hissipyöräily_bikeparkruka

Kesähissit, kesäkelkkarata ja Ruka Bike Park aukeavat 9.6.2023

Pohjoisen monipuolisin pyöräilypuisto sekä muut aktiviteetit tarjoavat riemukasta kesätekemistä kaiken ikäisille – tutustu kesän aktiviteetteihin!

Julkaistu 8.6.2023

Ruka Bike Park on pohjoisen monipuolisin pyöräilykeskus – Hissien välittömässä läheisyydessä on flow- ja technical-hissipyöräilyreittejä vihreistä mustaan, sekä xc-reittejä, ilmainen lasten pyörärata, pump track ja tekniikkaharjoittelurata.

Bike Parkissa palvelee kesän aikana neljä hissiä (tuolihissi, gondoli, ankkuri, taikamatto) joista VillageExpress-tuolihissi sekä Village-2-Valley gondoli avautuvat perjantaina. Vuosselin Kulma-ankkurin sekä Family Parkin taikamaton avaustavoite on 19.6. 

Reiteistä 9.6. aukeavat  Kuru 1 Flow, Saarua 14 Flow, Vuosseli 25 Flow ja Kelo 9 Flow sekä Kaltiolammen tekniikkarata ja Valleyn pumptrack. Katso avajaispäivänä aukeavat pyöräreitit sekä muiden reittien avaustavoitteet täältä.

Myös kesäkelkkaradalla ja  Ruka Ziplinessa suoritetaan kesän ensimmäiset laskut ja liu'ut perjantaina 9.6.

Kesän 2023 reittiuutuudet 

Kesällä 2023 Ruka Bike Parkiin avataan Easy Way Down - vihreä flow-reitti (reitti nro 3), joka lähtee Rukan huipulta Vuosselin puolelta ja kiertää Kurun kautta takaisin Village Expressin ala-asemalle. Reitin avaustavoite on 23.6.2023.

Sen lisäksi Family Bike Park kehittyy kahdella uudella (vihreä & sininen) harjoittelureitillä sekä helpolla droppialueella, jotka levittäytyvät Mini Rukan rinteeseen. Kaikki Family Parkin reitit saavuttaa helpon taikamaton kyydissä.
 

Kesän 2022 reittiuutuudet

Rukalle on noussut muutamassa vuodessa kattava ja monipuolinen bike park -reittien valikoima. 

Viime kesän reittiuutuudet olivat Ahonlaidan sininen flow-reitti (nro 29), Maston sininen flow-reitti (nro 30) sekä Kelon punainen flow-reitti (nro 9). Näiden lisäksi kesällä 2022 avattiin Mastolle uusi punainen technical-reitti (nro 31, enduro). 

Uusien reittien lisäksi kesällä 2022 Bike Parkiin avattiin yksi uusi pyörähissi, Vuosselissa sijaitseva Kulma-ankkuri Village Express -tuolihissin, Village-to-Valleyn gondolin sekä Family Parkin taikamaton lisäksi. 


 Ruka Bike Parkin reitit luokitellaan Flow- ja Technical -reitteihin

Flow -reitit ovat pääsääntöisesti koneella tehtyjä noin 1-2 metriä leveitä reittejä, joissa reittipinta on pääosin tasainen. Ne sisältävät erilaisia kumpuja, muotoja, kallistettuja mutkia sekä kierrettävissä olevia hyppyreitä.
 
Technical -reitit ovat luonnonmukaisia, kapeampia sekä teknistä ajamista vaativia reittejä, jotka ovat usein tehty käsivoimin luonnon muotoja mukaillen sekä erilaisilla pintamateriaaleilla varustettuja. Reitit sisältävät kivikkoja, juurakkoja sekä muita haasteellisimpia osioita kuten hyppyreitä. Osa hyppyreistä on kuitenkin kierrettävissä.
 
Reittien luokittelun tavoitteena on luoda asiakkaille selkeä kuva siitä, millaista ajoa milläkin reitillä on luvassa – ilman, että tarvitsee tutustua useisiin pyöräilytermeihin etukäteen.
 
Tutustu reittikuvauksiin  kokonaisuudessaan täällä.

Kesän 2023 pyöräilytapahtumat

Poikkeukset Bike Park-reittien aukioloon

Juhannuksena Rukan huipulla järjestetään Solstice-festivaali, jonka johdosta festivaalin ajan 22.–24.6. Kelo Flow 9 sekä Masto 30 Flow ja Masto 31 Techical ovat suljettuina. Muutokset ovat mahdollisia, ja muista poikkeuksista tiedotamme myöhemmin.

 
Aloita alamäkipyöräily Rukalta!

Rukalla pyöräilyloma on vaivatonta, sillä Ski-Inn majoituksestamme joko Villagessa tai Valleyssa pääset suoraan hisseille ja Bike Parkiin – et tarvitse autoa loman aikana. Family Parkissa on ilmaisia pyöräreittejä lapsille sekä sen läheisyydessä niin lasten kuin aikuistenkin keskuudessa suosittu pump track – niin ikään ilmainen.
 
Ruka Bike Parkista on helppo aloittaa uusi harrastus. Helpot, vihreät alamäkireitit ovat ajettavissa ilman aiempaa kokemusta turvallisesti, ja asiantuntevan oppaan saat seuraksesi Bike Schoolin kursseilla. Vihreille reiteille ei myöskään tarvitse nimenomaista alamäkipyörää, vaan voit käydä testaamassa niitä pyörällä kuin pyörällä. Taitojen kehittyessä on helppo siirtyä kohti sinisiä ja punaisia reittejä, joita riittää moneen makuun.

Rukalla pyöräilyä voi harrastaa koko perhe. Vuokraamoistamme löydät muun muassa lasten potkupyöriä, joiden avulla pienetkin lapset pääsevät tutustumaan pyöräilyyn.