Lapsiperheen seikkailujen kesäkohde

Monipuoliset päiväretkireitit upeassa Oulangan kansallispuistossa, koskenlasku, Rukan kesäkelkkarata ja kivat käyntikohteet kutsuvat Kuusamoon kesälläkin. Rukan kylä on kätevä perheloman keskus. 

Ruka on maailman paras perheille

Kun lapsilla on hauskaa, tarttuu ilo koko perheeseen. Tekemistä löytyy sekä ulkona että sisällä, aamusta iltaan. Viikko-ohjelmasta löytyy monipuolista maksutonta puuhaa koko perheelle. 

Ruka on lomakeskus perheille

Palveluja on tarjolla vaippaikäisistä alkaen aina isommillekin lapsille. Alueen ravintoloissa on lapsille omat puuhanurkkaukset, ja Rukan Rinnehuvit tarjoaa kaikenlaista tekemistä niin lapsille kuin lapsenmielisillekin! Ruka-Kuusamon laajemmasta viikko-ohjelmasta löytyvät monet muut perhelomailuun sopivat elämykset. Pakkaspäivänä löytyy runsaasti tekemistä sisätiloissa; Rukalla on tarjolla Rosa & Rudolf Touhutalo ja Rukan Keilahalli sekä Kuusamossa Angry Birds Activity Park ja Holiday Club Kuusamon Tropiikin kylpylä ja keilaus. Jos sää ei suosi ulkoilua, aikuisillekin on tarjolla ihania hyvinvointipalveluja. Aktiviteeteista ja vuokraamoista löydät lisätietoja osiosta Tekeminen.  

Muutamilla vinkeillä laskureissu lasten kanssa sujuu mukavasti: LUE LAPSIPERHEIDEN VINKIT 

Talven parhaat lomaviikot

Lasten ja koululaisten talven parhaat viikot varataan nyt! Pienempien lasten suosikki on Naperoviikko 7 ja Kidfest viikolla 11. Koululaiset suuntaavat lumelle hiihtolomaviikoilla 8, 9 ja 10. Viisi viikkoa lumijuhlaa ja paljon tekemistä aamusta iltaan!

Hiihtoalueet ja pulkkamäet lapsille ja aloittelijoille

Rukan hiihtokeskuksen suunnitellussa on huomioitu perheiden onnistunut lumiloma. Lasten ja aloittelijoiden oman laskualueen taikamattoineen, taukotupineen ja tulipaikkoineen löytyy Itä-Rukalta. Rosa & Rudolf Family Parkin mahdollisuuksien lisäksi pulkkamäkiä ja tulipaikkoja löytyy Itä-Rukalla olevien Masto- ja Välirinteiden tuntumasta sekä Rukan kylän laidalta Kaltiolammen vieressä (katso aukiolot sivulta Pulkkailu). Lisäksi Saaruan Village-2-Valley maisemagondolin väliasemalta löytyy eväsretkille sopiva kota, jonne nouset gondolilla myös ilman laskuvälineitä. Kaikki edellä mainitut palvelut on merkitty symbolein Rukan Rinnekarttaan ja Family Parkin pavleluja lukuun ottamatta taukotuvat, tulipaikat ja pulkkamäet ovat kaikille maksuttomia.

Luistelu

Rukan kylässä voi luistella Kaltiolammella sekä Rukan koulun kaukalolla (Kouluntie 30) arki-iltaisin klo 15 alkaen ja viikonloppuisin (koulun toiminta-ajan ulkopuolella). Omat luistimet mukaan, Ruka-Kuusamon alueella ei ole vuokrattavissa luistimia. Kuusamossa voi luistella Liikuntakeskuksen tekojäällä, Nilon kentällä sekä Tolpanniemen ja Torangin pallokenttä-luistelualueella arkisin klo 15 alkaen ja viikonloppuisin. Myös Käylän kaukalo on käytetettävissä (valokatkaisin vasemmalla valopylväässä).  Pukukopit ovat suljettuina vallitsevien koronasuositusten vuoksi. Tilannetiedotus 30.3.2021: Talven 2020-2021 osalta luistelukenttien kunnostus on lopetettu lauhan sään takia. 

