Konttainen kesällä. Kuva Teemu Lahtinen.

Tulossa Ruka-Kuusamoon

Mihin mennä lomalla Suomessa? Kuusamoon tietysti!

Mikäli vasta pohdiskelet, mihin mennä lomalle Suomessa, meillä on sinulle oivallinen vastaus: tule Kuusamoon! Ruka on yksi Suomen suurimmista hiihtokeskuksista ja koko Ruka-Kuusamon alue puolestaan yksi Suomen suosituimmista ympärivuotisista matkailualueista.

Vastuullista matkailua pitkäjänteisesti kehittäen

Matkailun vastuullisuutta kehitetään alueellamme pitkäjänteisesti ja suunnitelmallisesti. Toivomme, että myös sinä huomioit vastuullisen matkailun periaatteet lomaillessasi. Vastuullisuus-sivultamme löytyy käytännön esimerkkejä ja vinkkejä vastuulliseen lomailuun. 

Vahvuutena monipuolisuus

Suosiomme salaisuus piilee monipuolisuudessa. Meiltä löytyy runsaasti tekemistä koko perheelle, ikimuistoisia seikkailuja kaveriporukoille ja monipuolisia kokouspaketteja ryhmille.

Pidämme hyvää huolta siitä, että lomallasi on mukavaa ja kaikki palvelut toimivat kuten pitääkin.

Koskenlaskua Myllykoskella, Kitkajoki, Oulangan kansallispuisto. Kuva Jani Kärppä.
Tule milloin vain!

Ruka-Kuusamossa löydät tekemistä kaikkina vuodenaikoina. Suosituin matkustamisen ajankohta on talvikausi lokakuusta toukokuuhun, mutta Kuusamon hieno luonto tarjoilee upeita maisemia myös lumettomana aikana.

Kuusamoon on helppo tulla

Lentäen pääsee Helsingistä Kuusamoon reilussa tunnissa. Omalla autolla Lappiin saapuvalle löytyy useampikin maisemallisesti hieno reitti läpi Suomen. Maata pitkin matkaileva yhdistää junan ja bussin.

Paikallisliikenne pelaa

Talvisin alueella liikkuu SkiBus, jonka käyttö on maksutonta Rukan alueella hissilipun omaaville asiakkaille. Gondolilla pääsee liikkumaan kätevästi Rukan alueella. Kansallispuistobussit kuljettavat asiakkaat Oulangan ja Hossan reiteille. Parkkitilaa riittää ja taksipalvelut ovat sujuvia.

Ruka Valley - upea kyläkeskus Valtavaaran kupeessa
Monta toimivaa palvelukeskittymää

Alueen monipuolisin matkailupalvelujen tarjonta löytyy Rukan kylästä. Rukatunturin itäpuolella sijaitseva uusi kyläkeskus Ruka Valley on puolestaan suunniteltu erityisesti laskettelevien perheiden tarpeisiin. Kannattaa tutustua myös Kuusamon keskustan palveluihin, erityisesti monipuolisiin ostospaikkoihin. 

Kaikki, mitä Lapin lomallasi tarvitset

Meillä nukut hyvin, istahdat valmiiseen ruokapöytään ja löydät toimivat varusteet aktiviteetteihin sekä ihania matkamuistoja. 

Hotelli vai mökki ?

Vai kenties erikoisempi majoituspaikka luonnon keskellä – valinnanvaraa riittää!

Herkkuja jokaisen makuun

Meiltä löydät fine diningia, pikaruokaa, ja kaikkea tältä väliltä.

Muistoja mukaan matkalta

Meiltä löydät sopivat varusteet ulkoiluun sekä laadukkaat matkamuistot kotiin vietäväksi.

Tutustu myös näihin