Opastetut maastopyöräretket

Koe Rukan luonto maastopyörän selästä! Opastetut maastopyöräretket vievät sinut Rukan läheisyydessä mutkitteleville metsä- ja vaaramaisemien polkureitistöille. Tarjolla on sekä kahden että kolmen tunnin pyörälenkkejä. Varaa oma retkesi alla olevasta linkistä! Jos et löydä kalenterista sopivaa aikaa haluamallesi retkelle, voit myös tiedustella muita vapaita aikoja Ruka Bike Schoolista.
Aika
17.6.2024 - 22.9.2024 10:00 - 18:30
Paikka
Hiihtokoulu Ruka, Rukan kylä
Osoite

Rukankyläntie 17
93830 Rukatunturi
Suomi

Vastuullisuus
Urheilu Vastuullinen Lapset & Nuoret
Ruka Pyöräily

Maastopyöräily on oiva tapa tutustua tunturin luontoon sekä lähimaastoihin. Maastopyöräretken sisältö ja reitti suunnitellaan osallistujan oman taitotason ja toiveiden mukaan. Kerrothan jo varausvaiheessa aiemmasta pyöräilytaustasi sekä omistamasi/vuokraamasi pyörätyypin; vaihtoehtoina ovat E-bike sähköpyörät, perinteiset maastopyörät sekä fatbiket. 

Matkan varrella saat opastusta vauhdin ja tasapainon hallintaan sekä oikeanlaiseen alamäkien ajoasentoon. Ne ovat tärkeitä taitoja vaihtelevissa maastoissa polkiessa ja erilaisia alamäkipätkiä ajaessa.

Maastopyöräilyn reittivaihtoehdot:

Rukatunturin alue: E-pyörillä 2 h. Helppoja ylämäkiosuuksia sekä kivoja, helpohkoja ja pitkiäkin alamäkiä. Hiekkatiepohjia, niittyjä ja erilaisia pyöräilyynkin tarkoitettuja polkuja. Upeat 360-asteen maisemat kruunaavat huipuille nousemiset. Lähialueelta löytyy useita erilaisia reittivaihtoehtoja, joten kerrothan jo etukäteen mahdolliset toiveesi retken maastosta ja maisemista.

Pyhävaara: 2 tai 3 h retki, riippuen pyörätyypistä sekä osallistujien aikaisemmasta maastopyöräilykokemuksesta. Reitti on keskivaativa sis. muutamia teknisesti vaativampia polkukohtia. Reitin varrella on myös kota, puucee sekä maisemalava Pyhävaaran huipun tuntumassa.

Valkeisenvaara: 2 tai 3 h retki, riippuen pyörätyypistä sekä osallistujien aikaisemmasta maastopyöräilykokemuksesta. Reitti on keskivaativa sis. muutamia teknisesti vaativampia kohtia. Reitti on vaativampi myös fyysisesti, erityisesti “luomuna” poljettaessa (ilman sähköavusteista E-bikea). Reitin varrelta aukeaa hieno maisema myös Valtavaaran suuntaan. 

Varaa 2 h retki tästä

Varaa 3 h retki tästä

Maastopyöräretken hinnasto:

2 h = 126 € / 1-2 henkilö-, + 30 € / lisähenkilöt.

3 h = 189 € / 1-2 henkilöä, + 45 € / lisähenkilöt. 

Maastopyöräretkelle tarvitset MTB- (etujousitetun) tai E-bike pyörän. 

Varaathan retkelle lisäksi riittävästi juotavaa mukaan. Säänmukainen pukeutuminen sekä ohuet käsineet ovat suositeltavia. Kypärä on pakollinen varuste.

Suosittelemme aktiviteettia yli 10-vuotiaille, maastopyöräilystä kiinnostuneille peruskuntoisille nuorille sekä aikuisille.

Maastopyörä ja muut välineet eivät sisälly retken hintaan. PisteVuokraamosta löydät monipuolisen valikoiman sähkömaastopyöriä, maastopyöriä sekä fat bikeja:

TUTUSTU VUOKRAPYÖRÄVALIKOIMAAN

 

Jos et löydä kalenterista sopivaa aikaa haluamallesi retkelle, voit myös tiedustella muita vapaita aikoja Ruka Bike Schoolista.

Yhteystiedot: Hiihtokoulu Ruka / Bike School Ruka: Rukankyläntie 17, 93830 Rukatunturi +358 400 101 636 / hiihtokoulu@ruka.fi

Tutustu myös alamäkipyöräilyn kursseihin: