpottaa, kun loppusiivous, lakanat ja pyyhkeet kuuluvat aina majoituksen hintaan.

RukaValley Ski-Inn

RukaValley hotellihuoneet ja huoneistot

Tyylikäs, uusi ja tunnelmallinen. Monen kokoisia huoneita ja huoneistoja Vuosselin ja Family Parkin luona. Ravintola, vuokraamo ja ruokakauppa samassa talossa.
Ski-Inn RukaTonttu

RukaTonttu–huoneistot

Sympaattinen ja mökkimäinen sijainti järven rannalla. Omaa rauhaa ja luonnonläheisyyttä, lemmikkilatu kulkee aivan vierestä. Kylään matkaa 400 metriä, rinteeseen ja ladulle pääsee ovelta.
Ski-Inn RukaVillage

RukaVillage–hotellihuoneet ja huoneistot

Majoitus aivan Rukan kylässä, eturinteiden ja salin läheisyydessä.