Olet täällä

Pystyvälilehdet

accomodtion
Rukan matkakauppa
Majoitus
Esim. 28.11.2021
activity
Rukan matkakauppa
Aktiviteetit
Tekemistä jokaiselle lomapäivälle!

Koskenlaskua, melontaa, vaellusta, kalastusta, golfia ja kaikkea muuta kivaa!

VARAA SEIKKAILUSI
travel
Rukan matkakauppa
Matkustaminen
Lento-, juna- ja bussiliput löydät täältä!

Edestakainen matka lentäen Kuusamoon tai junalla Ouluun alle 130 eurolla.

VARAA NYT
package
Rukan matkakauppa
Offers & Packages
Tutustu Ruka-Kuusamon paketteihin ja tarjouksiin ja varaa omasi pian - parhaat edut viedään käsistä.

KATSO PAKETIT
tickets
Rukan matkakauppa
Pääsyliput
Liput parhaisiin bileisiin!

JVG, Isac Elliot, Anna Abreu, Stig, Kasmir, Pete Parkkonen, Jenni Vartiainen, Jukka Poika, Apulanta, Elastinen...

VARAA BILELIPUT
lifts
Rukan matkakauppa
Hissiliput
Hissiliput edullisimmin netistä.

Perhelipulla lapsille 30 % lisäalennus!

NÄYTÄ HISSILIPPUHINNAT

Ruka - lähempänä kuin luulitkaan!

Rukalle pääset kätevästi bussilla, omalla autolla tai Finnairin lennoilla. Junalla pääset Ouluun, Rovaniemelle tai Kemijärvelle; loppumatka taittuu bussilla tai omalla autolla.

Lentäen Kuusamoon

Finnair lentää Helsingistä Kuusamoon ympäri vuoden, talvikaudella kahdesti päivässä, vilkkaimpina päivinä neljästi päivässä. Lentoaika Helsingistä Kuusamoon on noin 1-1,5 h. Reittilennoilta on lentokenttäbussiyhteys Rukalle, bussimatka kestää 30 minuuttia, katso aikataulu Pohjolan Matkojen sivulta (sivun alaosasta). Huomioithan että taksi lentokentältä Rukalle kannattaa tilata etukäteen. Rukan alueella liikut talvella maksutta SkiBussilla (voimassa olevalla hissilipulla tai laskettelu/lautailuvälineiden kanssa), eli pääset kätevästi mökiltä rinteisiin, laduille ja Rukan kylään, vaikka majoituskohteesi ei sijaitsisikaan aivan rinteiden juurella.

Varaa lennot

Euroopasta pääsee suoraan Kuusamoon Lufthansan lennolla Franfurtista lauantaisin kesällä ajalla 17.7.–30.10.2021 ja talvella ajalla 18.12.2021-31.3.2022. Kuusamo on ensimmäinen kohde, johon kansainvälinen lentoyhtiö lentää suorilla lennoilla kesäaikataulussa Euroopasta Suomen Lappiin. Lufthansan lento tarjoaa myös erinomaiset yhteydet muualta Euroopasta Frankfurtin kautta Kuusamoon ja takaisin.

Autoillen Rukalle

Suorin tie esim. Helsingistä on viitostie, jolloin ajettavaa kertyy runsaat 800 km. Myös reitti Oulun kautta on monien suosima. Sopivia tauko- ja tankkauspaikkoja löytyy reittien varrelta ympäri vuorokauden. 

Henkilöautolla saapuessasi parkkitilaa löytyy ympäri tunturia, tosin ehdottomasti helpoin pysäköintipaikka on Rukan maanalainen parkkihalli. Parkkihallista on vain parikymmentä metriä rinteisiin ja kaikkiin Rukan kävelykylän palveluihin. Rukan parkkihallin hinnat ovat kukkarolle ystävälliset: 1,5 e/tunti ja 15 e/vrk.

Sähköautojen latauspisteitä löytyy seuraavasti: Rukan alueella Rukan parkkihalli 5 kpl (maksullinen pysäköinti), Vuosselinportin vuokraamo 4 kpl, Ski-Inn Hotel RukaValley 2 kpl, Kuusamossa Holiday Club Kuusamon Tropiikki 2  kpl sekä 1 kpl Teslan latauspiste, K-Citymarket Kuusamo (suurteholataus) ja Kuusamon lentoasema 2 kpl. Tarkemmat sijainnit virta.fi. Helsingistä Rukalle ajaessa sähköauton voi ladata suurteholaturilla Graanin McDonaldsilla Mikkelissä. 

Junalla ja bussilla Rukalle

Junalla pääset Ouluun (Rukalle 245 km/bussilla Kuusamoon 3 h), Rovaniemelle (Rukalle 200 km/bussilla Kuusamoon 3 h 50 min) ja Kemijärvelle (Rukalle 130 km/bussilla Kuusamoon 2 h 30 min). Suosittelemme tarkistamaan etukäteen jatkoyhteyden Kuusamoon. Voit myös pakata auton autojunaan ja hypätä virkeänä rattiin aamulla. 

Bussilla pääsee Oulusta päivittäin Kuusamoon. Maanantaisin, torstaisin, perjantaisin ja sunnuntaisin Oulusta pääsee suoraan Rukalle, tarkemmat aikataulut ja liput Matkahuollon tai Onnibussin sivuilta. Lisäksi vaihtoehtona on Hiihtobussi Oulusta lauantaisin.

Helsingistä pääsee Kuusamoon yhdellä bussinvaihdolla (Oulussa). Rovaniemeltä ja Kemijärveltä pääsee bussilla arkisin Kuusamoon. Bussiasema sijaitsee kävelyetäisyydellä rautatieasemasta Oulussa ja Rovaniemellä. Kuusamosta matka jatkuu paikallisbussilla Rukalle. 

Kuusamon kansallispuistoihin ilman omaa autoa  

Kuusamossa helpotetaan ilman omaa autoa matkailevien matkan suunnittelua ja liikkumista julkisilla liikennevälineillä. Voit etsiä reittejä ja aikatauluja osoitteesta osoitteeseen Matkahuollon Web-reittioppaasta.

Lipun ostaminen käy kätevästi kännykällä Matkahuollon Reitit ja Liput -sovelluksella (lataa Apple Store- tai Google Play -sovelluskaupasta). Huomioi, että sovellus on käytettävissä ainoastaan mobiililaitteissa.

Hiihtobussi Oulusta Rukalle

Hiihtobussi kulkee Oulusta Rukalle marras-huhtikuussa joka lauantai. Lähtö tapahtuu Oulun linja-autoasemalta klo 7.45 ja paluu Rukalta Ouluun lähtee n. klo 17.00. Matka + hissilipu 62 €/aikuinen ja 40 €/lapsi. Pelkkä matka (kausikortin haltijoille) 25/hlö, kausikortti oltava mukana bussissa. 

Varaa hiihtobussi

Yöjunalla pohjoiseen alkaen 50 €/suunta

Rukalle pääset matkustamalla junalla Ouluun, Rovaniemelle tai Kemijärvelle ja rautatieasemalta kohteeseen bussilla.

OSTA JUNALIPUT

Kansallispuistojen maa Ruka-Kuusamo, Oulanka, Riisitunturi, Hossa, Salla, Iso-Syöte, Pyhä

Ruka-Kuusamo Matkailu ry ei ole vastuussa mahdollisista muutoksista liikennöinnissä ja hinnoissa. Pidätämme oikeuden tietojen muuttamiseen.