TYÖPAIKAT RUKALLA JA KUUSAMOSSA

Meiltä löytyy töitä tekijöille. Tervetuloa!

Töihin tunturiin? 

Työnteko tunturissa on monelle meistä elämän suola tai jopa se ainoa oikea tapa nauttia Suomen talvesta ja sen suomista harrastusmahdollisuuksista. Työhakemukset kannattaa lähettää hyvissä ajoin, vaikka työvoiman tarve on suurin luonnollisestikin talven kiireisimpien sesonkien (joulu-uusivuosi ja hiihtolomat-pääsiäinen) aikaan. 

Olemme koonneet sinulle muhkean tietopaketin liittyen työnhakuun, asumiseen ja opiskeluun Kuusamossa. Tutustu myös Koordinaatit-blogimme tarinoihin elämästä ja ihmisistä Ruka-Kuusamossa. Tervetuloa lumen ja luonnon koordinaateille! 

Matkailuneuvoja Ruka Infoon

Ruka-Kuusamo Matkailu ry hakee matkailuneuvojaa määräaikaiseen työhön ajalla 1.11.2018-30.4.2019. Toimenkuvaan sisältyy asiakaspalvelua ja matkailuopastusta Ruka Infossa. 

Odotamme hakijalta asiakaspalveluhenkisyyttä, hyvää Ruka-Kuusamo -alueen tuntemusta, matkailualan koulutusta sekä vähintään sujuvaa suomen ja englannin kielen taitoa (muut kielitaidot katsotaan eduksi). 
Työaika on keskimäärin 90 tuntia/3 viikkoa, palkkaus MaRaVa Tes. Lisätiedot ja vapaamuotoiset hakemukset mats.lindfors@rukakuusamo.fi. Lähetä hakemuksesi nyt, paikka täytetään heti sopivan henkilön löydyttyä.

Ruka-Kuusamo Matkailu ry:ssä on arviolta 130-140 jäsenyritystä, jotka edustavat yli 90 % alueen matkailutulosta. Yhdistyksen tavoitteena on kehittää Ruka-Kuusamon matkailualueella toimivien yritysten toimintaympäristöä, lisätä alueen kansainvälistä ja kansallista vetovoimaisuutta ja tunnettavuutta sekä kasvattaa matkailusta saatavaa tuloa ja työllisyyttä siten, että matkailuyritysten edut otetaan huomioon kestävällä tavalla.

Meillä on jatkuvasti avoinna uusia työpaikkoja

Avoinna oleviin työpaikkoihin hakemisen lisäksi voit kokeilla myös lähettää avoimen työhakemuksen sinua kiinnostavalle työnantajalle. Tutustu Ruka-Kuusamon yrityksiin >

Kuusamon kaupunki työllistää

Tutustu Kuusamon kaupungin työtarjontaan tai jätä avoin hakemus sijaisuuksiin. 

Kuusamon kaupungin työpaikat

Henkilökunnan asuminen ja edut

Osa työnantajista tarjoaa yhteismajoitusta, mutta suosittelemme selvittämään majoitusmahdollisuudet etukäteen. Kuusamon Vuokratalot ja alueen kiinteistönvälittäjät vuokraavat asuntoa lyhyt- ja pitkäaikaisesti. Käytettävissäsi on myös Ruka-Kuusamon vuokra-asunnot -Facebook-ryhmä. Rukalla liikkuu talvikaudella maksuton SkiBus, joten yksi vaihtoehto on pyrkiä löytämään vuokramökki SkiBus-reitin varrella. 

Joihinkin työsuhteisiin sisältyy kausikortti Rukan rinteillä ja tiettyjä henkilökunta-alennuksia. Alueella työskenteleville järjestetään talvisin alueperehdytyspäiviä; talvikaudelta 2018-2019 perehdytys siirretään pelilliseen muotoon ja luonnollisestikin perehdytykseen osallistumisesta on tarjolla etuja ja muita kannustimia. Koordinaatit-blogimme kautta voit tutustua elämään ja ihmisiin Rukalla ja Kuusamossa.

Kouluttaudu ammattiin Kuusamossa

Kainuun ammattiopiston (KAO) Kuusamon toimipisteessä voit opiskella vaikkapa matkailu- ja ravitsemisalan tutkinnon tai lyhytkoulutuksia. Koillis-Suomen Aikuiskoulutuksen (KSAK) erä- ja luonto-oppaan koulutuskokonaisuus antaa hyvät eväät oppaana toimimiseen. Kuusamo-opistossa voit syventää osaamistasi kansanopiston, kansalaisopiston tai kesäyliopiston avulla. 

Kuusamon kaupungin palvelut

Kuusamon kaupunki tarjoaa kuntalaisille runsaasti jokapäiväiseen elämään liittyviä palveluja. Kuusamon keskustasta löytyy monipuolinen liikuntakeskus uima- ja jäähalleineen, kirjaston ja Kuusamotalon runsas kulttuuritarjonta ilahduttavat, ja terveyskeskus hoitaa terveyteen ja sairastamiseen liittyvät tilanteet. 

kuusamo.fi

Päivähoito Kuusamossa

Kuusamon kaupungin päiväkodit ovat avoinna ma-pe klo 6:30-17:30, mukaan lukien Rukan päiväkoti. Ympärivuorokautista hoitoa tarjoaa Maaseläntien Vuorokoti Kuusamon keskustassa.

Kuusamon päiväkodit

Tämä sisältö on osa Ruka-Kuusamon Perehdytyspeli-hanketta (Pelillinen Ruka-Kuusamo - matkailualueen rekrytointi- ja alueperehdytysjärjestelmä).