Usein kysytyt kysymykset, Rukan verkkokauppa

Maksutavat

Mitkä maksutavat käyvät verkkokaupassa?

Rukakeskus Oy:n verkkokaupassa hyväksymme

  • Credit tai Debit-korttimaksut (Visa, Mastercard, ApplePay, GooglePay)
  • Verkkopankkimaksut (Paytrail-palvelun kautta)
  • MobilePay-maksut (tilapäisesti pois käytöstä)

Verkkokaupan maksutapoja hallinnoi Rentle Payments ja maksutavat monipuolistuvat ja kehittyvät jatkuvasti.

Valitettavasti toistaiseksi Epassilla, Kulttuuri- ja virikeseteleillä sekä Finnair Plus -pisteillä voit maksaa vain paikan päällä, lipunmyyntipisteissä.

HISSILIPPUJEN JA VÄLINEVUOKRAN MAKSAMINEN LIIKUNTA- JA KULTTUURISETELEILLÄ

Lipunmyyntipisteissämme Rukalla voit maksaa hissiliput ja välinevuokraukset alla mainituilla liikunta- / kulttuuriseteleillä. Kaikki setelit ovat henkilökohtaisia ja kaikissa käyttämissäsi seteleissä tulee olla nimi selkeällä käsialalla kirjoitettuna. Liikunta- / kulttuuriseteleillä ei voi maksaa hissilippuja näköalahissiin tai kesäkelkkamäkeen kesällä (verottajan päätös).

  • Smartum (liikuntasetelit ja Smartum Mobiilimaksu)
  • Edenred Ticket Mind&Body
  • Eazybreak
  • Virikeseteli
  • EPassi (entinen Sporttipassi)
  • Tyky-Kuntoseteli
  • Tyky-Online

Huomioithan, että toistaiseksi setelit/sähköiset edut  eivät käy maksuvälineenä nettikaupassamme (Poikkeuksena Edenred -kortti joka toimii perinteisen maksukortin tavoin).

Kesän usein kysytyt kysymykset

Onko kesäkelkkarata sateella auki?

Turvallisuussyistä rata on suljettu sateella ja hissit ovat suljettu kovalla tuulella. Tavoitteena on avata rata aina 1–2 tunnin sisällä sateen päättymisen jälkeen.

Onko kesäkelkkarata auki/milloin se aukeaa?

Kesäkelkkaradan avaustavoite on 10.6.

Kesän aukioloajat voit tarkistaa täältä:

aukioloajat
 

Miten menopaluulippu toimii?

Menopaluulipussa on kaksi leimausta (2 matkaa), eli joko kaksi matkaa hissillä, yksi hissinousu sekä lasku kesäkelkkaradalla tai kaksi laskua kesäkelkkaradalla. 

Kuinka kauan jalankulkijalippu on voimassa?

Jalankulkijalippu on voimassa koko kesäkauden 2022.

Mitä lippuja tarvitsen, jos olen menossa Zipline-vaijeriliukuun?

Hissejä käyttääksesi tarvitsen jalankulkijahissilipun, sekä erikseen ostettavan Zipline-lipun, joka ostetaan Ruka Zipline -yritykseltä. 

Osta Zipline-liput täältä

Pääsenkö Gondolilla Ziplinelle?

Ziplinelle pääsee ainoastaa Village Express hissillä - ei gondolilla. Zipline lähtöpaikka on Village Expressin huipulta ja päätepiste Gondolin väliasemalla Saaruassa.

Meneekö gondoli huipulle?

Gondoli kulkee Rukan kylästä Saaruan huipun kautta Ruka Valleyyn, ei siis Rukan huipulle. Rukan huipulle pääset Village Express -tuolihissillä.

Onko sarjalippu henkilökohtainen?

Ei ole. Sarjalippua voi käyttää useampi henkilö. 

Minkälaisia pyöräreittejä teiltä löytyy?

Ruka Bike Parkista löytyy ajettavaa kaiken tasoisille sekä ikäisille.
Voit tutustua reitteihin tarkemmin täällä:
Bike Park - reitit

Hissiliput

Mikä on Keycard-älykortti?

