Kitka - Ruka Mountain Bike Weekend 2022

Kitka maastopyöräilytapahtuma valtaa Rukan heinäkuun viimeisellä viikolla, 27.-30.7.2022. Alamäkipainotteinen tapahtuma tarjoaa vauhdin hurmaa niin kisaajille, viikonlopun viettoon saapuville harrastajakuskeille kuin menevää seurattavaa yleisölle. 

Viihteellisen viikonlopun viimeistelevät  asianmukaiset loppubileet, tottakai! 
Aika
27.7.2022 - 30.7.2022
Paikka
Rukatunturi
Urheilu Musiikki Isot tapahtumat
Kitka MTB

Kitka MTB - mitä, missä, milloin?

Tapahtuman aikaan ajettavaa ja koettavaa löytyy kaikentasoisille ja -ikäisille kuskeille. Bike Park -ratojen lisäksi tarjolla on pump trackia, tekniikkarataa ja myös enduro- ja  XC-reittejä. 

Ota somekanavat seurantaan @kitka.mtb ja @rukabikepark ja pysy kartalla mitä tuleman pitää!


Funduro Cup 27.-28.7.2022

Funduro Cupin neljäs ja pohjoisin osakilpailu ajetaan Rukalla. Kilpailu on kaksipäiväinen. Kuusamon mykistävät maisemat ja etelän keskuksiin verrattuna pitkät reitit eivät jätä ketään kylmäksi.

Rukan kilpailureitit ovat profiililtaan kohtalaisen loivia, mutta pitkähköjä. Vaikeustasoltaan reitit ovat sinisiä tai punaisia. Käytössä on useampi erityylinen hissi, joiden lisäksi kisassa on myös poljettavia siirtymiä.

Keskiviikkona treenataan kisaratoja ja suoritetaan kaikille pakollisen kilpailijakokouksen jälkeen sokkona yksi erikoiskoe. Torstain kilpailu starttaa klo 11:00. 

Lisätietoja ja ilmoittautuminen Funduro Cupiin


Suomi DH Cup #5 29.-30.7.2022

Alamäkipyöräilyn Suomen cupin kiertueen finaalikisa käydään Rukan tunturimaisemissa Vintek DH-cupin viidennen osakilpailun myötä.

Kahtena edellisenä kautena Rukalla kisattiin lajin SM-kisat ja niistä saadun erinomaisen palautteen johdosta odotukset ovat kovat kutkuttavaan kauden päätökseen. Uusi kisarata tuo vielä oman mausteensa soppaan. 
Erittäin vauhdikasta seurattavaa siis luvassa myös yleisölle.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen Suomi DH Cupin päätöskilpailuun


Ride & Climb Turbo Slalom powered by Specialized 29.-30.7.2022

Uutena formaattina Kitka MTB viikonloppuun saadaan Ride & Climb Turbo Slalom, joka nimensä mukaisesti sisältää sekä laskua että nousua. Tämän kisa suoritetaan sähköavusteisella maastopyörillä. Kisaan voi osallistua joko omalla tai kisan yhteistyökumppanin, Specializedin paikalle tuomilla pyörillä. Rata pitää sisällään bermejä, pieniä laitureita/hyppyjä sekä pujottelu-osuuden.

 
Ride & Climb Turbo Slalom kisaan pääset mukaan ilmoittautumalla ja maksamalla Kitka MTB:n osallistumismaksun 27.7.22 mennessä.


Kitka Rookie DH 30.7.2022

Pykälän helpommalla Saarua Flow DH-radalla harrastajakuskit pääsevät kisaamaan itseään, toisiaan ja kelloa vastaan. Rookie DH -kisa soveltuu bike parkeissa tai endurokisoissa ajaneille kuskeille, joilta löytyy enduro/DH-pyörä, fullface-kypärä ja vähintään polvisuojat. Suosittelemme myös selkäpanssarin ja muiden suojavarusteiden käyttöä.

Rookie DH kisaan pääset mukaan ilmoittautumalla ja maksamalla Kitka MTB:n osallistumismaksun 27.7.22 mennessä.


Alustava aikataulu

Ke 27.7. Funduro Cup - harjoitukset + sokko EK
To 28.7. Funduro Cup - kisa
Pe 29.7. Suomi DH Cup - harjoitukset
Pe 29.7. Ride & Climb Turbo Slalom
La 30.7. Kitka Rookie DH - treenit + kisat
La 30.7. Suomi DH Cup -  kisat
La 30.7. Ride & Climb Turbo Slalom

Järjestäjä pidättää oikeudet muutoksiin. 


