ruka vuoden bike park 2023

Ruka on vuoden Bike Park 2023

Ruka tekee historiaa: vuoden Bike Park -palkinto ensimmäistä kertaa Pohjois-Suomeen

Ruka on voittanut vuoden Bike Park 2023 -palkinnon ensimmäisenä pohjoisen keskuksena. Palkinto jaettiin 21.9.2023 Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry:n vuosikokouksessa. Aiemmin vuoden parhaan pyöräilykeskuksen palkinto on mennyt Etelä- tai Keski-Suomeen. 

Rukan nousu suosikiksi on ollut nopea

Ruka Bike Parkin tarina alkoi vuonna 2021, kun ensimmäiset hiihtokeskuksen ylläpitämät reitit avautuivat tunturiin. Rakentamista jatkettiin kesällä 2022 sekä vielä kesällä 2023, kun viimeisimmät reitit valmistuivat. Nykyään Rukan huipulta lähtee useita eri tasoisia alamäkireittejä; valikoimasta löytyy vaihtoehtoja sekä aloittelijoille että harrastajille. Pyöräilijöiden käytössä on neljä eri hissiä.

"On ollut upeaa seurata, miten alamäkipyöräilijät ovat löytäneet Rukan. Tavoitteenamme on olla Pohjoisen monipuolisin keskus, ja se näkyy myös Rukan kesämatkailun vetovoimassa", kertoo Rukakeskus Oy:n toimitusjohtaja Antti Kärävä.

"Rukan kehitys suosituksi koko perheen kesäkeskukseksi on ollut huimaa. Uskomme vahvasti pyöräilyn eri alalajien kasvuun Suomessa, ja tavoitteenamme on kasvattaa Rukasta myös kansainvälisesti kiinnostava pyöräilykeskus", hän jatkaa.

Ruka Bike Park -videoita sekä muita kuulumisia voit seurata Instagram -tililtä @rukabikepark

Rukan kehitys on havaittu myös lajin kokeneiden harrastajien parissa. Kesällä 2023 aloitettiin yhteistyö legendaarisen pyöräilyn moniosaajan, suomalaisen BMX-pyöräilijä Eki Vainikan kanssa. 

"Ruka Bike Park on ehdottomasti koko perheen paikka, ajettavaa löytyy kaikille aina perheen pienimmistä DH-kisakuskeihin. Omasta mielestäni hissikapasiteetti ja reittien pituudet ovat valttia Rukalla. Lisäksi palvelut Bike Parkin ympärillä ovat Suomen parasta. Kesällä on hienoa että hissit ovat myöhään auki, jolloin ajaminen onnistuu hyvin myös etätöiden lomassa”, Vainikka sanoo.

"Uskon, että Rukasta tulee Suomen ja miksei pohjoismaidenkin parhaita Bike Parkkeja. Kaikki edellytykset siihen löytyy." Eki Vainikka, bmx -pyöräilijä

Rukalla halutaan kehittää myös lajikulttuuria ja -yhteisöä, ja kesän aikana järjestetään tapahtumia ja kisoja. Heinäkuun lopun Kitka MTB -tapahtuma on harrastajien keskuudessa suosittu ja kehuttu, ja tapahtuma keräsi tänäkin vuonna paikan päälle alamäkipyöräilyn harrastajia runsain määrin.

Lisäksi tämän kesän suosikkina on ollut maksutta käytössä oleva Family Park, jonne avautui kesän aikana myös aikuisille sopivia harjoittelulinjoja pienine hyppyreineen.

Äänestäjien kommentit Ruka Bike Parkista

”Aivan ensimmäisenä reitit, jotka pidetään huippukunnossa. Ruka on aloittelijoille erittäin mieluisa paikka ja turvallisuus todella hyvällä mallilla. Hisseissä on mahtava asiakaspalvelu.”

”Rukalla on hyviä ja helppoja reittejä aloittelijoille, mutta löytyy myös kokeneimmille useita haastavia ja mielekkäitä reittejä. Todella helpot ja mukavat hissit. Reittien huolto ja ylläpito on hyvällä mallilla.”

”Ruka on alusta asti panostanut aloittelevien alamäkipyöräilijöiden reittien tekemiseen ja kehitykseen, jotta lajin piiriin saataisiin enemmän uusia harrastajia. Tämä on tehty lajiaktiiveja unohtamatta.”

”Rukalla on satsattu monipuolisiin aloittelijoillekin sopiviin reitteihin, mutta ne tuovat vauhdin myötä uusia haasteita ja variaatioita. Mäen profiili on käytetty hyvin hyödyksi. Myös paikan infra kaikkine ravintoloineen on huikea.”

ruka vuoden bike park 2023

Pyöräilijöiden palvelut saavat kehuja

Rukan kesäpalvelut saavat asiakkailta kiitosta. Pyöräilijöiden on helppo majoittua välittömästi reittien vieressä sijaitsevissa Ski-Inn -majoituksissa, PisteVuokraamosta on saatavilla vuokralle maastopyöriä alamäkeen sekä tasaiselle, ja Bike Schoolin asiantuntijat opastavat lajin pariin läpi kesän.

Lisäksi Rukan kesän ravintolavalikoima tarjoaa pyöräilijöille premium-hampurilaisia, laadukkaita pitsoja, modernia keittiötä niin wokkien, bowlien kuin jälkiruokienkin muodossa. 

Ruka Bike Park faktat:

10 reittiä sekä Family Bike Park:in kokonaisuus;

3 vihreää, 4 sinistä, 2 punaista, 1 musta. Family Parkissa 2 vihreää ja 2 sinistä

Neljä pyörähissiä: Villge-2-Valley gondoli, Village-Express tuolihissi, Vuosselin kulma ankkurihissi sekä Family Parkin mattohissi

Hissipyöräreitit on jaettu kahteen kategoriaan – FLOW ja TECHNICAL

Ensimmäiset reitit avattu vuonna 2021

Rukan hiihtokeskuksen uutiset

Ruka Park

Ruka Parkin Slopestyle-rinne uudistuu 2 miljoonan euron investoinnilla

Antti Turunen

Uusia toimenkuvia ja henkilöitä vauhdittamaan Rukan ja Pyhän hiihtokeskusten ympärivuotista kasvua

Ruka-ranneke ja kansallishuvipuisto

Rukan hiihtokeskuksen kesäkausi alkaa – Kansallishuvipuisto kutsuu!

Alpine coaster Ruka

Rukalle kesän uusi vetonaula on vuoristorata – tälle vuodelle odotetaan kasvavaa vierailijamäärää

Harmaa rinne festival in Ruka

Harmaa Rinne palaa Rukan hiihtostadionille – Suomen suurimman after skin ennakkoliput nyt myynnissä!

Kitka MTB Ruka

KITKA maastopyöräilytapahtuma kasvaa ensi kesänä – alamäkipyöräilyn Pohjoismaiden mestaruuskilpailut 2024 Rukalle

Saaruan huipun saunaravintola havainnekuva

Rukan saunaravintola avautuu jo joulukuussa 2024 — ehdota nimeä!

Ruka70+30hero

Rukan juhlavuosi — lähetä meille kuvamuistosi menneiltä vuosikymmeniltä