Ruka Nordic kisakylä

FIS RUKA NORDIC 2022

Rukakeskus toimii lumetuksen tukena sekä majoituksen asiantuntijana Ruka Nordicin hiihdon, yhdistetyn ja mäkihypyn maailmancup-kisoissa 

Julkaistu 25.11.2022

Jälleen on se aika käsillä, kun FIS World Cup Ruka Nordic käynnistää maastohiihdon ja yhdistetyn maailmancup-kiertueen sekä jatkaa mäkihypyn maailmancup-kiertuetta Rukan jylhissä maisemissa. Ruka Nordicin kisatunnelma valtaa koko Kuusamon ja erityisesti Rukan stadionin alueen marraskuun viimeisenä viikonloppuna 25.–27.11.2022.  

  

Jännittävän urheilujuhlan kulisseissa on kuhissut jo pitkään ennen tapahtuman alkamista, kun suorituspaikkoja, urheilijoiden huoltotiloja ja yleisöalueita ja majoitusta on valmisteltu legendaarista kisaviikonloppua varten. Kisojen järjestämisestä vastaa Kuusamon Erä-Veikot, apunaan jopa 800 vapaaehtoista. Rukan hiihtokeskuksen omistava Rukakeskus on mukana kisajärjestelyissä. 

  

Kisapaikat kuntoon vuosikymmenien lumiosaamisella 

Yksi olennaisimmista elementeissä kisassa on lumi – kuinka sitä riittää, kun syksy on ollut poikkeuksellisen lämmin? 

Ei syytä huoleen, sillä vähälumisesta alkutalvesta huolimatta kisan lumitilanne on hyvällä tolalla. Latujen ja hyppyrimäen valmisteluja tukee kesän yli säilössä ollut lumi, ja kisaviikkoa edeltävät pakkaset ovat tarjonneet hyvät olosuhteet lumetukselle. Pakkasen lisäksi hyvä lopputulos saavutetaan ensiluokkaisen kaluston ja ihmisten vahvan lumiosaamisen avulla. Rukakeskus on tarjonnut kisaorganisaation käyttöön lumitykkejä, minkä lisäksi Erä-Veikkojen kokeneen lumetustiimin mukana on Rukakeskuksen ammattilaisia luomassa kisaajille parhaimmat mahdolliset lumiolosuhteet.  

– Lumetustiimi on tykittänyt kahdeksalla lumitykillä kolmessa vuorossa viime viikot sään niin salliessa. Tiimin kokeneimmat ovat olleet mukana lumetuksessa ja suorituspaikkojen rakentamisessa ensimmäisistä kisoista alkaen, kertoo Kuusamon Erä-Veikkojen lumetustiimin päällikkö Reino Moilanen

  

Rukabooking hoitaa Ruka Nordicin majoituksen 

Tapahtuman majoitustoimistona toimii Rukakeskuksen oma Rukabooking-myyntipalvelu, joka hoitaa joukkueiden, kisaorganisaation ja median majoitusvaraukset sekä ruokailuihin liittyvät järjestelyt. Tämä joukko on lähes 900 henkilön suuruinen, kun mukaan lasketaan 43 joukkuetta, järjestävän organisaation ihmiset sekä mediaryhmät.  

Näiden ryhmien käytössä Nordicin aikaan on noin 500 huonetta tai huoneistoa, joista pääosa on Rukan kylän alueella. Majoituskohteina toimivat Rukakeskuksen välittämien Ski-Inn hotellien ja huoneistojen lisäksi Scandic Rukahovin hotelli sekä huoneistot, Hotelli Rukatonttu, Ruka Ski Chalets, Lomarenkaan huoneistot sekä Kuusamon Tropiikki.  

 Vapaaehtoisten majoituksesta vastaa puolestaan Kuusamon Eräveikot.  

–Teemme tiivistä yhteistyötä Suomen hiihtoliiton ja Kuusamon Eräveikkojen kanssa majoituksen järjestämisen suhteen, sillä esimerkiksi joukkueiden majoituksiin vaikuttavat kansainvälisen hiihtoliiton määrittämät lajikohtaiset säännöt, kertoo Mari Kämäräinen, joka vastaa majoitusvarausten organisoinnista Rukan myyntipalvelussa. 
 

Ruka Nordicin pääsihteeri Marika Paananen puolestaan kertoo, että Rukan myyntipalvelun kanssa yhteistyö on sujunut moitteettomasti. 

–Joukkueet vahvistavat lopulliset majoitukset hyvin lähellä kilpailuja. Majoitus- ja järjestäjän kuljetustoimiston yhteistyön tulee olla saumatonta, koska kyse on isosta väkimäärästä. Rukalla sujuvuuden etuna on majoitusten ja stadionin läheisyys, Paananen toteaa. 

 

Pysäköinti ja liikkuminen Ruka Nordicissa 

Rukan stadion ja koko hiihtokeskuksen alue täyttyy viikonloppuna Nordicin myötä, sillä kisoihin odotetaan paikan päälle tuhansia katsojia. Stadionin vieressä on pysäköintitilaa erittäin rajallisesti, joten omalla autolla liikkuvien kannattaa parkkeerata auto kauemmas ja saapua stadionille tunturin kulkuvälineillä, kuten Skibussilla tai gondolilla. 

Rukalla on useita pysäköintialueita omalla autolla kulkeville, ja pysäköintialueet löydät täältä: Pysäköinti Rukalla.  

Rukan suurin parkkialue sijaitsee Vuosselissa. Omalla autolla saapuville yksi hyvä vaihtoehto on parkkeerata auto joko Vuosselin tai Ruka Valleyn parkkialueelle ja siirtyä gondolilla Rukan kylään ja siitä kävellen stadionille. Gondoli palvelee kisaviikonloppuna klo 9.30–23, menopaluu 12,5 €. 

Kisapaikalle pääsee myös kisabussilla. Rukan ja Kuusamon välillä liikennöi Nordic Ski Bussi, jonka aikataulut voit tarkistaa täältä: Ruka Nordic skibus aikataulu.

Rukan alueella ajavien Skibussin linjojen 1 ja 2 aikataulut löydät puolestaan täältä: Bussit.

  

Ruka Nordic 25.–27.11.2022 – Kolme päivää maailman parasta talviurheilua: 

FIS Ruka Nordic