Työpaikat Ruka-Kuusamossa

Meiltä löytyy töitä tekijöille. Tervetuloa!

Töihin tunturiin? 

Työnteko tunturissa on monelle meistä elämän suola tai jopa se ainoa oikea tapa nauttia Suomen talvesta ja sen suomista harrastusmahdollisuuksista. Työhakemukset kannattaa lähettää hyvissä ajoin, vaikka työvoiman tarve on suurin luonnollisestikin talven kiireisimpien sesonkien (joulu-uusivuosi ja hiihtolomat-pääsiäinen) aikaan. 

Olemme koonneet sinulle muhkean tietopaketin liittyen työnhakuun, asumiseen ja opiskeluun Kuusamossa. Tutustu myös Koordinaatit-blogimme tarinoihin elämästä ja ihmisistä Ruka-Kuusamossa. Tervetuloa lumen ja luonnon koordinaateille! 

Haemme matkailuneuvojaa Ruka Infoon! 

Ruka-Kuusamo on tunnettu kauneimmista maisemista ja rumimmista paikannimistä. Ruka-Kuusamo Matkailu ry edustaa alueen matkailutoimialaa. Sillä on 150 jäsenyritystä, jotka edustavat yli 90 % alueen matkailutulosta. Yhdistyksen tarkoituksena on kehittää matkailualueella toimivien yritysten toimintaympäristöä, lisätä alueen kansainvälistä ja kansallista vetovoimaisuutta ja tunnettavuutta sekä kasvattaa matkailusta saatavaa tuloa ja työllisyyttä siten, että matkailuyritysten edut otetaan huomioon kestävällä tavalla. 

Ruka-Kuusamo Matkailu ry hakee matkailuneuvojaa, jonka toimenkuvaan sisältyy asiakaspalvelua, matkailuneuvontaa sekä ohjelmapalveluiden myyntiä Ruka Infossa. Työ alkaa heti sopivan henkilön löydyttyä. Odotamme hakijalta asiakaspalveluhenkisyyttä, hyvää Ruka-Kuusamo-alueen tuntemusta, matkailualan tai muun soveltuvan alan koulutusta sekä vähintään sujuvaa suomen ja englannin kielen taitoa. Eduksi katsotaan muu kielitaito sekä sosiaalisen median kokemus.  

Työaika on keskimäärin 30 tuntia / viikko, palkkaus MaRaVa Tes. Työsuhde on määräaikainen toukokuun 2022 loppuun saakka, työsuhdetta on mahdollista myös jatkaa tämän jälkeen. 

Toimita hakemuksesi viimeistään 24.9.2021 osoitteeseen laura.hulanmaki@rukakuusamo.fi. Haastattelemme sopivia hakijoita jo hakuprosessin aikana. 

Lisätietoja: Toimitusjohtaja Mats Lindfors, 0400 747 356, mats.lindfors@rukakuusamo.fi 

Meillä on jatkuvasti avoinna uusia työpaikkoja

Avoinna oleviin työpaikkoihin hakemisen lisäksi voit kokeilla myös lähettää avoimen työhakemuksen sinua kiinnostavalle työnantajalle. Tutustu Ruka-Kuusamon yrityksiin >

Kuusamon kaupunki ja Naturpolis työllistävät

Tutustu Kuusamon kaupungin työtarjontaan tai jätä avoin hakemus sijaisuuksiin. Myös Kuusamon kaupungin ja Taivalkosken kunnan omistama elinkeinojen kehittämisyhtiö Naturpolis tarjoaa mielenkiintoisia tehtäviä alueellisissa ja toimialakohtaisissa hankkeissa. 

Henkilökunnan asuminen ja edut

Osa työnantajista tarjoaa yhteismajoitusta, mutta suosittelemme selvittämään majoitusmahdollisuudet etukäteen. Kuusamon Vuokratalot ja alueen kiinteistönvälittäjät vuokraavat asuntoa lyhyt- ja pitkäaikaisesti. Käytettävissäsi on myös Ruka-Kuusamon vuokra-asunnot -Facebook-ryhmä. Rukalla liikkuu talvikaudella SkiBus, joten yksi vaihtoehto on pyrkiä löytämään vuokramökki SkiBus-reitin varrella. 

Joihinkin työsuhteisiin sisältyy kausikortti Rukan rinteillä ja tiettyjä henkilökunta-alennuksia. Perehdytys toteutetaan pelillisessä muodossa ja luonnollisestikin perehdytykseen osallistumisesta on tarjolla etuja ja muita kannustimia. Koordinaatit-blogimme kautta voit tutustua elämään ja ihmisiin Rukalla ja Kuusamossa.

Kouluttaudu ammattiin Kuusamossa

Kainuun ammattiopiston (KAO) Kuusamon toimipisteessä voit opiskella vaikkapa matkailu- ja ravitsemisalan tutkinnon tai lyhytkoulutuksia. Koillis-Suomen Aikuiskoulutuksen (KSAK) erä- ja luonto-oppaan koulutuskokonaisuus antaa hyvät eväät oppaana toimimiseen. Kuusamo-opistossa voit syventää osaamistasi kansanopiston, kansalaisopiston tai kesäyliopiston avulla. 

Kuusamon kaupungin palvelut

Kuusamon kaupunki tarjoaa kuntalaisille runsaasti jokapäiväiseen elämään liittyviä palveluja. Kuusamon keskustasta löytyy monipuolinen liikuntakeskus uima- ja jäähalleineen, kirjaston ja Kuusamotalon runsas kulttuuritarjonta ilahduttavat, ja terveyskeskus hoitaa terveyteen ja sairastamiseen liittyvät tilanteet. 

kuusamo.fi

Päivähoito Kuusamossa

Kuusamon kaupungin päiväkodit ovat avoinna ma-pe klo 6:30-17:30, mukaan lukien Rukan päiväkoti. Ympärivuorokautista hoitoa tarjoaa Maaseläntien Vuorokoti Kuusamon keskustassa.

Kuusamon päiväkodit

Tämä sisältö on osa Ruka-Kuusamon Perehdytyspeli-hanketta (Pelillinen Ruka-Kuusamo - matkailualueen rekrytointi- ja alueperehdytysjärjestelmä).