Vainikka_KitkaMTB

Ruka Bike Park ja Eki Vainikka: pyöräilyn monitaiturin suositus

Kysyimme Eki Vainikan mietteitä menneestä kesäkaudesta ottaen samalla katsauksen tulevaan.

Eki Vainikka ja Ruka Bike Park: pyöräilyn monitaiturin suositus

Julkaistu 12.9.2023 


Ruka Bike Park on osoittanut jälleen olevansa Pohjoisen monipuolisin pyöräilykeskus tarjoten mielekästä ajamista kaikentasoisille kuskeille. Yhteistyön aloittaminen legendaarisen pyöräilyn moniosaajan, suomalaisen BMX-pyöräilijä Eki Vainikan kanssa oli merkittävä virstanpylväs Bike Parkille. Kysyimme Vainikalta mietteitä kesästä ottaen samalla katsauksen tulevaan.

Kuluneella kesäkaudella avasimme Ruka Bike Parkiin uusia alamäkireittejä rikastuttamaan valikoimaa entisestään: helppoa ajamista tarjoavan vihreän Easy Way Down flow-reitin, sekä kolme uutta aloittelijaystävällistä reittiä Family Bike Parkiin.

Heinäkuussa järjestetty Kitka MTB-tapahtuma veti jälleen väkeä, ja pituushyppykilpailu huimine suorituksineen toimi ehdottomana vetonaulana. ”KitkaMTB viikonloppu oli kesän parhain viikonloppu”, Eki Vainikka kiteyttää. ”Radoista Kelo flow ja tämän vuoden SM DH-kisarata olivat omia suosikkeja. Molemmissa reiteissä parasta on monipuolisuus. Samoin uusi vihreä reitti mahdollistaa kokeneen kuskin käyttämään reittiä erittäin monipuolisesti.” 

Monipuolisuus onkin ollut Ruka Bike Parkin toteutuksen yhtenä kulmakivenä. Vainikka korostaa lisäksi Rukan hissikapasiteettia.

”Ruka Bike Park on ehdottomasti koko perheen paikka, ajettavaa löytyy kaikille aina perheen pienimmistä DH-kisakuskeihin. Omasta mielestäni hissikapasiteetti ja reittien pituudet ovat valttia Rukalla. Lisäksi palvelut Bike Parkin ympärillä ovat Suomen parasta. Kesällä on hienoa että hissit ovat myöhään auki, jolloin ajaminen onnistuu hyvin myös etätöiden lomassa.”

Vainikka on tunnettu erityisesti BMX-urastaan, ja hänelle on ehtinyt kertyä pitkä historia pyöräilyn parissa. Kaikki kokemus on ilolla otettu vastaan Ruka Bike Parkin ja reittien kehittämisessä tulevaisuudessa.

”Uskon, että Rukasta tulee Suomen ja miksei pohjoismaidenkin parhaita Bike Parkkeja, ja ainakin itse näen, että kaikki edellytykset siihen löytyy. Itse kaipaisin nähdä enemmän tapahtumia: kisoista ajo-opetuksiin sekä rennompiin ajosessareihin. Nyt kun reittejä löytyy aloittelijoille ja perus harrastajille, niin seuraavaksi reittien rakentaminen varmasti keskittyy myös enemmän aktiiviharrastajiin. Eli enemmän vauhdikkaita pätkiä, teknisyyttä ja isompia hyppyreitä”, Vainikka kaavailee. Tähdet näyttävät olevan toiveen suhteen kohdillaan ja katsetta kehityksen osalta onkin tarkoitus suunnata haastavampaan ajettavaan  stay tuned for more!


Ruka Bike Parkin hissit ja reitit ovat avoinna aina syyskuun 24. päivään saakka. Tutustumaan voi tulla esimerkiksi kympin keskiviikkoina, tai osallistumalla Ruka Bike Schoolissa ohjatuille kursseille tai yksityistunneille.

 

Eki Vainikka
KitkaMTB järjestettiin Rukalla jo kolmatta kertaa. Kuvat: Simo Vilhunen

 

Ruka Bike Park faktat: 

  • 10 reittiä sekä Family Bike Park:in kokonaisuus;

  • 3 vihreää, 4 sinistä, 2 punaista, 1 musta. Family Parkissa 2 vihreää ja 2 sinistä

  • Neljä pyörähissiä: Villge-2-Valley gondoli, Village-Express tuolihissi, Vuosselin kulma ankkurihissi sekä Family Parkin mattohissi

  • Hissipyöräreitit on jaettu kahteen kategoriaan – FLOW ja TECHNICAL 

  • Ensimmäiset reitit avattu vuonna 2021

Tutustu Ruka Bike Parkin reitteihin.