Kaikki hissiliput ladataan 7 € hintaiselle pantilliselle etäluettavalle KeyCard-kortille. Halutessasi voit palauttaa ehjän, pantilla merkityn KeyCardin, jolloin palautamme siitä 5 € kaikissa Rukakeskuksen myyntipisteissä. KeyCard kannattaa kuitenkin säilyttää, sillä se on uudelleen ladattava ja käy kaikissa SkiDataa käyttävissä hiihtokeskuksissa.

Verkkokauppa ei hyväksy Keycard-numeroani, mitä teen?

Hissilipun voi ladata KeyCardille, jonka numerosarja alkaa 01-, 25- tai 30, syötä numerosarja huolellisesti. Jos verkkokauppa ei hyväksy tällaista numerosarjaa, voit joko ostaa uuden KeyCardin netistä hissilipun oston yhteydessä tai ostaa hissilipun lipunmyyntipisteestämme.

HUOM! Nettikaupasta ei voi ostaa hissilippuja 08, 8, 14- tai 29 -alkuiselle KeyCardille ja 25-alkuiselle kortille et voi ladata lippua, jos siinä on jo voimassaoleva hissilippu (esim. toisen keskuksen kausikortti). 

Mistä löydän kortin ID-numeron?

KeyCard-kortin ID-numeron löydät kortin takaa mainoksen vierestä pystystä: numerosarja on muotoa 
25-1614 7097 9208 5829 6762-9, 
30-1614 7256 2504 3849 7944-8, 
01-1614 7133 5364 7760 6925-3. Syötä koko numerosarja.

Minne täytän verkkokaupassa Keycard-numeroni?

Keycardin sarjanumero syötetään verkkokaupassa maksun jälkeen. 

Ostin lipun verkosta suoraan omalle KeyCardille. Voinko mennä suoraan rinteeseen?

Kyllä. Jos syötit onnistuneesti KeyCardisi numerosarjan verkkokaupassa, ei sinun enää tarvitse aktivoida lippua asiakaspalvelussa, vaan hissilippusi on käyttövalmis ja toimii automaattisesti portilla valitsemanasi aloituspäivänä. 3 tunnin lippu aktivoituu ensimmäisestä hissileimauksesta.

Voinko ostaa useamman hissilipun kerralla, jos haluan ostaa uuden Keycardin sekä haluan käyttää olemassa olevia Keycardeja

Valitettavasti Keycardin määrää verkkokaupassa ei voi muuttaa lippujen määrään nähden, eli verkkokaupassa voit lisätä Keycardin tiedot kaikkiin valittuihin lippuihin tai ostaa Keycardeja koko lippujen määrän verran. Mikäli sinulla olisi 2 Keycardia omasta takaa ja tarvitsisit vielä 2 lisää, teethän 2 eri ostoa verkkokaupassa, tai asioit lipunmyyntipisteissämme.

Voinko valita minä päivinä käytän hissilippuni?

Useamman päivän hissiliput on aina käytettävä peräkkäisinä päivinä (poikkeuksena 3/4* ja 5/7** hissiliput). Verkkokaupassa valitsemasi aloituspäivä hissilipullesi on lippusi ensimmäinen voimassaolopäivä. 3 tunnin lippu aktivoituu ensimmäisestä hissileimauksesta valittuna aloituspäivänä.

* 3 vapaavalintaista hiihtopäivää 4 päivän aikana. Yömäki sisältyy lippuun kun lipun voimassaoloaika osuu perjantaille.
** 5 vapaavalintaista hiihtopäivää 7 päivän aikana. Yömäki sisältyy lippuun kun lipun voimassaoloaika osuu perjantaille.

Voinko ostaa useamman hissilipun kerralla nettikaupasta?

Voit ostaa useamman hissilipun samalla kertaa nettikaupastamme, jos lippujen aloituspäivä on sama. Tällä hetkellä samaan ostoskoriin voi lisätä vain samana ajankohtana alkavia tuotteita. Jos haluat ostaa lippuja eri päiville, teethän uuden oston.

