Oulangan helmiä -taidenäyttely

Lahja ja Seppo Kumpulan yhteisnäyttely Oulangan luontokeskuksella
Aika
2.7.2024 - 31.8.2024
Paikka
Oulangan luontokeskus
Osoite

Liikasenvaarantie 132
93900 Kuusamo
Suomi

Taide & Kulttuuri Kansallispuistot Maksuton
Kuvassa maalattu taideteos, jossa on eri värejä ja pintastruktuuria.

Lahja Kumpulan abstrakteissa maalauksissa yhdistyvät leikkisästi erilaiset tekniikat ja pinnat, mikä kutsuu katsojaa löytämään näkemästään yhä uusia merkityksiä. Taitelijan luomisprosessia on siivittänyt ajatusnäkymät siitä, kuinka teokset tulevat asettumaan kesänäyttelyyn inspiraationsa synnyinsijoille Oulangan sydämeen.

Teoksia luodessaan taiteilija on elänyt niissä hetkissä, mitä hän on saanut kokea kosken kuohuissa, erämaajärvien hiljaisuudessa ja tupasvillojen soilla - valon ja veden loputtomassa liikkeessä.

Seppo Kumpula on elänyt lapsuutensa ja nuoruutensa Oulangan maisemissa. Hänen puuteoksensa ilmentävät Koillismaan vaaramaisemia minimalistisella tyylillä. Puun luonnollinen kauneus ja tekstuuri toimivat teosten perustana. Taiteilijan tavoitteena on ollut vangita hetken rauha ja luonnon majesteettisuus puun pintaan.

Lämpimästi tervetuloa näyttelyyn kokemaan ja jakamaan kanssamme rakkautta kauniiseen ja puhtaaseen pohjoiseen luontoomme!
Lahja ja Seppo Kumpula
@valon_helmi

 

Näyttely on esillä Oulangan luontokeskuksella auditorion ja Ravintola Talonpöytä Oulangan tiloissa 2.7.-31.8.2024. Tarkista aukioloajat Oulangan luontokeskuksen sivuilta. Vapaa pääsy.