Olet täällä

Pystyvälilehdet

accomodtion
Rukan matkakauppa
Majoitus
Esim. 22.09.2020
activity
Rukan matkakauppa
Aktiviteetit
Tekemistä jokaiselle lomapäivälle!

Koskenlaskua, melontaa, vaellusta, kalastusta, golfia ja kaikkea muuta kivaa!

VARAA SEIKKAILUSI
travel
Rukan matkakauppa
Matkustaminen
Lento-, juna- ja bussiliput löydät täältä!

Edestakainen matka lentäen Kuusamoon tai junalla Ouluun alle 130 eurolla.

VARAA NYT
package
Rukan matkakauppa
Offers & Packages
Tutustu Ruka-Kuusamon paketteihin ja tarjouksiin ja varaa omasi pian - parhaat edut viedään käsistä.

KATSO PAKETIT
tickets
Rukan matkakauppa
Pääsyliput
Liput parhaisiin bileisiin!

JVG, Isac Elliot, Anna Abreu, Stig, Kasmir, Pete Parkkonen, Jenni Vartiainen, Jukka Poika, Apulanta, Elastinen...

VARAA BILELIPUT
lifts
Rukan matkakauppa
Hissiliput
Hissiliput edullisimmin netistä.

Perhelipulla lapsille 30 % lisäalennus!

NÄYTÄ HISSILIPPUHINNAT

Ruka - lähempänä kuin luulitkaan!

Rukalle pääset kätevästi Onnibussilla, omalla autolla tai Finnairin lennoilla. Junalla pääset Ouluun, Rovaniemelle tai Kemijärvelle; loppumatka taittuu bussilla tai omalla autolla.

Lentäen pääsee Kuusamoon taas 7.8.2020 alkaen

Finnair lentää Helsingistä Kuusamoon ympäri vuoden, talvikaudella kahdesti päivässä, vilkkaimpina päivinä neljästi päivässä. Lennot alkavat jälleen perjantaina 7.8.2020, elokuussa lennetään kolmen viikkovuoron verran, ja syyskuusta alkaen päivittäin. Lentoaika Helsingistä Kuusamoon on noin 1-1,5 h. 

Jokaisella reittilennolla on lentokenttäbussiyhteys Rukalle; bussimatka kestää 30 minuuttia ja lentokenttäbussi lähtee Rukalta 1 h 45 min ennen lennon lähtöä. Rukan alueella liikut talvella maksutta SkiBussilla (voimassa olevalla hissilipulla tai laskettelu/lautailuvälineiden kanssa), eli pääset kätevästi mökiltä rinteisiin, laduille ja Rukan kylään, vaikka majoituskohteesi ei sijaitsisikaan aivan rinteiden juurella. Huomioithan että taksi lentokentältä Rukalle kannattaa tilata etukäteen. 

Varaa lennot

Autoillen Rukalle

Suorin tie esim. Helsingistä on viitostie, jolloin ajettavaa kertyy runsaat 800 km. Myös reitti Oulun kautta on monien suosima. Sopivia tauko- ja tankkauspaikkoja löytyy reittien varrelta ympäri vuorokauden. 

Henkilöautolla saapuessasi parkkitilaa löytyy ympäri tunturia, tosin ehdottomasti helpoin pysäköintipaikka on Rukan maanalainen parkkihalli. Parkkihallista on vain parikymmentä metriä rinteisiin ja kaikkiin Rukan kävelykylän palveluihin. Rukan parkkihallin hinnat ovat kukkarolle ystävälliset: 1,5 e/tunti ja 15 e/vrk. Rukan parkkihallissa on käytettävissä myös kaksi sähköautojen latauspistettä. 

Junalla ja bussilla Rukalle

Junalla pääset Ouluun (Rukalle 245 km/bussilla Kuusamoon 3 h), Rovaniemelle (Rukalle 200 km/bussilla Kuusamoon 3 h 50 min) ja Kemijärvelle (Rukalle 130 km/bussilla Kuusamoon 2 h 30 min). Suosittelemme tarkistamaan etukäteen jatkoyhteyden Kuusamoon; bussilla pääsee Oulusta päivittäin ja Rovaniemeltä ja Kemijärveltä arkisin, lisäksi vaihtoehtoina on Hiihtobussi Oulusta tai Lentokenttäbussi Rovaniemeltä (käy myös rautatieasemalla). Bussiasema sijaitsee kävelyetäisyydellä rautatieasemasta Oulussa ja Rovaniemellä. Kuusamosta matka jatkuu paikallisbussilla Rukalle. Tutustu junavuoroihin sopivaan bussiyhteyteen Oulu-Ruka (ks. Kaukoliikenne, linja nro 7); hinnat ja varaukset VR ja Matkahuollon sivuilta. 

Toki voit myös pakata auton autojunaan ja hypätä virkeänä rattiin aamulla. 

Hiihtobussi Oulusta Rukalle

Hiihtobussi kulkee Oulusta Rukalle marras-huhtikuussa joka lauantai. Lähtö tapahtuu Oulun linja-autoasemalta klo 7.45 ja paluu Rukalta Ouluun lähtee n. klo 17.00. Matka + hissilipu 57 €/aikuinen, 53 €/nuori ja 40 €/lapsi. Pelkkä matka (kausikortin haltijoille) 25/hlö, kausikortti oltava mukana bussissa. 

