Ruka on maailman paras perheille

Kun lapsilla on hauskaa, tarttuu ilo koko perheeseen. Tekemistä löytyy sekä ulkona että sisällä, aamusta iltaan. Viikko-ohjelmasta löytyy monipuolista maksutonta puuhaa koko perheelle. 

Ruka on lomakeskus perheille

Palveluja on tarjolla vaippaikäisistä alkaen aina isommillekin lapsille. Alueen ravintoloissa on lapsille omat puuhanurkkaukset, ja Rukan Rinnehuvit tarjoaa kaikenlaista tekemistä niin lapsille kuin lapsenmielisillekin! Rukan ja Kuusamon laajemmasta viikko-ohjelmasta löytyvät monet muut perhelomailuun sopivat elämykset. Pakkaspäivänä löytyy runsaasti tekemistä sisätiloissa; Rukalla on tarjolla Rosa & Rudolf Touhutalo ja Rukan Keilahalli sekä Kuusamossa Angry Birds Activity Park ja Holiday Club Kuusamon Tropiikin kylpylä ja keilaus. Jos sää ei suosi ulkoilua, aikuisillekin on tarjolla ihania hyvinvointipalveluja. Aktiviteeteista ja vuokraamoista löydät lisätietoja osiosta Tekeminen.  

Muutamilla vinkeillä laskureissu lasten kanssa sujuu mukavasti: LUE VINKIT 

Talven parhaat lomaviikot

Lasten ja koululaisten talven parhaat viikot varataan nyt! Pienempien lasten suosikki on Naperoviikko (viikko 7) ja  Reima Kidventure (viikko 11) ja koululaiset suuntaavat lumelle hiihtolomaviikoilla 8, 9 ja 10. Viisi viikkoa lumijuhlaa ja paljon tekemistä aamusta iltaan!

Hiihtoalueet ja pulkkamäet lapsille ja aloittelijoille

Rukan hiihtokeskuksen suunnitellussa on huomioitu perheiden onnistunut lumiloma. Lasten ja aloittelijoiden oman laskualueen taikamattoineen, taukotupineen ja tulipaikkoineen löytyy Itä-Rukalta. Rosa & Rudolf Family Parkin mahdollisuuksien lisäksi pulkkamäkiä ja tulipaikkoja löytyy Itä-Rukalla olevien Masto- ja Välirinteiden tuntumasta sekä Rukan kylän laidalta Kaltiolammen vieressä (katso aukiolot sivulta Pulkkailu). Lisäksi Saaruan Village-2-Valley maisemagondolin väliasemalta löytyy eväsretkille sopiva kota, jonne nouset gondolilla myös ilman laskuvälineitä. Kaikki edellä mainitut palvelut on merkitty symbolein Rukan Rinnekarttaan

Luistelu

Rukalla voi luistella Rukan kylän kupeessa Kaltiolammen jäällä helmi-maaliskuussa, omat luistimet mukaan (Rukan alueella ei ole vuokrattavissa luistimia). Kaltiolammen luistelukenttä avautuu 6.2 ja sitä huolletaan päivittäin. Kaltiolammen luistelukentän vierestä löytyy myös kaksi napakelkkaa. Lisäksi Rukalla voi luistella Rukan koulun kaukalolla (Kouluntie 30) arki-iltaisin klo 15 alkaen ja viikonloppuisin (koulun toiminta-ajan ulkopuolella). Kuusamossa luistella voi Liikuntakeskuksen tekojäällä, Nilon kentällä, Tolpanniemen pallokenttä-luistelualueella sekä Torangin pallokenttä-luistelualueella arkisin klo 15 alkaen ja viikonloppuisin. 

Käylän kylän länsipuolella sijaitsevalla Räväjärvellä muutaman kilometrin pituinen retkiluistelurata suljettu kaudelta 2018-2019 (Käylän Korpihovi, Sallantie 53). 

