Matkailuvaunualueen toimintaohjeet ja järjestyssäännöt

Toimintaohjeet Rukakeskus Oy:n matkailuvaunualueelle

Käyttösähkö (kausipaikkalaisille)

Sähköt kytketään päälle ja pois selainpohjaisella sähkönohjausjärjestelmällä, jota voi käyttää tietokoneella, tabletilla tai mobiilisti. Sähkönohjauksesta saa ohjeet vaunupaikan lunastuksen jälkeen. Mikäli teillä on ongelmia sähkönohjauksessa, ottakaa yhteys Ski-Inn vastaanottoon puh 010 382 5150 sen aukioloaikana tai SOL kiinteistöhuolto päivystykseen puh 040 684 6256, yöpäivystys 040 152 8745.
 
Sähkölaskutus (kausipaikkalaisille)

Talvikauden sähkön käyttö laskutetaan mittarilukeman mukaan tammikuussa ja kesäkuussa. Kesäkauden sähkön käyttö laskutetaan syyskuussa. Käyttösähkön hinta on 0,33 € /kWh ja vahvistetaan vuosittain kausipaikan hinnan yhteydessä. 
 
Jatkuva sähkö (kausipaikkalaisille)

Mikäli haluatte, että vaunussanne on koko ajan sähkö kytkettynä, käykää tekemässä Ski-Inn hotelli Ruka Villagen vastaanotossa jatkuvan sähkön sopimus. Jatkuvan sähkön veloitus on 140 €/kausi + 0,25 €/kWh mittarilukeman mukaisesti. Jatkuvan sähkön sopimus tulee uusia jokaiselle kaudelle erikseen. Jatkuvaa sähköä ei ole mahdollista ohjata GSM-ohjauksella.

Vuorokausipaikoilla sähköt ovat automaattisesti päällä koko majoituksen ajan. 
 
Lumen auraus

Autopaikka ja väylät aurataan, kun lunta on 10 cm.
 
Huoltorakennuksen palvelut

Keittiö, jossa voi valmistaa ruokaa, pestä ruoka-astiat ja ottaa talousvettä vaunulle. 
WC, pukeutumis- ja peseytymistilat sekä naisten ja miesten saunat.
Pyykinpesukoneet ja -kuivausrummut sekä kemiallisen wc:n tyhjennystila. 
Lumikola, lumilapio ja tikkaat ovat lainattavissa huoltorakennuksesta.

Avainkoodi huoltorakennukseen, kemiallisen wc:n tyhjennystilaan ja jätekatokseen sekä ajopuomiin

Kullekin vaunupaikalle on oma paikkakohtainen kulkukoodi, joka on voimassa lunastetun paikan ajan. Koodi vaihtuu aina kun talvikausi vaihtuu kesäkaudeksi ja kesäkausi talvikaudeksi. 

 • avainkoodilla voitte asioida huoltorakennuksessa, kemiallisen wc-tyhjennystilassa sekä jätehuoneessa. Koodi avaa myös ajopuomin.
 • Oven viereen on asennettu numeropaneeli, johon koodi näppäillään ja oven lukitus aukeaa.
 • Ovikoodi on voimassa lunastetun vaunupaikan vuokra-ajan ja sulkeutuu vuokra-ajan päätyttyä
 • Koodi on paikkakohtainen ja asiakas on vastuussa sen käytöstä
 • Mikäli unohdatte koodin otettahan yhteyttä Ski-Inn vastaanottoon puh 010 382 5150 ja sen aukioloajan ulkopuolella SOL-päivystykseen puh 040 684 6256. 

Kaasun myynti

Kaasua voi ostaa Rukan S-marketista, osoite Rukanriutta 7.
 
Saunat

Vaunualueen saunat tarjoavat päivittäisen saunavuoron. Kiukaat on kytketty lämpenemään ½-tuntia ennen sauna-aikaa.

 

1.10. – 30.11.2023 & 1.5.2024 - 30.9.2024  

ma–to, su 17–20 

pe–la 17–22 

 

1.12.2023 - 30.4.2024 

ma–to 17–21 

pe-la 17–22 

su 17–20 

 

Saunatilat on tarkoitettu ainoastaan vaunualueen asukkaiden käyttöön. Jos tiloissa on ulkopuolisia, vaunualueen asukkailla on oikeus vaatia heiltä yhteystiedot ja toimittaa ne Rukakeskus Oy:lle laskutusta varten.  
 

Matkailuvaunualueen järjestyssäännöt

 • Vaunualueella on hiljaisuus klo 23–07. Mahdollisista järjestyshäiriöistä annetaan yksi varoitus. Häiriöiden jatkuessa ryhdytään tarvittaviin toimenpiteisiin taataksemme vaunualueelle rauhan.
 • Vaunupaikka on merkitty numerokepillä. Numerokeppiä ei saa siirtää omalta paikaltaan. Vaunu sijoitetaan siten, että numerokeppi jää peruuttaessa kuljettajan puoleiseen takakulmaan. Vaunujen turvaväliksi täytyy jäädä vähintään neljä metriä. Varsinaisen vaunu- tai matkailuautopaikan pituus on kahdeksan metriä. Vetoauto pysäköidään vaunun eteen tai viedään viereiselle P-paikalle. Tyhjältä vaikuttavalle viereiselle paikalle ei saa pysäköidä, koska voi olla matkailuautolle vuokrattu kausipaikka tai siihen tulee vrk-tai viikkopaikan vuokrannut.
 • Nopeusrajoitus vaunualueella on 20 km/h.
 • Moottorikelkalla tai mönkijällä ajaminen on kielletty, siirto- ja huoltoajoja lukuun ottamatta.
 • Koirat ja muut lemmikkieläimet on pidettävä kytkettyinä ja lemmikkien jätökset huolehditaan roskiin.
 • Helposti lumen alle jäävät esineet kuten sähköjohdot ja etuteltan osat on merkittävä selvästi, etteivät ne rikkoontuisi lumitöissä. Mikäli merkinnät ovat puutteelliset, vaunulainen vastaa itse niille koituvista vahingoista.
 • Sähköjohdot tulee olla sijoitettuina siten, etteivät ne jää lumen alle.
 • Vaunun sivustalle sijoitetut irralliset lavetit tulee merkata ulkokulmistaan riittävän korkeilla merkkikepeillä. Jos merkkaamaton tai puutteellisesti merkattu,  lumen alle jäävä lavetti tarttuu lumikauhaan tai -linkoon ja rikkoo vaunun, Rukakeskus Oy ja tai urakoitsija ei vastaa korjauksista.
 • Pidättehän sähkötolpan kannessa olevan vaunupaikkanne numeron puhtaana lumesta ja kuurasta. 
 • Pidättehän vaununne alustan avoimena ainakin yhdeltä sivulta mahdollisen kaasuvuodon varalta.
 • Vuokrakauden päätyttyä tulee vuokralaisen luovuttaa varaamansa paikka siistissä kunnossa ja poistaa tuomansa rakennelmat, lavat, matot yms. paikalta.
 • Vaunualuetta koskevat häiriöt ilmoitetaan Ski-Inn vastaanottoon, puh 010 382 5150. Vastaanoton kiinniollessa SOL-kiinteistöhuollon päivystykseen 040 684 6256, yöpäivystys 040 152 8745.