Tykkymonsteri

Ruka ja Pyhä tarjoavat kausikortit maksutta 10-vuotiaille paikallisille lapsille – vastuullisuusohjelma tukee juniorilaskijoita

Julkaistu 4.10.2023

Ruka ja Pyhä tarjoavat kausikortit maksutta 10-vuotiaille paikallisille lapsille – vastuullisuusohjelma tukee juniorilaskijoita

Ruka ja Pyhä tarjoavat kausikortit jälleen maksutta paikallisille vuonna 2013 syntyneille lapsille. Ilmaiset kausikortit ovat osa vastuullisuusohjelmaamme, jonka yhtenä toimenpiteenä haluamme kannustaa ja tukea lapsia lumilajien pariin. Lisäksi Ruka jakoi kymmenen junioristipendiä tukemaan junioreiden matkaa kilpaurheilijoiksi.

Vuonna 2019 lisäsimme vastuullisuusohjelmamme yhdeksi toimenpiteeksi lupauksen tarjota maksutta Ruka-Pyhä kausikortit 10-vuotiaille kuusamolaisille lapsille joka talvi. Rukan vastuullisuusohjelman yhtenä tärkeimpänä tavoitteena on varmistaa, että myös tulevilla sukupolvilla on mahdollisuus nauttia laskemisesta ja lumen riemuista.

Alkavalla kaudella 2023-2024 kausikortit ovat ilmaisia vuonna 2013 syntyneille Kuusamolaisille lapsille. Sisartunturimme Pyhä myöntää ilmaiset kausikortit Pelkosenniemellä, Sodankylässä, Kemijärvellä sekä Savukoskella asuville vuonna 2013 syntyneille lapsille.

Kausikortilla voi lasketella Rukan ja Pyhän rinteillä veloituksetta koko hiihtokauden ajan. Mikäli laskettelu tai lautailu ovat täysin uusia lajeja, Rukan hiihtokoulusta on hyvä hakea alkuun tukea yksityistunnin tai kurssin merkeissä. 

Ruka ski school
Rukan hiihtokoululta saat apua laskuharrastuksen aloittamiseen tai lajissa kehittymiseen.

 

Juniorstipendit lupaaville juniorilaskijoille

Jo toista vuotta peräkkäin jaoimme lupaaville juniorilaskijoille stipendit tukemaan heidän matkaansa kilpaurheilijoiksi. Sponsorointiyhteistyötä olemme tehneet monien nuorten urheilijoiden kanssa jo pitkään.

Yhteensä jaoimme Junioristipendejä tänä syksynä kymmenen kappaletta. Stipendin sisältö oli pääsääntöisesti kausikortti Rukan hiihtokeskukseen. Nimen julkaisun hyväksyneet ja Junioristipendin vastaanottaneet ovat freeskin puolelta Niklas Heikkinen, Tindra Holmbom sekä Julius Temonen. Lumilautailijoista stipendin saivat Jasmin Lammintausta, Aarre Silander, Eedla Höglund, alppihiihdosta Silja Nummela ja Emilia Aronen, sekä kumparelaskijoista Mauno Honkanen.  

 

Maston uudistus lisää laskettavaa myös nuoremmille


Maston uudistuksen myötä Maston rinnealue palvelee jatkossa entistä paremmin myös lapsia ja nuoria; uusi 8-hengen tuolihissi, Tykkylaakso sekä erilaisia muotoja sisältävä FunSlope valmistuvat parhaillaan. Yhteensä neljä uutta loivan profiilin rinnettä takaavat mukavaa laskettavaa taitotasosta riippumatta, ja siirtymiä Maston sekä eri rinnealueiden välillä on parannettu. Maston avajaisia vietetään 6.-10.12.2023. Ensimmäisenä avajaispäivänä MastoExpress-hissin käyttö on kaikille maksutonta, ja koko avajaisten ajan rinteillä järjestetään kaikille avointa ohjelmaa. Rukalla kausi alkaa kuitenkin jo perjantaina 6.10. kun Saaruan rinteet avautuvat klo 9.30.
 

Tykkymonsterit
Täysin uudistuneen Maston avajaisia vietetään 6.-10.12.2023.