Varaa hiihtobussi

Onnibussilla Helsingistä Rukalle

Onnibus liikennöi Mikkelin, Kuopion ja Kajaanin kautta Rukalle vuodenvaihteessa sekä helmi-huhtikuussa. Lähtö Helsingistä on keskiviikkoisin, perjantaisin ja sunnuntaisin klo 23.30 ja perillä Rukan kylän eteläisessä kääntöympyrässä ollaan seuraavana aamuna klo 10.50. Paluukyyti lähtee Rukan kylästä maanantaisin, torstaisin ja lauantaisin klo 12.10 ja takaisin Helsingissä ollaan klo 23.30. Edullisimmillaan matkan hinta on 1 € suuntaansa! 

Varaa OnniBus

Kuusamon kohteisiin syyskuussa ilman omaa autoa  

Kuusamossa helpotetaan ilman omaa autoa matkailevien liikkumista. Tänä syksynä matkailijoille tarjotaan uutena palveluna mahdollisuutta jatkaa kohteeseen edullisella kimppataksilla bussimatkan jatkeeksi (Kuusamo-Ruka alkaen 19 €/hlö). Koko matkaketjun voi hankkia yhdellä ostolla Matkahuollon Reitit ja Liput -sovelluksella (lataa Apple Storesta tai Google Play -sovelluskaupasta).

Reitit ja Liput -sovellukseen tuodaan olemassa olevan julkisen liikenteen täydentämiseksi 1.9.-4.10.2020 tarjolle päivittäin edullinen Karhunkierros -kimppataksi Rukalta (09:00) Konttaisen ja Juuman Retkietapin kautta Kiutakönkäälle ja takaisin (14:00). Palvelut tuodaan esille myös Matkahuollon uudessa Web-reittioppaassa, josta kokeilun ajan löytyvät myös taksit soittotilausvaihtoehdolla.

Yöjunalla pohjoiseen alkaen 49 €/suunta

Rukalle pääset kätevästi matkustamalla junalla Ouluun, Kemiin, Rovaniemelle tai Kemijärvelle ja rautatieasemalta kohteeseen JunaBussilla.

OSTA JUNALIPUT

Lentokenttäbussi Rovaniemeltä Rukalle ja Kuusamoon 25.11.2019-27.3.2020

Bussi liikennöi ennakkovarauksesta aikataulussa mainituilla aikaväleillä. Matkan hinta Rovaniemen lentoasemalta Rukalle/Kuusamoon on 49 €/suunta. Rovaniemen rautatieasemalta lähtiessä tai sinne matkustettaessa matkan hintaan lisätään 9 €. Varaukset vähintään 1 vrk etukäteen: www.bestofarctic.fi. Lisätiedot: info@bestofarctic.fi, puh. +358 20 7413 710

Varaa nyt

Rovaniemi-Ruka-Kuusamo Ma, Pe Ke
Lähtöaika Rovaniemen rautatieasemalta* 10:45 10:45
Arvioitu lähtöaika Rovaniemen lentoasemalta** noin 11:20 noin 11:05
Rukan Salonki noin 13:40 noin 13:25
Scandic Rukahovi (Rukan kylä) noin 13:50 noin 13:35
Iisakki Village noin 14:00 noin 13:45
Holiday Club Kuusamon Tropiikki noin 14:15 noin 14:05

* Bussi lähtee Rovaniemen rautatieasemalta klo 10:45, mikäli rautatieasemalta asti on tehty varauksia. 
** Bussi lähtee kohti Rukaa ja Kuusamoa heti alla mainitun lennon saavuttua Rovaniemen lentoasemalle.  Ajoreitti on sama kuin Kuusamosta Rovaniemelle (käänteisessä järjestyksessä).  
Tämä bussiyhteys liittyy Norwegianin lentoon (D82968) maanantaisin ja perjantaisin LWG-RVN 6:00-11:20 ajalla 25.11.2019-27.3.2020 sekä keskiviikkoisin LWG-RVN 5:45-11:05 ajalla 25.11.2019-19.2.2020. 

Myös muilla lento- ja junavuoroilla saapuvat matkustajat voivat varata paikan lentokenttäbussiin, mikäli aikataulu sopii yllä esitettyyn aikatauluun. Lentokenttäbussin lähtöä Rovaniemeltä Kuusamoon ei viivästytetä muilta lento- ja junavuoroilta saapuvien asiakkaiden takia. 

Kuusamo-Ruka-Rovaniemi Ma, Ke, Pe
Holiday Club Kuusamon Tropiikki 6:55
Iisakki Village 7:15
Scandic Rukahovi (Rukan kylä) 7:25
Rukan Salonki 7:35
Rovaniemen lentoasema 9:50
Rovaniemen rautatieasema 10:10

Ruka-Kuusamo Matkailu ry ei ole vastuussa mahdollisista muutoksista liikennöinnissä ja hinnoissa. Pidätämme oikeuden tietojen muuttamiseen.