Rosa & Rudolf Family Park

Suomen suurimmalta ja huvittavimmalta laskualueelta löydät viisi taikamattoa: pituuksiltaan 24 m, 50 m, 50 m, 80 m ja 100 m sekä muut lumihuvit, kuten tubingin, talvileikkikentän ja suksikarusellin. Rosa & Rudolf Family Parkin yläosan tubing-aluetta voivat käyttää sekä laskettelevat, lautailevat tai jalankulkevat henkilöt. Tubingissa lasketaan lumesta tehtyä kourua ilmatäytteisellä renkaalla ja kaksi identtistä rataa mahdollistaa vaikka tubing-kisailun kaveria vastaan. Muita palveluja alueella ovat vaijeriliuku, linnunpesäkeinu, leikkikenttä ja alueen maamerkkinä toimiva taukotupa.

Tapaa porot ja huskyt Rukalla

Upean Rudolfin seikkailureitin porot ja huskyt pääsee kokemaan myös jalkaisin rinteen nro 27 alhaalta katsoen vasenta laitaa kulkien. Muista poronruokintanäytös maanantaisin, torstaisin ja lauantaisin klo 16.30. 

Rukan Rinnehuvien tarjonnasta löytyy kaikenlaista tekemistä niin lapsille kuin lapsenmielisillekin! Rukan kylästä löytyy ulkoleikkipaikka ja jos sää ei suosi ulkoilu voi aikaa viettää sisätiloissa Kauppakeskus Kumpareen alakerrasta löytyvässä Rosa & Rudolf Touhutalossa tai ottaa kisaa keilauksen merkeissä.  Huomaathan, että hissilipulla lapset käyttävät Rosa & Rudolf Touhulaa ilmaiseksi!

Kaikki lumihuvit hissilipulla

Rosa & Rudolf Family Parkin käyttö sisältyy voimassaolevan hissilipun hintaan. Ilman voimassaolevaa hissilippua saapuvilta, sisäänpääsymaksu alueelle on 10 euroa.

Family Parkin päivälippuja voit ostaa kaikista Rukan lipunmyyntipisteistä sekä sisäänkäynniltä, joka sijaitsee Ski Bistro -rinneravintolaa vastapäätä. Verkkokaupasta Family Parkin aluelippua ei toistaiseksi voi ostaa. Päivälipulla ja kaikilla Ruka ja RukaPyhä hissilipuilla alueelta voi kulkea vapaasti sisään ja ulos, aukioloaikojen mukaisesti.

Alle 6-vuotiaat kypäräpäät liikkuvat kaikissa hisseissä ja Rosa & Rudolf Family Parkissa ilmaiseksi hissilipullisen vanhemman seurassa. Rosa&Rudolf-hissilipun saat alle 6-vuotiaalle lapselle aikuisen lipunoston yhteydessä lipunmyyntipisteeltä. Lasten ja Nuoriso-liput hankit ennakkoon edullisemmin nettikaupasta.

Kokeile myös nettivuokraamoa! Valitsemasi välineet noudat valmiiksi laskijan mittojen mukaan säädettyinä, joko Pisteen tai VuosselinPortin vuokraamoista omalta noutotiskiltään. Saat myös halutessasi SMS-viestin, kun välineet ovat valmiina noudettavaksi. 

Lastenhoitaja mökille

Voit tilata Mannerheimin Lastensuojeluliiton lastenhoitajan mökille, huoneistoon tai hotelliin. Tee tilaus soittamalla numeroon 040 7725078 (avoinna ma-pe klo 8-11). Lyhytaikaista lastenhoitoa tarjoaa myös Kuusamon Lastenyhdistys ry.

Lapsiperheen seikkailujen kesäkohde

Monipuoliset päiväretkireitit upeassa Oulangan kansallispuistossa, koskenlasku, Rukan kesäkelkkarata ja kivat käyntikohteet kutsuvat Kuusamoon kesälläkin. Rukan kylä on kätevä perheloman keskus. 

#LUMENKOORDINAATIT   #LUONNONKOORDINAATIT #LASTENRUKA