Olet täällä

Pystyvälilehdet

accomodtion
Rukan matkakauppa
Majoitus
Esim. 21.04.2018
activity
Rukan matkakauppa
Aktiviteetit
Tekemistä jokaiselle lomapäivälle!

Koskenlaskua, melontaa, vaellusta, kalastusta, golfia ja kaikkea muuta kivaa!

VARAA SEIKKAILUSI
travel
Rukan matkakauppa
Matkustaminen
Lento-, juna- ja bussiliput löydät täältä!

Edestakainen matka lentäen Kuusamoon tai junalla Ouluun alle 130 eurolla.

VARAA NYT
package
Rukan matkakauppa
Offers & Packages
Tutustu Ruka-Kuusamon paketteihin ja tarjouksiin ja varaa omasi pian - parhaat edut viedään käsistä.

KATSO PAKETIT
tickets
Rukan matkakauppa
Pääsyliput
Liput parhaisiin bileisiin!

JVG, Isac Elliot, Anna Abreu, Stig, Kasmir, Pete Parkkonen, Jenni Vartiainen, Jukka Poika, Apulanta, Elastinen...

VARAA BILELIPUT
lifts
Rukan matkakauppa
Hissiliput
Hissiliput edullisimmin netistä.

Perhelipulla lapsille 30 % lisäalennus!

NÄYTÄ HISSILIPPUHINNAT

Ruka on Euroopan lumivarmimpia hiihtokeskuksia

Yli 200 hiihtopäivää vuodessa tekevät Rukasta yhden Euroopan lumivarmimmista laskettelukohteista. Pitkän hiihtokauden salaisuus on otollisen ilmaston lisäksi ensiluokkaisessa lumetuskalustossa ja -osaamisessa. Rukan laskukausi 2016-2017 avattiin säilölumen turvin 10.10.2016 klo 10:00.

Rukalla lasketaan 6.10.2017 alkaen

Ruka on Euroopan lumivarmin hiihtokeskus, jonka salaisuus on otollisen ilmaston lisäksi ensiluokkaisessa lumetuskalustossa ja -osaamisessa. Rukan 90 lumitykkiä tekevät parhaimmillaan 1 250 kuutiometriä lunta tunnissa. Aikaisen aloituksen lisäksi lumetus varmistaa hyvät hiihtokelit keväälle saakka.

Lumetustilanne Talven tapahtumat

Lumen säilytys

Rukalla kokeiltiin kesällä 2016 menestyksekkäästi uutta lumen säilytysmenetelmää Saaruan rinteessä numero 13. Talven aikana rinteeseen tehtiin lumitykeillä useiden metrien lumikerros, joka ajettiin keväällä kolmeen suureen kasaan. Lumikasat on päällystettiin valkoisella harsolla ja osittain sahanpurulla. Säilyneestä lumesta tuli noin 20 metrin levyinen ja puoli metriä paksu lumikerros koko rinteen pituudelta. Laskukaudelle 2017-2018 Rukalla säilötään lunta kahdessa rinteessä ja kausi käynnistyy Saaruassa 6.10.2017 klo 9:30.

Rukan lumetuskalusto

Rukan lumetuskalustossa on yli sata erilaista lumitykkiä, Technoalpinen siirreltävät ja tehokkaat puhallintykit luovat lunta parhaillaan 25 lumitykin voimin. Usealle Rukan kävijälle ovat tuttuja myös niin sanotut kuikat eli rinteiden reunalla olevat kiinteät paineilmatykit, joita on kahta mallia. Automaattisia Lance-korkeapainetykkejä on mm. Vuosselissa ja Eturinteillä yhteensä 50 kappaletta. Lisäksi rinnealueilla on siirreltäviä ja kiinteitä perinteisen mallin korkeapainetykkejä kaikkiaan 30 kappaletta. Automaattisen lumetusjärjestelmän piiriin kuuluvat Vuosseli, Superpipe, Eturinteet, FIS-rinne ja kesällä 2017 automatiikka laajenee myös Saarua 13 rinteeseen.

Lumiosaaminen eli snowhow

Rukalla on vuosikymmenten kokemus lumen tekemisestä ja lumetuksen parissa työskentelee lumettajia kellon ympäri. Lumetushenkilöstö siirtää lumitykkejä kelien mukaan, jotta lumi laskeutuu suunniteltuun paikkaan. Kalustoa tulee myös tarpeen tullen sulattaa tai puhdistaa. Koska lumetukseen käytetään järvivettä, roskien kulkeutuminen tykkien suodattimiin on tavanomaista ja suodattimia vaihdetaan siirtojen yhteydessä. Kiinteitä tykkejä sammutellaan ja käynnistellään tuulen mukaan.