Käykö hissilippuni rattikelkkailuun?

Hissiliput, joiden voimassaoloaika on 2 päivää tai pidempi ovat käytettävissä rattikelkkailuun, myös lipun viimeisenä voimassaolopäivänä (ei sisällä rattikelkkavuokraa). 3 tunnin, 1 päivän tai iltapäivän mittaiset hissiliput eivät ole kelpoisia rattikelkkailuun ja tällöin on ostettava rattikelkkailuun erillinen lippu, joka on voimassa rattikelkkailun ajan klo 19:30–21:30. Lue lisää rattikelkkailusta>.

Voinko käyttää hissilippuani toisessa keskuksessa?

Kaikki Rukan hiihtokeskuksen hissiliput käyvät myös Pyhällä. 

Millainen on perhelipun etu?

Kahden aikuisen ostaessa 5-14 päivän hissiliput, annamme samoista lasten ja nuorten lipuista -25% alennuksen!

Talven välinevuokraus

Miten noudan netissä vuokraamani välineet vuokraamosta?

Jos olet tehnyt nettivuokrauksen viimeistään edellisenä päivänä oikeiden kokotietojen kanssa, varaamasi välineet ovat valmiina noudettavaksi valitsemanasi aloitusaikana. Mahdollisia aamujonoja voi välttää noutamalla välineet jo edellisenä iltana klo 17 eteenpäin valitun vuokraamon noutopisteeltä. (Perjantaisin kello 21 alkaen).

Vuokraamoon saapuessasi voit noutaa välineet suoraan nettivuokraamon noutopisteestä. Välineet tulee palauttaa samaan vuokraamoon kuin mistä ne on noudettu.

Suosittelemme tekemään nettivuokrauksen viimeistään edellisenä päivänä, jotta henkilökunta ehtii valmistella välineet noutoa varten. Hyvissä ajoin tehty nettivuokra varmistaa myös, että kiireisimpänä sesonkina saat käyttöösi juuri sinulle parhaiten sopivat välineet.

Minne täytän tarkemmat tietoni nettivuokraukseen liittyen?

Pääset täyttämään tarkemmat tiedot välinevuokraustasi koskien varauksen vahvistamisen jälkeen. Kysyttävät tiedot ovat pituus, paino, kengännumero, kokemustaso sekä ikä.

Miten osaan valita oikean kokoisen monon vuokratessani välineet verkosta?

Suksimonoon tai lumilautakenkään ei kannata jättää ylimääräistä tilaa, sillä parhaiten rinteessä toimii napakka jalkine, joka tukee hyvin jalkaa ja nilkkoja. Valitse sama koko kuin mikä sinulla on muissakin kengissäsi. Sovita laskettelumonot tai lumilautakengät noutovaiheessa ennen rinteeseen menoa – jos valmiiksi valitsemamme kenkä ei istu jalkaasi tai osoittautuu väärän kokoiseksi, etsimme sinulle sopivamman kengän hyllystä. Koko on ilmoitettu euro-kokona sekä senttimetreinä.

Miksi minun pitää ilmoittaa taitotasoni välineitä vuokrattaessa?

Kysymme taitotasoasi, sillä se määrittelee minkälaiset varusteet ovat sinulle sopivin valinta rinteeseen. Tarjoamme kaiken tasoisille laskijoille yhtä laadukkaat välineet, joten esimerkiksi aloittelijan ei kannata mäkeen taitajan varustein sillä ajatuksella, että ne olisivat paremmat. Saat rinnepäivästä eniten iloa kun lasket varusteilla, jotka vastaavat parhaiten sinun tarpeitasi.

Miksi kysytte painoani?

Tarvitsemme painotietosi, jotta osaamme säätää suksisiteiden din-arvot kohdalleen ja sinä voit keskittyä rinteessä hyviin laskuihin. Jos et tiedä tarkkaa painoasi, ilmoita lähin arviosi. Tarvittaessa vuokraamo auttaa siteiden uudelleen säätämisessä.