Ruka Info - Matkailuneuvonta


Kumpareen kauppakeskuksessa sijaitsevasta Ruka Infosta löydät Ruka-Kuusamo alueen esitteet ja kartat. Saat myös tietoa ajankohtaisista tapahtumista, käyntikohteista, nähtävyyksistä, ruokapaikoista ja alueen reiteistä. Myynnissä muun muassa alueen maastokarttoja sekä kirjoja alueesta.

Ruka Infosta voit myös varata samoja ohjelmapalveluja kuin Ruka.fi-sivuston osiosta Elämykset. Ruka Infossa voit myös maksaa ohjelmapalveluista liikuntaseteleillä, käteisellä tai pankkikortilla (toisin kuin online-kaupassa, jossa ainoa maksuväline on luottokortti). 

Aulatilassa on asiakkaiden käytössä Rukan kylän maksuton langaton verkko omien läppärien käyttäjille. Tulostusmahdollisuus lisämaksusta (tiedostot sähköpostitse infolle). 

Ohjelmapalvelut

Rukan nettisivuilta varattavissa olevat ohjelmapalvelut ostettavissa myös neuvontapisteestämme. Maksuvälineinä käy kortti tai käteinen sekä tietyissä tapauksissa myös SmartumPay ja ePassi.

Lumikenkäilyä Kuntivaarassa, Ruka-Kuusamo
Jokialueiden kalastusluvat

Kitkajoen yläjuoksun, Oulanka- ja Kitkajoen yhteisluvan, Kuusinkijoen, Naatikkajoen ja Rukajärven luvat ostettavissa meiltä paikan päältä.

Kalastaja heittaa perhoa koskessa Ruka-Kuusamossa

Kuusamon Keskusapteekin palvelupiste

Rukalla ei ole apteekkia (lähin apteekki sijaitsee Kuusamon keskustassa). Ruka Infossa on Kuusamon Keskusapteekin palvelupiste, josta voi ostaa yleisimpiä itsehoitolääkkeitä ja sidetarvikkeita. 

Reseptilääkkeitä voi tilata Remomedi-videoapteekin kautta arkisin klo 10-17 välillä ja noutaa lääkkeet Ruka Infosta. Tilauksen haun yhteydessä peritään 15 € toimitusmaksu jonka voit maksaa kortilla tai käteisellä. Reseptilääkkeet maksetaan tilauksen yhteydessä. 

Kuntosali Ruka Gym

Ruka Infon kautta pääset käyttämään samassa rakennuksessa Kauppakeskus Kumpareessa) sijaitsevan Ruka Gym -kuntosalin palveluja. 

Ruka Infosta on mahdollista ostaa jäsenyyksiä ja kuntosalikäyntejä Ruka Gymille. Ruka Infosta tapahtuvista myyntitapahtumista Ruka Info perii palvelumaksun (7,5 % ostosummasta), joka lisätään kuntosalimaksun päälle. Palvelumaksu on voimassa 4.12.2021 alkaen. Huomioithan, että ostaessasi käynnin Ruka Infosta sinulle luodaan Ruka Gym -tili, jonka voit halutessasi luoda ennakkoon Ruka Gymin nettisivuilla. 

Kumpareen suihkutilat

Kauppakeskus Kumpareessa sijaitsevat naisten ja miesten suihkutilat Ruka Gymin läheisyydessä. Ruka Gymin kuntosalikäynnin hintaan sisältyy puku- ja suihkutilojen käyttö. Pelkkä suihkutilojen käyttö: 10 €/aikuinen, 5 €/lapsi, 6 €/pyyhevuokra. Suihkutiloissa ei ole saunaa. Suihkutilat ovat avoinna Ruka Infon aukioloaikojen mukaisesti.

Matkailijoiden tavarasäilytys esim. vaeltamaan lähdettäessä tai myöhäistä lentoa odottaessa

Rukan kylässä Kauppakeskus Kumpareessa sijaitsevan matkailuneuvontapiste Ruka Infon yhteydessä on pieni matkalaukkuvarasto. Matkatavaroiden säilytyksen hinta on 7 €/vrk ja 10 €/7vrk per iso laukku tai saman seurueen muutama pieni laukku. Tilaan ei mahdu suksia tai lautoja. Matkatavaroiden säilytys on avoinna Ruka Infon aukioloaikojen mukaisesti, muista huomioida myös mahdolliset poikkeukset aukioloajoissa!

Löytötavarat

Rukan alueelta löydetyt löytötavarat voit tuoda Ruka Infoon. Samoin kadonneista arvotavaroista (tai muista tärkeistä esineistä kuten avaimet, silmälasit) voi ilmoittaa Ruka Infoon. 

Postilaatikko, pakettiautomaatti ja pankkiautomaatti

Ruka Infon sisäänkäynnin yhteydessä (ulkona) sijaitsee lähtevän postin laatikko ja alueen ainoa pankkiautomaatti. Rukalla ei ole postin palvelupistettä, mutta paketteja voi vastaanottaa ja lähettää Postin pakettiautomaatin kautta. Pakettiautomaatti sijaitsee Kauppakeskus Kumpareessa 1. kerroksessa samassa aulatilassa K-Market Rukankylän kanssa.

Muut palvelut

Ruka Infon aulassa on pieni asiakaskäyttöön tarkoitettu oleskelutila. Aulasta löytyvät myös asiakkaiden maksuttomasti käytettävissä olevat wc-tilat (mukaan lukien inva-wc). Toinen maksuton vessa löytyy Kauppakeskus Kumpareen 1. kerroksen aulasta (K-Market Rukankylä). 

Image
phone
040 6896 802
Image
email
info@rukakuusamo.fi
Image
Ruka-Kuusamo icon sijainti
Rukatunturintie 9, 93830 Rukatunturi