Rosa & Rudolf Family Park

Suomen suurimmalta ja huvittavimmalta laskualueelta löydät viisi taikamattoa: pituuksiltaan 24 m, 50 m, 50 m, 80 m ja 100 m sekä muut lumihuvit, kuten tubingin, talvileikkikentän ja suksikarusellin. Rosa & Rudolf Family Parkin yläosan tubing-aluetta voivat käyttää sekä laskettelevat, lautailevat tai jalankulkevat henkilöt. Tubingissa lasketaan lumesta tehtyä kourua ilmatäytteisellä renkaalla ja kaksi identtistä rataa mahdollistaa vaikka tubing-kisailun kaveria vastaan. Muita palveluja alueella ovat vaijeriliuku, linnunpesäkeinu, leikkikenttä ja alueen maamerkkinä toimiva taukotupa.

Tapaa porot ja huskyt Rukalla

Ihastuttavia poroja ja huskeja löytyy upean Rudolfin seikkailureitin varrelta. Porot ja huskyt pääsee kokemaan myös jalkaisin rinteen nro 27 alhaalta katsoen vasenta laitaa kulkien. 

Rukan kylästä löytyy ulkoleikkipaikka ja jos sää ei suosi ulkoilu voi aikaa viettää sisätiloissa Kauppakeskus Kumpareen alakerrasta löytyvässä Rosa & Rudolf Touhutalossa tai ottaa kisaa keilauksen merkeissä. Huomaathan, että hissilipulla lapset käyttävät Rosa & Rudolf Touhulaa ilmaiseksi!

Uutuus talvella 2020-2021: Lammintuvan talvinen fatbike- ja kävelyreitti 6 km

Lammintuvan reitti kulkee maastossa Uuttusuon latukahvilalta Lammintuvalle ja takaisin. Tämä reitti on saavutettavissa mukavasti pyöräteitä pitkin Rukan kylästä (15 km) ja RukaValleysta (11 km) - viimeinen tieosuus ennen Uuttusuon latukahvilaa kuljetaan Vuosselinrinne-tietä pitkin. Lammintuvalla voi nautiskella kahvilan palveluista sekä porojen, husky-koirien ja ice kartingin riemuista. 

Kaikki lumihuvit hissilipulla

Rosa & Rudolf Family Parkin käyttö sisältyy voimassaolevan hissilipun hintaan. Ilman voimassaolevaa hissilippua saapuvilta, sisäänpääsymaksu alueelle on 10 euroa.

Family Parkin päivälippuja voit ostaa kaikista Rukan lipunmyyntipisteistä sekä sisäänkäynniltä, joka sijaitsee Ski Bistro -rinneravintolaa vastapäätä. Verkkokaupasta Family Parkin aluelippua ei toistaiseksi voi ostaa. Päivälipulla ja kaikilla Ruka ja RukaPyhä hissilipuilla alueelta voi kulkea vapaasti sisään ja ulos, aukioloaikojen mukaisesti.

Alle 6-vuotiaat kypäräpäät liikkuvat kaikissa hisseissä ja Rosa & Rudolf Family Parkissa ilmaiseksi hissilipullisen vanhemman seurassa. Rosa&Rudolf-hissilipun saat alle 6-vuotiaalle lapselle aikuisen lipunoston yhteydessä lipunmyyntipisteeltä. Lasten ja Nuoriso-liput hankit ennakkoon edullisemmin nettikaupasta.

Kokeile myös nettivuokraamoa! Valitsemasi välineet noudat valmiiksi laskijan mittojen mukaan säädettyinä, joko Pisteen tai VuosselinPortin vuokraamoista omalta noutotiskiltään. Saat myös halutessasi SMS-viestin, kun välineet ovat valmiina noudettavaksi. 

Lastenhoitoa rinteiden kupeessa

Family Parkin rinteiden vieressä sijaitseva sisäleikkipaikka Rosa & Rudolf Kids'Club tarjoaa lastenhoitoa ja ohjattua toimintaa lapsille talvella Family Parkin auki ollessa.