Sarjat - Rookie DH ja Ride & Climb Turbo Slalom

Miehet
Naiset
Junior pojat 15-17 vuotiaat
Junior tytöt 15-17 vuotiaat
Junior pojat 12-14 vuotiaat
Junior tytöt 12-14 vuotiaat

Rookie DH ja Ride & Climb Turbo Slalom kisoihin pääset mukaan ilmoittautumalla ja maksamalla osallistumismaksun 27.7.22 mennessä.

Ilmoittautuminen & osallistumismaksut

FUNDURO CUP

59€/45€ (Aikuiset/Juniorit ja nuoret)
Jälki-ilmoittautuminen paikanpäällä 69€/55€ (myös korttimaksut!)
Ilmoittautuminen

SUOMI DH CUP

Osallistuminen ennakkoon 25e. Jälki-ilmoittautuminen paikanpäällä 50e.
Ilmoittautuminen

KITKA ROOKIE DH JA RIDE & CLIMB TURBO SLALOM

Ilmoittaudu mukaan ostamalla kisapaketti verkkokaupasta.
Kuhunkin kisaan/lajiin on rajallinen määrä osallistumispaikkoja.

Ilmoittautumiseen sisältyy Rookie DH sekä Ride & Climb Turbo Slalom osallistuminen.
Lipun oston yhteydessä ilmoita myös sarja, johon ilmoittaudut.

Aikuiset - yli 18 vuotiaat
25€ + Liveto palvelumaksu  24.7.2022 mennessä
35€ + Liveton palvelumaksu 25.-29.7.2022

Vapaa pääsy Kitka After partyyn la 30.7.2021 (eteispalvelumaksu peritään ovella)

Juniorit - alle 18 vuotiaat
15€ + Liveto palvelumaksu 24.7.2022 mennessä
25€ + Liveto palvelumaksu 25.-29.7.2022

Kilpailuihin osallistuminen vaatii voimassaolevan hissilipun.


Hissilipputarjous kilpailijoille

Ruka tarjoaa Kitka Moutain Bike Weekendin kilpailijoille hissiliput tapahtuman ajaksi 27.-30.7. -15% alennuksella.  

Alennetun hissilipun voi lunastaa Pisteen vuokraamon lipunmyynnistä henkilö, joka on ennakkoon ilmoittautunut ja maksanut osallistumismaksun vähintään yhteen tapahtuman kilpailuun - Funduro Cup, DH Cup tai Rookie DH ja Ride & Climb Turbo Slalom.


Majoitustarjous

Majoitu Ski-Inn RukaVillage30, RukaSuites43 tai Aurinkorinne49 huoneistossa 4 yötä 3 yön hinnalla tapahtuman aikaan 27.-31.7.2022. Halutessasi voit ostaa majoitukseen myös lisäöitä.

Varaa majoitus Rukan myyntipalvelusta sähköpostitse myynti@ruka.fi. Tarjouksen saat ilmoittamalla koodin: Kitka.


Osallistumisehdot

Jokainen osallistuja on velvollinen huolehtimaan omasta vakuutusturvastaan. Tarkista oman vakuutusyhtiösi kanssa vakuutustasosi kattavuus kilpailuun osallistumiseksi. Osallistujia ei ole vakuutettu kilpailun järjestäjän toimesta. 

Ilmoittautuminen on sitova ja henkilökohtainen. Osallistumismaksua ei palauteta, mikäli osallistuja on estynyt osallistumaan kilpailuun. Osallistuja voi siirtää ilmoittautumisen toiselle henkilölle ma 25.7.2022 saakka, ilmoittamalla asiasta Kitka.mtb Facebook sivulla yksityisviestillä.

Mikäli viranomaismääräykset tai -rajoitukset estävät tapahtuman/kilpailun järjestämisen kokonaan, perityt osallistumis- ja pääsymaksut palautetaan kokonaisuudessaan (poislukien toimitusmaksu) maksun jo suorittaneille osallistujille.

Osallistumismaksut sisältävät täysi-ikäisten (+18v) osallistujien sisäänpääsyn Kitkan After partyyn, poislukien mahdolliset eteispalvelumaksut. Mikäli rajoitukset estävät After partyjen järjestämisen, järjestäjä ei ole velvollinen korvaamaan osallistumismaksua kokonaan tai osittain.

Rookie DH ja Ride & Climb Turbo Slalom osallistumiseen ei vaadita lisenssiä. Funduro Cup ja Suomi DH Cup kilpailuihin mahdollisesti tarvittavat lisenssit ja osallistumismaksut löytyvät järjestäjien omilta nettisivuilta.
Kilpailijoilla tulee olla voimassaoleva hissilippu.