Ruka on maailman paras perheille

Kun lapsilla on hauskaa, tarttuu ilo koko perheeseen. Tekemistä löytyy sekä ulkona että sisällä, aamusta iltaan. Viikko-ohjelmasta löytyy monipuolista maksutonta puuhaa koko perheelle. 

Ruka on lomakeskus perheille

Palveluja on tarjolla vaippaikäisistä alkaen aina isommillekin lapsille. Alueen ravintoloissa on lapsille omat puuhanurkkaukset, ja Rukan Rinnehuvit tarjoaa kaikenlaista tekemistä niin lapsille kuin lapsenmielisillekin! Rukan ja Kuusamon laajemmasta viikko-ohjelmasta löytyvät monet muut perhelomailuun sopivat elämykset. Pakkaspäivänä löytyy runsaasti tekemistä sisätiloissa; Rukalla on tarjolla Rosa & Rudolf Touhutalo ja Rukan Keilahalli sekä Kuusamossa Angry Birds Activity Park ja Holiday Club Kuusamon Tropiikin kylpylä ja keilaus. Jos sää ei suosi ulkoilua, aikuisillekin on tarjolla ihania hyvinvointipalveluja. Aktiviteeteista ja vuokraamoista löydät lisätietoja osiosta Tekeminen.  

Muutamilla vinkeillä laskureissu lasten kanssa sujuu mukavasti: LUE VINKIT 

Talven parhaat lomaviikot

Lasten ja koululaisten talven parhaat viikot varataan nyt! Pienempien lasten suosikki on Naperoviikko (viikko 7) ja  Reima Kidventure (viikko 11) ja koululaiset suuntaavat lumelle hiihtolomaviikoilla 8, 9 ja 10. Viisi viikkoa lumijuhlaa ja paljon tekemistä aamusta iltaan!

Hiihtoalueet ja pulkkamäet lapsille ja aloittelijoille

Rukan hiihtokeskuksen suunnitellussa on huomioitu perheiden onnistunut lumiloma. Lasten omia hiihtoalueita (pulkkamäkineen ja tulistelupaikkoineen) on Rukalla kaksi: laaja Rosa & Rudolf Family Park sekä Rukan kylän vieressä sijaitseva Kaltiolammen taikamatto. Edellä mainittujen lisäksi pulkkamäkiä ja tulipaikkoja löytyy Itä-Rukalla olevan Family Parkin alaosasta ja Mastorinteillä sekä Rukan kylän laidalla Kaltiolammen vieressä. Lisäksi Saaruan Ruka Parkin yläosasta löytyy makkaranpaistoon sopiva kota. Kaikki edellä mainitut palvelut on merkitty symbolein Rukan Rinnekarttaan

Rosa & Rudolf Family Park

Rosa & Rudolf Family Park kasvaa kokoa entisestä lastenmaasta ja muuntuu koko perheen lumipuistoalueeksi laskukaudelle 2017-2018. Suomen suurimmalta ja huvittavimmalta laskualueelta löydät viisi taikamattoa: pituuksiltaan 24m, 50m, 50m, 80m ja 100m, joista toinen 50m ja 100m taikamatot ovat uutuuksia laskukaudelle 2017-2018.

Uutuutena Tubing

Rosa & Rudolf Family Parkin yläosaan rakennetaan talvelle 2017-2018 uusi tubing-alue, jota voi käyttää sekä laskettelevat, lautailevat tai jalankulkevat henkilöt. Tubingissa lasketaan lumesta tehtyä kourua ilmatäytteisellä renkaalla ja kaksi identtistä rataa mahdollistaa vaikka tubing-kisailun kaveria vastaan. Muita uutuuksia alueella ovat esimerkiksi vaijeriliuku, linnunpesäkeinu, leikkikenttä ja alueen maamerkkinä toimiva taukotupa.

Upean Rudolfin seikkailureitin porot ja huskyt pääsee kokemaan myös jalkaisin rinteen nro 27 alhaalta katsoen vasenta laitaa kulkien. Muista poronruokintanäytös maanantaisin, torstaisin ja lauantaisin klo 16.30 (2.12.2017-27.4.2018). Ja jos virtaa vielä piisaa, Rukalla voi luistella Rukan kylän kupeessa Kaltiolammen jäällä helmi-maaliskuussa, omat luistimet mukaan (Rukan alueella ei ole vuokrattavissa luistimia). Kaltiolammen luistelukentän vierestä löytyy myös 2 napakelkkaa. 

Rukan Rinnehuvien tarjonnasta löytyy kaikenlaista tekemistä niin lapsille kuin lapsenmielisillekin! Rukan kylästä löytyy ulkoleikkipaikka ja jos sää ei suosi ulkoilu voi aikaa viettää sisätiloissa Kauppakeskus Kumpareen alakerrasta löytyvässä Rosa & Rudolf Touhutalossa tai ottaa kisaa keilauksen merkeissä.  Huomaathan, että hissilipulla lapset käyttävät Rosa & Rudolf Touhulaa ilmaiseksi!

Kaikki uudet lumihuvit hissilipulla

Rosa & Rudolf Family Parkin käyttö sisältyy voimassaolevan hissilipun hintaan. Ilman voimassaolevaa hissilippua saapuvilta, sisäänpääsymaksu alueelle on 10 euroa.

Family Parkin päivälippuja voit ostaa kaikista Rukan lipunmyyntipisteistä sekä sisäänkäynniltä, joka sijaitsee Ski Bistro -rinneravintolaa vastapäätä. Verkkokaupasta Family Parkin aluelippua ei toistaiseksi voi ostaa. Päivälipulla ja kaikilla Ruka ja RukaPyhä hissilipuilla alueelta voi kulkea vapaasti sisään ja ulos, aukioloaikojen mukaisesti.

Alle 6-vuotiaat kypäräpäät liikkuvat kaikissa hisseissä ja Rosa & Rudolf Family Parkissa ilmaiseksi hissilipullisen vanhemman seurassa. Rosa&Rudolf-hissilipun saat alle 6-vuotiaalle lapselle aikuisen lipunoston yhteydessä lipunmyyntipisteeltä. Lasten ja Nuoriso-liput hankit ennakkoon edullisemmin nettikaupasta.

Kokeile myös nettivuokraamoa! Valitsemasi välineet noudat valmiiksi laskijan mittojen mukaan säädettyinä, joko Pisteen tai VuosselinPortin vuokraamoista omalta noutotiskiltään. Saat myös halutessasi SMS-viestin, kun välineet ovat valmiina noudettavaksi. 

Lastenhoitaja mökille

Voit tilata Mannerheimin Lastensuojeluliiton lastenhoitajan mökille, huoneistoon tai hotelliin. Tee tilaus täyttämällä lomake netissä tai soittamalla numeroon 045 121 5562 (puhelintilaus mahdollista ti, ke ja to klo 9-13). Lyhytaikaista lastenhoitoapua kaikkina vuorokaudenaikoina tarjoaa lisäksi Kansallinen Lastenliitto - Kuusamon paikallisyhdistys ry. Varaukset sähköpostilla kuusamo@lastenliitto.fi tai puhelimitse 041 700 3534.

Lapsiperheen seikkailujen kesäkohde

Monipuoliset päiväretkireitit upeassa Oulangan kansallispuistossa, koskenlasku, Rukan kesäkelkkarata ja kivat käyntikohteet kutsuvat Kuusamoon kesälläkin. Rukan kylä on kätevä perheloman keskus. 

#LUMENKOORDINAATIT   #LUONNONKOORDINAATIT #LASTENRUKA