Olet täällä

Ruka-Kuusamo Matkailu ry

Ruka-Kuusamo Matkailu ry:n perustivat alueen suurimmat matkailutoimijat ja Kuusamon kaupunki vuonna 2002.

Yhdistyksen tarkoituksena on kehittää Ruka-Kuusamon matkailualueella toimivien yritysten toimintaympäristöä, lisätä alueen kansainvälistä ja kansallista vetovoimaisuutta ja tunnettavuutta sekä kasvattaa matkailusta saatavaa tuloa ja työllisyyttä siten, että matkailuyritysten edut otetaan huomioon kestävällä tavalla.

Yhdistys on osaltaan toteuttamassa yrittäjien laatimaa visiota 2020:
Ruka-Kuusamo - kansainvälinen, maan halutuin ympärivuotinen matkailualue

Organisaatio

Hallituksessa on 5-6 varsinaista jäsentä ja 1-2 varajäsentä. Lisäksi käytännön toimintaa tukevat erilaiset tiimit, kuten markkinointitiimi ja infotiimi. Tiimit suorittavat hallituksen määrittelemät tehtävät budjetin mukaisesti. Ruka-Kuusamo Matkailu ry:n toimitusjohtaja on Mats Lindfors.

Alueen matkailuneuvontaa hoitavat Kuusamo Info Matkailukeskus Karhuntassussa ja  Ruka Info Kauppakeskus Kumpareessa. Matkailuyhdistyksen tuottamia alueen matkailuesitteitä löydät myös hotellien vastaanotoista.

Matkailun vastuullisuus

Olemme sitoutuneet kehittämään matkailua alueellamme pitkäjänteisesti ja suunnitelmallisesti. Ruka-Kuusamo on mukana Visit Finlandin Sustainable Travel Finland -ohjelmassa. Ruka-Kuusamo Matkailu ry rakentaa parhaillaan omaa Ekokompassi-ympäristöjärjestelmää. Lisätietoa vastuullisuudesta alueellamme: ruka.fi/kestavyys